Logo image
Logo image

Supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir

3 minute
Supele cremă reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a include legume în dietă. Următoarele rețete sunt simple, foarte hrănitoare și delicioase. În plus, sunt economice!
Supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir
Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În articolul de azi, îți propunem două tipuri de supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir. Aceste preparate sunt simple, ieftine și, nu în ultimul rând, hrănitoare. Ideale atât iarna, cât și vara, următoarele rețete constituie un mod excelent de a introduce mai multe legume în dietă.

Totodată, supa cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir este un preparat vegan pe care oricine îl poate savura cu plăcere. Pe lângă faptul că este benefică pentru sănătate și ieftină, aceasta are un gust incredibil.

Citește și:

Beneficii și riscuri în dieta raw vegană

Motive să încerci această supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir

În primul rând, următoarele rețete includ ciuperci, un aliment bogat în antioxidanți, beta-glucan, vitamine și potasiu. Gustul caracteristic al ciupercilor merge de minute cu praz, care este util în ameliorarea tulburărilor reumatice. Ghimbirul oferă un plus de beneficii și aromă rețetei.

Cele trei ingrediente menționate nu conțin multe calorii. Așadar, pe lângă faptul că preparatul obținut va fi delicios, acesta nu te va îngrășa și va avea o valoare nutritivă ridicată.

Beneficii pentru sănătate ale ghimbirului

Some figure

Ghimbirul este o rădăcină bogată în acid ascorbic, zinc, calciu, vitamina A și vitamina D. În plus, acesta are un conținut ridicat de antioxidanți și poate reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer.

Însă, deși ghimbirul este sănătos, există anumite contraindicații:

  • Nu trebuie consumat în timpul sarcinii.
  • Nu trebuie consumat în caz de hemofilie sau hemoragie.
  • Trebuie consumat cu moderație în caz de probleme cardiace sau hepatice.
  • Pacienții cu febră ar trebui să-l evite.

Rețeta nr. 1

Some figure
Această supă cremă se prepară cu ingrediente de origine vegetală bogate în antioxidanți.

Ca să prepari această primă rețetă de supă cremă de legume cu ciuperci, praz și ghimbir, urmează pașii de mai jos:

Ingrediente

  • 650 g de ciuperci
  • 3 bucăți de praz
  • 1/2 ceapă
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • 1 l de fiertură de legume
  • Ulei de măsline
  • Piper
  • Sare

Instrucțiuni

  • Mai întâi, spală bine ciupercile și taie-le.
  • Apoi, spală prazul și feliază-l.
  • Toacă ceapa și ghimbirul.
  • Pune ceapa și ghimbirul la fiert într-o oală.
  • După 1 minut, adaugă prazul.
  • Lasă să fiarbă la foc mare pentru câteva minute, apoi adaugă ciupercile.
  • Poți pune și puțin vin alb. Fierbe totul până la evaporarea alcoolului.
  • Adaugă fiertura de legume, sarea și piperul și lasă să fiarbă încă 15 minute. Nu uita, ciupercile trebuie să devină fragede.
  • La final, bate compoziția pentru a obține o supă cremă de legume.

Rețeta nr. 2

Some figure

Această rețetă diferă de prima deoarece, pe lângă cele trei ingrediente principale, conține și alte legume, cum ar fi cartofii și dovlecelul.

Citește și:

Încearcă o rețetă delicioasă de supă cu șuncă afumată

Cartofii vor oferi preparatului o textură cremoasă, iar dovlecelul va amplifica beneficiile și gustul.

Ingrediente

  • 2 bucăți de praz
  • 15 ciuperci
  • 3 cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 bucată de ghimbir proaspăt
  • Șovârf
  • Sare
  • Busuioc
  • Piper
  • Ulei de măsline

Instrucțiuni

  • Mai întâi, taie toate legumele bucățele.
  • Sotează usturoiul și ghimbirul în ulei.
  • Apoi, adaugă cartofii și sotează pentru încă 3-5 minute.
  • Adaugă restul legumelor și sotează încă puțin, până se rumenesc.
  • Toarnă apă peste legume și adaugă sare, piper, busuioc și șovârf.
  • Fierbe pentru 35 de minute.
  • La final, oprește focul și cu ajutorul unui blender, procesează compoziția până obții un preparat fin, fără cocoloașe.

Cele două rețete de supă cremă de legume sunt naturale și hrănitoare. Poți să le servești la cină cu crutoane, indiferent de perioada anului. Totodată, acestea reprezintă o modalitate excelentă de a-i încuraja pe copii să mănânce mai multe legume.

Nu uita, o dietă echilibrată trebuie să includă o mare varietate de fructe și legume. Din acest motiv, supele cremă de legume constituie opțiuni delicioase, ușoare și foarte benefice.

În plus, supele cremă de legume prezentate în acest articol sunt foarte simple și ieftine. N-ai nicio scuză să nu le prepari. Te încurajăm să le încerci!

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.