14 sfaturi pentru a da volum părului fin
 

14 sfaturi pentru a da volum părului fin

Aranjarea părului fin nu va mai fi o problemă daca apelați la coafuri casual, tunsori voluminoase, remedii naturale și alte trucuri. Le detaliem pe toate mai jos!
14 sfaturi pentru a da volum părului fin

Ultima actualizare: 09 iunie, 2023

Densitatea părului este o durere de cap care afectează multe persoane. Spray-urile, produsele de texturare și spuma nu sunt singura modalitate de a da volum părului fin. Există și tehnici de pieptănare, spălare și colorare speciale.

De ce există fire de păr foarte subțiri? Acestea nu sunt cauzate doar de genetică. Uneori, există un deficit de nutrienți. Revista Farmacia Profesional confirmă necesitatea îngrijirii părului prin consumul de zinc, acid folic, aminoacizi sulfurați, vitamina B6, vitamina B12 și magneziu.

Asociația Americană a Pensionarilor listează, printre alte alimente benefice pentru păr, ouăle, somonul, morcovii, avocado și scoicile.

14 sfaturi pentru a da volum părului fin

Părul fin are avantajele sale: este mătăsos, se spală și se vopsește ușor și se usucă rapid. Cu toate acestea, are nevoie de volum.

1. Tunsoare stratificată

Tunsoarea în straturi este ideală pentru a da volum părului fin. Lungimea medie creează impresia de păr mai bogat. În schimb, lungimea extremă reduce volumul.

Stilurile Pixie, Chop și Bob dau impresia de volum. Cereți sfaturile unui stilist pentru a afla care dintre aceste tunsori vi se potrivește.

2. Bucle

O soluție rapidă pentru părul fin este să optați pentru bucle făcute cu mâna și cu spray fixativ sau cu ajutorul bigudiurilor.

Bigudiuri pentru a da volum părului fin
Încercați să vă ondulați părul pentru a obține mai mult volum.

3. Vopsire

Schimbarea culorii părului este o strategie utilă pentru a crea impresia de volum. Optați pentru balayage sau stilul californian. Aceste stiluri oferă textură și scad contrastul dintre păr și scalp.

4. Uscare cu capul în jos

Uscați-vă părul doar cu capul în jos. Ridicați capul dintr-o dată și apoi pieptănați doar bretonul.

5. Măști naturale

Măștile sunt eficiente pentru ca firele de păr să câștige putere, strălucire și volum. O rețetă utilă? Se bate un ou, se adaugă o lingură de maioneză și pasta obținută se întinde pe părul umed. Așteptați 15 minute înainte de a vă spăla cu apă rece.

6. Coafuri diverse

Împletiturile și codițele joase dau volum părului. În cazul împletiturilor, lăsând câteva șuvițe lungi libere, obțineți volum. Asigurați-vă că nicio zonă nu este prea întinsă. Lăsați codițele puțin desfăcute.

7. Balsam doar la vârfuri

Balsamul pus la rădăcini tinde să producă sebum, iar părul gras nu are volum. Aplicați acest produs numai la vârfuri.

8. Masaj pe scalp

Fluxul sanguin crescut în timpul masajului scalpului stimulează foliculii de păr și încurajează creșterea firelor. Cu cât mai mult păr, cu atât mai mult volum.

9. Remedii naturiste

Anumite ierburi și mirodenii au calități de întărire și îngroșare a părului. Folosiți rozmarin, scorțișoară, urzică, gălbenele, ginseng, mentă și aloe vera.

10. Breton

Dacă bretonul începe din creștetul capului, părul pare mai voluminos. În plus, atenția va cădea pe față și nu pe părul fin.

11. Șampon uscat

Șamponul uscat absoarbe sebumul și oferă volum. Țineți spray-ul la aproximativ 30 de centimetri de cap și pulverizați. Un minut mai târziu, frecați părul în cercuri, dintr-o parte în alta, acoperindu-l cu un prosop. Folosiți un pieptene cu peri rari și scoateți în evidență noua formă a părului.

12. Dormitul cu împletituri

Împletitul părului noaptea este o modalitate de a crea bucle naturale și de a da volum părului fin. În zori, veți observa o schimbare de look.

13. Extensii de păr

Dacă ați încercat deja mai multe metode, dar niciuna nu se potrivește gusturilor personale, încercați extensiile naturale de păr. Fiecare șuviță este atașată cu o rășină specială sau cu cleme minuscule. Apelați la un profesionist în domeniu.

Coafură pentru a da volum părului fin
Extensiile sunt o modalitate artificială de a adăuga volum. Mergeți la un stilist certificat.

14. Produse de styling

Există produse de finisare care modifică densitatea părului. Spray-ul de volum, spray-ul pentru bucle și spuma sunt câteva exemple.

Spray-ul se aplică pe părul umed, iar acesta se usucă cu capul în jos și cu aer rece. Al doilea produs se aplică de la mijloc până la vârfuri și părul se usucă la temperatură medie sau cu un difuzor. Al treilea produs se aplică pe părul aproape uscat, care se masează la rădăcină.

Când să solicitați ajutor profesional pentru lipsa de volum a părului fin?

Rărirea părului poate fi cauzată de circumstanțe medicale, cum ar fi alopecia. Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază faptul că există peste 100 de variații ale acestei boli, generate de factori hormonali, genetici și autoimuni, de medicamente, de stres și de alți factori.

În plus, există coafuri care aplatizează părul. Nu alegeți coafuri cu părul prea strâns și nu purtați cărarea pe mijloc. Veți arăta mai bine dacă o faceți în zig-zag sau într-o parte.

În ceea ce privește produsele, verificați cu atenție dacă sunt formulate pentru părul fin. Dacă nimic nu funcționează, trebuie să mergeți la o consultație medicală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.