Rutina și dieta lui Mbappé, marea vedetă a fotbalului
 

Rutina și dieta lui Mbappé, marea vedetă a fotbalului

Kylian Mbappé vrea să devină regele fotbalului, dar talentul nu este suficient. Să vedem ce obiceiuri și alimente alege zilnic atacantul francez pentru a-și atinge obiectivul!
Rutina și dieta lui Mbappé, marea vedetă a fotbalului

Ultima actualizare: 09 septembrie, 2022

Kylian Mbappé arată în fiecare joc că performanța sa nu are limite. Forma lui fizică este din ce în ce mai bună, la fel și tehnica, puterea și viteza. Toate aceste caracteristici îl fac pe francez marele candidat pentru cel mai bun jucător din lume, după Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Rutina și dieta strictă sunt secretele lui Mbappé pentru a atinge acest obiectiv.

Tânărul de 22 de ani are un antrenament special pentru a-și completa calitățile sportive. Cristiano Ronaldo, idolul său din copilărie, a fost luat drept exemplu atunci când a ales să aibă grijă de fizicul său. De la Lio Messi, actual partener la PSG, a copiat câteva secrete ale dietei care l-au ajutat să-și recapete cea mai bună formă.

În ciuda faptului că este abia la al optulea sezon ca fotbalist profesionist, palmaresul lui Mbappé este de invidiat: campion mondial în Rusia în 2018, 4 titluri franceze în Liga 1, alte 8 cupe naționale și 200 de goluri marcate. Fără îndoială, este un jucător deja consacrat și care va rămâne în istorie. Va fi el cel mai bun din toate timpurile?

Rutina lui Mbappé pentru a deveni regele fotbalului

Marea dorință a lui Kylian Mbappé este să devină cel mai bun jucător din lume și este clar că este pe drumul cel bun. Pentru a realiza acest lucru trebuie să urmeze un plan strict.

Fotbalistul Cristiano Ronaldo pe teren
Cariera lui Cristiano Ronaldo este o inspirație pentru Mbappé, care a luat câteva exemple de la portughez pentru propria viață.

Ședințe de talasoterapie, precum Cristiano Ronaldo

Talasoterapia este o metodă terapeutică ce folosește substanțe extrase din mare, care oferă beneficii organismului. Este un procedeu folosit din ce în ce mai mult de marii fotbaliști, precum Cristiano Ronaldo.

Tratamentele pe bază de nămol, apă de mare, alge marine, nisip, plancton și alte peste 80 de specii extrase din ocean acționează ca relaxante pentru corp și, de asemenea, pentru minte. Starul PSG se bucură săptămânal de băi termale și masaje, care îi permit să exceleze pe terenul de joc.

Beneficiile mării au fost descoperite de mult. În Egiptul antic, precum și în Imperiul Roman și în Evul Mediu, tehnici similare au fost folosite în scopuri de vindecare și relaxare. Aceste tehnici au evoluat și au fost îmbunătățite.

Acestea sunt câteva dintre beneficiile talasoterapiei:

Crioterapia pentru a îngheța leziunile

Crioterapia este un tratament care folosește frigul pentru a îngheța și distruge celulele anormale ale pielii. De exemplu, în cazul unei răni, frigul se aplică direct pe zona afectată.

Marile vedete ale fotbalului sunt expuse la frecare și lovituri. Mbappé este unul dintre ei. Cu acest tratament, a obținut o rezistență mai mare și, de asemenea, o recuperare mult mai rapidă.

Câteva beneficii ale crioterapiei sunt următoarele:

 • Are efect analgezic.
 • Ajută la circulația sângelui.
 • Reduce timpul de recuperare după leziuni.
 • Acționează ca relaxant.
 • Îmbunătățește calitatea somnului.

Dieta lui Mbappé este cheia pentru a ajunge la cel mai înalt nivel

Pentru a-și exploata întregul potențial, Mbappé trebuie să respecte o dietă echilibrată, bogată în carbohidrați și proteine. Are mai multe mese pe zi. De asemenea, evită anumite produse.

Paste cu somon, preferatele sale

Pastele sunt ideale pentru prânzul sportivilor. Conțin carbohidrați, fibre și vitamine. De asemenea, ajută la o digestie mai bună, așa că sunt ideale înainte de competiție.

Somonul este important pentru întărirea mușchilor, deoarece are un conținut ridicat de proteine și acizi grași omega 3, precum și vitamine și minerale.

Ceva din dieta lui Messi

Tânărul star de la PSG a profitat de sosirea lui Lio Messi în echipă și a împrumutat o parte din dieta care l-a ajutat pe argentinian să-și atingă potențialul. Să vedem ce conține dieta mediteraneană a lui Messi:

 • Ulei de măsline
 • Nuci
 • Peşte
 • Orez
 • Lactate
 • Ouă
Lionel Messi
Acum că sunt coechipieri la PSG, Mbappé a luat în considerare elemente din dieta lui Messi.

Cartonaș roșu pentru zahăr

Zahărul este unul dintre produsele interzise în rândul sportivilor. Deși are beneficiile sale ca sursă de energie, consumul excesiv poate avea consecințe negative.

Acțiunea hormonilor transformă excesul de zahăr în grăsime. Acest efect poate provoca excesul de greutate și oboseala la alergare. De aceea, în dieta lui Mbappé, zahărul simplu este înlocuit cu carbohidrați complecși și proteine.

Cantitate minimă de carne procesată

Dieta lui Mbappé presupune un consum minim de carne procesată și făină. Franța este o țară mediteraneană, deci nu este ceva dificil. Pentru Messi și alți fotbaliști argentinieni și uruguayeni, acest lucru necesită un sacrificiu mai mare, deoarece în aceste țări consumul de carne roșie este mult mai mare.

Dieta și rutina lui Mbappé îl vor face cel mai bun fotbalist din lume?

Numai timpul va spune dacă Mbappé va deveni cel mai bun din lume. Deocamdată, atașamentul său față de rutină și dietă pare să dea roade. Nu este ușor să îndeplinești toate cerințele unei cariere profesioniste în fotbal. Dar, foamea de glorie îl ajută să facă față acestor cerințe!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Banfi G, Lombardi G, Colombini A, Melegati G. Whole-body cryotherapy in athletes. Sports Med. 2010 Jun 1;40(6):509-17. doi: 10.2165/11531940-000000000-00000. PMID: 20524715. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20524715/
 • Lucchetta MC, Monaco G, Valenzi VI, Russo MV, Campanella J, Nocchi S, Mennuni G, Fraioli A. Le basi storico-scientifiche della talassoterapia: stato dell’arte [The historical-scientific foundations of thalassotherapy: state of the art]. Clin Ter. 2007 Nov-Dec;158(6):533-41. Italian. PMID: 18265720. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18265720/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.