Logo image
Logo image

Rețete de înghețată cu lapte de cocos

4 minute
Înghețatele pe baza de fructe sunt delicioase, sănătoase si pline de vitamine. Folosește aceste rețete pentru a-ți crea propria înghețată cu lapte de cocos și fructe, fără lactate clasice.
Rețete de înghețată cu lapte de cocos
Ultima actualizare: 25 octombrie, 2022

Nuca de cocos este un aliment foarte hrănitor și bogat în calorii (342 calorii la 100 g – 4 oz). Are o mulțime de vitamine și minerale esențiale. În plus, conține fibre, proteine și carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Știai că poți prepara înghețată delicioasă cu lapte de cocos?

Vrei să profiți de avantajele acestui aliment pentru a face un desert delicios? Îți vom arăta cum să faci înghețată cu lapte de nucă de cocos, fără lactate convenționale.

Beneficiile consumului de nucă de cocos

Consumul de nucă de cocos sau alimente pe bază de nucă de cocos este legat de multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv:

  • Hidratare: Nuca de cocos are un conținut ridicat de apă și, prin urmare, ajută la hidratarea organismului.
  • Controlul hipertensiunii: Datorită conținutului său de potasiu, nuca de cocos ajută la reglarea tensiunii arteriale. Are efecte diuretice și laxative – datorită conținutului ridicat de fibre, ne ajută să evităm constipația.
  • Efecte diuretice și laxative. Datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la prevenirea constipației.
  • Scăderea colesterolului: Nuca de cocos conține acid uric care reduce LDL (colesterolul rău) și crește HDL (colesterolul bun).
  • Acțiune antimicrobiană și antifungică: Această acțiune are loc atât intern, cât și extern

Citește mai mult:

Utilizări și beneficii ale oțetului de cocos

Rețete de înghețată cu lapte de cocos fără lactate

Înghețată cu lapte de cocos și lapte de soia

Some figure

Această rețetă este cea mai ușoară și nu conține gluten, ouă sau lactoză. În plus, este 100% vegană, astfel încât toată lumea să se poată bucura de ea. Poți adăuga felii de fructe sau diferite siropuri aromate.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Pune toate ingredientele într-un blender și bate până când amestecul devine spumos.
  • Toarnă amestecul într-un recipient care poate rezista la temperaturi scăzute și congelează-l timp de 3 ore.
  • Bate din nou amestecul pentru a face înghețata mai cremoasă și congelează-l cel puțin 12 ore.
  • Înghețata este gata de consum!

Înghețată cu fructe de pădure

Some figure

Pentru această rețetă, nu vom folosi produse pe bază de lactoză sau gluten, dar vom folosi ouă. Este puțin mai elaborată decât precedenta, dar textura sa este foarte asemănătoare cu cea a înghețatei tradiționale.

Ingrediente

  • 100 g (4 oz) căpșuni
  • 50 g (2 oz) mure
  • 50 g (2 oz) afine
  • 300 ml lapte de cocos
  • 2 albușuri
  • Pudră de scorțișoară
  • Zahăr brun sau stevia

Mod de preparare

  • Mai întâi, bate albușurile spumă, apoi adaugă puțin zahăr. Pune amestecul deoparte.
  • Spală și feliază căpșunile, murele și afinele. Amestecă toate fructele într-un blender și folosește o strecurătoare pentru a îndepărta semințele mai mari.
  • Toarnă amestecul într-un recipient potrivit pentru congelator și lasă-l să stea cel puțin 3 ore.
  • Pune albușurile de ou făcute spumă într-o cratiță pe foc, astfel încât să nu fie crude când le adaugi în amestec.
  • După ce iei cratița de pe foc, amestecă albușurile cu laptele de cocos și adaugă îndulcitor după gust.
  • Toarnă amestecul într-o tăviță pentru cuburi de gheață și congelează-l timp de cel puțin 2 ore.
  • După 2 ore, pune fructele congelate și cuburile de lapte de cocos cu albuș de ou într-un blender de mare putere. Bate până când totul devine cremos.
  • Înghețata este gata de consum.

Citește și:

Apa de cocos: beneficii incredibile

Înghețată cu cocos și banane

Some figure

Această rețetă este potrivită pentru dietele vegane și boala celiacă. Bananele congelate vor crea baza cremoasă și vor conferi înghețatei densitate și textură. În plus, poți modifica rețeta pentru a se potrivi gusturilor tale și poți adăuga orice tip de fructe.

Ingrediente

  • 3 banane
  • 250 ml lapte de cocos
  • Nucă de cocos mărunțită
  • Miere
  • Zahăr sau îndulcitor natural

Mod de preparare

  • Mai întâi, curăță și taie bananele. Pune-le pe o tavă antiaderentă și congelează-le cel puțin 12 ore.
  • Dacă vrei să adăugi orice alt fruct, urmează aceeași procedură: curăță, tăie și congelează.
  • Pune bananele și fructele preferate într-un blender.
  • Adaugă laptele de cocos și nuca de cocos mărunțită. Bate până când amestecul devine cremos.
  • Adaugă zahăr sau miere după gust. Dacă banana este coaptă, probabil că acest pas nu este necesar.
  • Pune amestecul într-un recipient potrivit pentru congelator și congelează-l câteva ore.
  • Înghețata este gata. Poți adăuga nuci sau sirop aromat.

Ajută-ți familia să includă alimente mai sănătoase în dietă, profitând de aceste rețete chiar și într-o gospodărie mică. Întrucât sunt făcute cu ingrediente răcoritoare, cel mai bine este să consumi aceste tipuri de înghețată atunci când este cald afară. Te vor ajuta să te răcorești, oferindu-ți, de asemenea, puterea nutrițională a nucii de cocos și a fructelor.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.