Rețete de morcovi glazurați
 

Rețete de morcovi glazurați

Ați mâncat vreodată morcovi glazurați? Este o rețetă delicioasă ce poate însoți carnea, peștele sau orice alt fel de mancare.
Rețete de morcovi glazurați

Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Rețetele de morcovi glazurați sunt ideale pentru a însoți carnea și peștele. Unii le folosesc alături de paste. Surprindeți-vă familia la următoarea cină și amintiți-vă că aceste rețete sunt și sănătoase datorită proprietăților nutritive ale morcovilor!

Rețetă de morcovi glazurați 1

Aveți nevoie de trei ingrediente pentru o variantă de bază și, în câteva minute, veți avea un preparat delicios.

Ingrediente:

  • 1 cană de zahăr
  • ½ cană de apă
  • 3 morcovi

Preparare:

Morcovi cruzi

 

  1. Mai întâi, încălziți apa într-o cratiță și adăugați jumătate din zahăr.
  2. Când clocotește, lăsați focul la minim.
  3. Curățați morcovii.
  4. Puneți morcovii în cratiță și lăsați-i să fiarbă 10 minute.
  5. Apoi, scoateți morcovii și aranjați-i pe o tavă.
  6. La final, stropiți cu zahărul rămas și ați terminat glazura!

Rețetă de morcovi glazurați 2

De data aceasta, aveți nevoie de puțin mai multe ingrediente. Rezultatul este la fel de delicios.

Ingrediente:

  • ½ kg de morcovi
  • 3 căni de apă
  • 1 lingură de unt
  • 1 praf de sare
  • ¼ linguriță de piper alb măcinat
  • Cuburi de gheață
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de zahăr

Preparare:

  1. Mai întâi, curățați morcovii și tăiați-i în felii foarte subțiri.
  2. Apoi, puneți-i într-o cratiță și turnați apă până sunt acoperiți complet.
  3. Adăugați 3 lingurițe de sare și fierbeți-i până se înmoaie (câteva minute).
  4. Luați-i de pe foc și transferați-i într-un recipient cu apă și cuburi de gheață.
  5. Scurgeți-i și dați-i deoparte.
  6. Topiți untul în tigaie și adăugați uleiul, morcovii, sarea și piperul.
  7. Amestecați continuu și adăugați zahărul. Gătiți încă două minute.
  8. La final, scurgeți excesul de lichid.

Rețetă de morcovi glazurați 3

Dacă aveți nevoie de ceva diferit, această rețetă este specială. În 35 de minute, veți avea o garnitură perfectă pentru carne sau pește, care va plăcea tuturor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 morcovi mari
  • 1 cană și jumătate de supă de legume
  • 1 și 1/2 linguri de ghimbir tocat
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 2 picături de Tabasco
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • Piper negru măcinat și sare după gust

Preparare:

  1. Mai întâi, curățați morcovii și tăiați-i bastonașe.
  2. Tăiați mărunt cățeii de usturoi.
  3. Apoi, într-o tigaie cu puțin ulei, prăjiți usturoiul cu morcovii.
  4. Turnați supa de legume și așteptați să dea în clocot.
  5. Adăugați ghimbirul, mierea, zahărul, oțetul și Tabasco.
  6. Fierbeți apoi la foc mic timp de 15 minute.
  7. Când supa devine sirop și morcovii sunt fragezi, opriți focul.
  8. La final, se servesc fierbinți ca garnitură.

Rețetă de morcovi glazurați 4

Morcov tăiat felii

Aceasta ultimă rețetă are și muștar Dijon, așa că veți obține un preparat delicios pentru întreaga familie. În 20 de minute, veți avea 6 porții de garnitură pentru orice meniu.

Ingrediente:

  • 2 căni de morcovi decojiți și tăiați felii
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 linguri de muștar Dijon
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • Sare și piper după gust

Preparare:

  1. Mai întâi, încălziți apa într-o cratiță și gătiți morcovii deja tăiați cu puțină sare.
  2. Fierbeți-i la foc mic timp de 15 minute (până se înmoaie).
  3. Apoi, strecurați morcovii.
  4. Într-un castron mediu, amestecați mierea cu uleiul de măsline, muștarul, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
  5. Adăugați morcovii calzi și amestecați.
  6. Veți obține morcovi cu o glazură delicioasă pe care îi puteți mânca, de exemplu, cu o friptură sau o porție de carne.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.