Yurelax, un relaxant muscular
 

Yurelax, un relaxant muscular

Yurelax este un relaxant muscular. Nu este un medicament cu efect analgezic sau antiinflamator.
Yurelax, un relaxant muscular

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Yurelax este un medicament al cărui ingredient activ este ciclobenzaprina, cu rol de relaxant muscular. Acest medicament acționează prin ameliorarea contracturilor musculare, reducând durerea.

Nu este un medicament cu efect analgezic sau antiinflamator. Ciclobenzaprina este un medicament cu efect relaxant la nivel muscular.

Yurelax, un relaxant muscular eficient

Yurelax este indicat pentru ameliorarea durerilor cauzate de contracturile musculare asociate proceselor musculo-scheletice acute și dureroase. Acest medicament nu este util atunci când cauza durerii acute este o leziune a sistemului nervos central.

Este unul dintre medicamentele pe care medicul vi le poate prescrie atunci când aveți dureri musculare intense provocate de:

Yurelax este relaxant muscular
Medicamentul acționează în mai puțin de 1 oră.

În studiile efectuate pe acest medicament, deși se discută despre modul în care acționează față de placebo, rezultatele obținute ne permit să afirmăm că Yurelax reduce disconfortul cauzat de durerea musculară acută. Pacientul tratat cu acest medicament își poate continua sarcinile obișnuite. Ședințele de recuperare a zonei afectate vor decurge mai simplu.

Dozaj

De obicei, se începe cu un comprimat pe zi. Dacă medicul consideră că este necesar, doza poate fi crescută la două sau mai multe comprimate.

Efectele apar în mai puțin de o oră și se mențin pe tot parcursul zilei. Yurelax se găsește sub formă de capsule cu eliberare prelungită, așadar este suficient un comprimat pe zi.

Nu este recomandat să depășiți trei săptămâni de tratament. Yurelax este un medicament care poate crea dependență. Dacă omiteți o doză din acest medicament, este posibil să experimentați câteva simptome, inclusiv:

 • Convulsii
 • Somnolență severă
 • Bătăi rapide sau neregulate ale inimii
 • Dificultăți respiratorii
 • Halucinații
 • Creșterea sau scăderea temperaturii corpului
 • Vărsături

Efectele adverse ale medicamentului Yurelax

Femeie foarte obosită
Printre efectele negative, poate provoca somnolență, amețeli sau oboseală.

Efectele secundare care pot apărea atunci când luați Yurelax sunt adesea ușoare. Printre cele mai frecvente se numără somnolența, amețelile, oboseala și gura uscată.

Mai rar, acest medicament poate provoca și alte reacții adverse, cum ar fi constipația, reacțiile alergice ale pielii, durerile de cap și tulburările de vedere și de auz.

În plus, în cazuri rare, pot apărea reacții adverse grave, inclusiv următoarele:

 • Tulburări gastrointestinale
 • Afecțiuni vasculare și cardiace
 • Probleme renale
 • Tremurături, parestezii sau convulsii

În unele cazuri, efectele adverse ale medicamentului Yurelax sunt asociate cu stări de agitație, nervozitate, anxietate, confuzie sau dezorientare. Pot apărea și slăbiciunea și depresia, medicamentul provocând apariția tulburărilor de somn.

Ce contraindicații are Yurelax?

Utilizarea acestui medicament este contraindicată dacă aveți antecedente de hipersensibilitate sau alergie la ciclobenzaprină, precum și atunci când suferiți de aritmii sau alte tulburări cardiace. De asemenea, nu este indicat să luați acest medicament dacă aveți hipertiroidism. În caz de sarcină, consultați medicul.

Recomandări atunci când luați Yurelax

După cum am menționat, Yurelax poate provoca somnolență, așa că este mai bine să fie luat seara.

Dacă ați luat Yurelax pentru o perioadă scurtă de timp, puteți opri administrarea fără a fi nevoie să reduceți treptat doza. Dacă ați luat Yurelax mai mult timp, trebuie să consultați medicul, care vă va spune cum să încetați să luați medicamentul.

Există alternative la acest relaxant muscular. Printre ele se numără diazepamul, etoricoxibul și metamizolul.

Concluzie

Yurelax are o mare capacitate de a calma durerile cauzate de spasmele musculare. Corect prescris, în dozele potrivite și pentru perioada de timp adecvată, poate fi benefic și eficient în eliminarea durerii.

Cu toate acestea, poate avea și efecte nedorite. Nu vă automedicați, deoarece acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.