3 trucuri pentru a pregăti ouăle poșate fără a le sparge
Ouăle poșate sunt ușor de preparat, dar există câteva trucuri care fac această sarcină și mai ușoară, oferind rezultate mai bune. Folosindu-le, îi veți lăsa pe toți cu gura căscată de fiecare dată când îi serviți. Așadar, descoperiți 3 trucuri pentru a pregăti ouăle poșate fără a le sparge!
Metoda de poșare cuprinde utilizarea apei clocotite și a oțetului sau a sucului de lămâie. Gătitul în sine durează doar 4 minute.
3 trucuri pentru a pregăti ouăle poșate fără a le sparge
După cum ne arată revista Nutrients, ouăle sunt foarte hrănitoare. Sunt o sursă importantă de aminoacizi esențiali de bună calitate, minerale, vitamine și acizi grași.
Ouăle conțin vitamina A, fier, vitamina B12, riboflavină, colină, zinc și calciu. În plus, sunt considerate a fi una dintre cele mai ieftine și mai importante surse de proteine.
Fără îndoială, unul dintre avantajele acestui aliment este versatilitatea. Ouăle pot fi preparat în multe feluri. În acest caz, vă propunem ouă poșate, care, pe lângă faptul că sunt delicioase, își păstrează toate proprietățile.
1. Vârtej de apă
Acest prim truc pentru a pregăti ouăle poșate este cel mai folosit. Este suficient să aveți ouă și un litru de apă. Este foarte simplu, dar trebuie să fiți atenți la tehnică.
Instrucțiuni
- Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți litrul de apă la fiert. Important este să fie un litru de apă și nu mai puțin, pentru ca atunci când adăugați oul, temperatura să nu scadă prea tare.
- În timp ce apa se încălzește, spargeți oul într-un castron.
- Când observați că la suprafața apei încep să apară bule, luați o lingură și începeți să amestecați cu mare grijă.
- Amestecați până obțineți un vârtej și turnați oul la mijloc. Mișcarea apei va prinde oul, împiedicând albușul să se împrăștie în oală.
- După 3 minute, scoateți oul cu ajutorul unei linguri cu găuri.
- Adăugați sare după gust și serviți oul.
Descoperiți: Rețetă de lichior de ouă delicios
2. Învelit în folie de plastic
Dacă aveți acasă mai mulți meseni care sunt dornici să mănânce ouă poșate gustoase, nu vă complicați. Folosiți folie de plastic. Ouăle vor arăta grozav și vor și ușor de scos din oală.
Instrucțiuni
- Fierbeți un litru de apă într-o oală.
- Tăiați bucăți de folie de plastic în funcție de numărul de ouă pe care urmează să-l pregătiți.
- Luați o ceașcă și puneți în interior o bucată de folie.
- Cu o pensulă de bucătărie, ungeți folia cu puțin ulei de măsline.
- Spargeți oul în folie și adăugați sare și piper după gust. Puteți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi baconul.
- Luați cele patru capete ale foliei de plastic și faceți un nod (bucățile de folie trebuie să fie suficient de mari).
- Folosiți sfoară pentru a lega foarte bine folia.
- Când apa clocotește, puneți ouăle învelite în oală.
- Pregătiți un vas cu apă rece pentru a pune ouăle atunci când le luați din oala care fierbe.
3. Ouă poșate la microunde
Dacă trucurile de mai sus par complicate, încercați prepararea ouălor poșate în cuptorul cu microunde. Această tehnică este ideală atunci când vă grăbiți.
Instrucțiuni
- Luați un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și puneți suficientă apă în el. Oul trebuie să fie acoperit complet.
- Puneți lichidul în cuptorul cu microunde si încălziți-l la putere maximă, până când apa este pe cale să fiarbă. Intervalul de timp depinde de modelul și de caracteristicile specifice ale aparatului. Spargeți oul și lăsați-l deoparte.
- Când apa este gata, scoateți-o din cuptor și puneți oul în ea; acoperiți cu o farfurie și puneți vasul în cuptor încă 40 de secunde, la aceeași putere.
- Folosiți o lingură cu găuri și scoateți oul.
- Puneți sare după gust și serviți oul.
- Forma nu este la fel de rotundă, dar rezultatul este același în ceea ce privește aroma.
Descoperiți: De ce ar trebui să mâncăm ouă de mai multe ori pe săptămână
Alte trucuri pentru a pregăti ouăle poșate ca un bucătar profesionist
Pe lângă aceste trei trucuri pentru a pregăti ouăle poșate, există și alte acțiuni care vă vor ajuta să obțineți preparate perfecte:
- Folosiți cele mai proaspete ouă pe care le găsiți. Acest lucru garantează cele mai bune rezultate.
- Dacă nu știți cât de proaspete sunt ouăle, folosiți o strecurătoare atunci când le spargeți. Albușul trebuie să fie transparent, iar gălbenușul să nu se spargă.
- Puneți puțin oțet în apă. În acest fel, ouăle își vor păstra mai bine forma.
- Dacă ați pregătit ouăle poșate înainte și la servire sunt reci, adăugați un sos cald sau puneți-le sub apă călduță.
- Spargeți întotdeauna ouăle într-o ceașcă înainte de a le pune în apă. Acest lucru vă va permite să eliminați părțile neplăcute, cum ar fi petele roșii. Astfel, veți servi un ou poșat perfect.
Încercați aceste trucuri pentru a pregăti ouăle poșate!
Ouăle poșate sunt ideale la micul dejun sau alături de feluri principale delicioase și sănătoase. De fapt, sunt complementul perfect pentru supe și tocănițe. Nu trebuie să vă complicați prea mult; cu aceste trucuri simple, veți face ouă poșate perfecte în câteva minute!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Calidad nutricional de los huevos y relación con la salud. (2018, septiembre 27). PDF4PRO. https://pdf4pro.com/view/calidad-nutricional-de-los-huevos-y-relaci-243-n-con-la-salud-31c19c.html
-
Réhault-Godbert, S., Guyot, N., & Nys, Y. (2019). The Golden Egg: Nutritional Value, Bioactivities, and Emerging Benefits for Human Health. Nutrients, 11(3), 684. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6470839/
-
Zhang, X., Lv, M., Luo, X., Estill, J., Wang, L., Ren, M., Liu, Y., Feng, Z., Wang, J., Wang, X., & Chen, Y. (2020). Egg consumption and health outcomes: a global evidence mapping based on an overview of systematic reviews. Annals of translational medicine, 8(21), 1343. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7723562/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.