Rețete de înghețată de casă delicioasă

9 martie 2019
Înghețata este un aliment congelat obținut din lapte, smântână, zahăr și adesea fructe. Popularitatea sa se datorează aromei și combinațiilor minunate și dulci.

Înghețata este unul dintre cele mai delicioare și populare deserturi. În acest articol vei descoperi câteva de rețete de înghețată de casă de care să te bucuri împreună cu întreaga familie.

Originile înghețatei sunt neclare, dar unii consideră ca a fost inventată de perși după descoperirea unei metode de păstrare a gheții pe timpul verii. Această invenție a fost urmată de diverse altele, cum ar fi budinca de orez, care era păstrată în răcitoare numite Yakhchāl.

Alții susțin că înghețata a apărut în Macedonia lui Alexandru cel Mare și în Impreriul Roman condus de Nero, acestora plăcându-le să-și păstreze sucurile și vinurile reci cu ajutorul zăpezii și al gheții de pe munți.

Există și alte istorioare asemenea acestora, mai ales în țări precum China și Italia.

Rețete de înghețată de casă

1. Înghețată de casă cu ciocolată

Rețete de înghețată de casă cu ciocolată

Cea mai bună modalitate pentru a prepara rețete de înghețată de casă este cu ajutorul unui aparat de înghețată. Astfel, înghețata se va păstra rece, fără a forma cristale de gheață. Însă, dacă nu ai un asemenea dispozitiv, poți prepara înghețată folosind congelatorul sau frigiderul.

Ingrediente

  • 2 gălbenușuri
  • 4 migdale (70 g)
  • 4 batoane de ciocolată neagră (200 g)
  • 6 linguri de zahăr (90 g)
  • 1 lingură de amidon (15 g)
  • 1/2 cană de smântână (100 g)
  • 2 căni de lapte integral (400 ml)
  • 3 linguri de extract de vanilie (15 ml)

Mod de preparare

  • Mai întâi, răzuiește ciocolata într-un vas. Apoi, adu laptele la punctul de fierbere la foc mic și adaugă ciocolata răzuită.
  • Pune amestecul deoparte și lasă-l la răcit.
  • Apoi, pune într-un bol gălbenușurile, zahărul și amidonul. Amestecă bine până obții o cremă.
  • Adaugă amestecul de lapte și ciocolată și continuă să amesteci.
  • Pune amestecul din nou la foc mic, dar nu-l lăsa să fiarbă. Îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să re răcorească.
  • Adaugă smântâna și vanilia și amestecă bine.
  • Toarnă amestecul în mașina de înghețată și lasă-l să se întărească; când este aproape gata, adaugă migdalele.
  • Pune înghețata într-o formă și depoziteaz-o în congelator pentru a se întări complet.
  • Savurează.
  • Notă: dacă nu ai o mașină de înghețată, poți folosi congelatorul. Va dura însă puțin mai mult.

Încearcă și:

Prepară-ți o plăcintă de lămâie delicioasă!

2. Înghețată de casă cu căpșuni

Rețete de înghețată de casă cu căpșuni proaspete

Cel mai mare avantaj atunci când folosești rețete de înghețată de casă este faptul că poți face diverse combinații. Spre exemplu, există înghețată de ananas, mango, mere și chiar kiwi. Bucură-te de acest preparat împreună cu familia ta. Copiii îl vor adora cu siguranță!

Ingrediente

  • 6 linguri de zahăr (90 g)
  • 1 lingură de amidon (15 g)
  • 1 conservă de lapte evaporat (400 ml)
  • 1/2 cană de lapte integral (100 ml)
  • 1 1/2 căni de căpșuni congelate (300 g)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (5 ml)

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune laptele evaporat într-un vas, împreună cu extractul de vanilie și laptele integral. Pune vasul în congelator.
  • Când începe să înghețe, pune amestecul într-un blender și amestecă-l până devine cremos.
  • Adaugă treptat zahărul și amestecă bine.
  • Apoi, adaugă amidonul și, una câte una, căpșunile, până când amestecul devine roz.
  • Servește și savurează această delicioasă înghețată de casă.

Îți recomandăm:

Cum se prepară șarlota de lămâie, un desert regal

3. Înghețată de casă cu biscuiți și smântână

Rețete de înghețată de casă cu biscuiți

Această rețetă de înghețată de casă este ideală pentru copii și iubitorii de ciocolată. Este foarte ușor de preparat. Nu ai nevoie decât de câteva pachete de Oreo.

Ingrediente

  • 1 conservă de lapte condensat (397 ml)
  • 2 pachete de biscuiți Oreo (300 g)
  • 2 căni de smântână (450 ml)
  • 1 linguriță de extract de vanilie ( 5 ml)

Mod de preparare

  • Mai întâi, îndepărtează umplutura de cremă dintre biscuiți și răzuiește-i. (Nu uita să păstrezi câțiva pentru a decora mai târziu înghețata.)
  • Pune laptele condensat și biscuiții răzuiți într-un bol. Amestecă bine.
  • Apoi, în alt bol, bate smântâna până se întărește.
  • După ce ai terminat, toarnă amestecul în primul bol și amestecă totul bine cu o spatulă.
  • La final, toarnă amestecul într-o formă și pune-l în congelator între 4 și 5 ore.
  • Servește și savurează. Doar pentru asta există delicioasa înghețata de casă!
  • Clarke C. Ice cream ingredients. In the science of ice cream. R Soc Chem Publ Cambridge. 2004;
  • Fu Q, Posth C, Hajdinjak M, Petr M, Mallick S, Fernandes D, et al. The genetic history of Ice Age Europe. Nature. 2016.
  • Magrone T, Russo MA, Jirillo E. Cocoa and Dark Chocolate Polyphenols: From Biology to Clinical Applications. Front Immunol. 2017;8:677. Published 2017 Jun 9. doi:10.3389/fimmu.2017.00677
  • Basu, A., Nguyen, A., Betts, N. M., & Lyons, T. J. (2014). Strawberry As a Functional Food: An Evidence-Based Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition54(6), 790–806. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.608174