5 sfaturi pentru a remedia pielea flască - Doza de Sănătate
 

5 sfaturi pentru a remedia pielea flască

Pentru a preveni lăsarea pielii, hidratarea corespunzătoare atât în interior, cât și la exterior, este extrem de importantă.
5 sfaturi pentru a remedia pielea flască
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 11 august, 2023

Una dintre cele mai deranjante probleme de natură estetică este atunci când pielea de pe brațe ni se lasă sau când ne apar faimoșii „colăcei” în regiunea taliei. Pielea flască este strâns legată de pierderea sau luarea în greutate exagerată. Atunci când slăbim sau ne îngrășăm foarte mult, acest organ tinde să își piardă elasticitatea.

Pielea flască poate fi cauzată și de trecerea timpului, lipsa de exerciții fizice și o dietă neadecvată, printre altele. În acest articol, îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a remedia această problemă.

Cum putem remedia pielea flască?

Conform mai multor specialiști, unul din principalii factori care provoacă apariția de pielea flască este adoptarea unui regim neadecvat. Atunci când vrem să slăbim, avem obiceiul să urmăm anumite diete ce ne fac să pierdem apă, deci și masă musculară.

Pierderea în greutate are impact asupra mai multor regiuni ale corpului, cum ar fi brațele, fesele, abdomenul sau mușchii. Aceste regiuni își vor pierde fermitatea din cauza lipsei de apă și de musculatură, ceea ce înseamnă că pielea ce mai înainte susținea grăsimea va avea acum un aspect flasc.

Mai jos îți vom prezenta obiceiurile pe care trebuie să le adopți dacă vrei să elimini pielea flască de pe brațe.

1. Optează pentru alimentele care întăresc mușchii și ard grăsimile

Pielea flască ameliorată cu mere verzi

Aceste alimente ce oferă beneficii duble sunt necesare nu numai ca să slăbești, ci și ca să poți face acest lucru fără a pierde prea multă apă sau a-ți slăbi forța și rezistența mușchilor. Acest tip de alimente oferă forța necesară pentru ca oasele și articulațiile tale să-și poată îndeplini funcțiile esențiale.

Dacă îți îngrijești oasele și articulațiile și le întărești cu ajutorul unei diete sănătoase, pielea flască nu te va mai afecta pentru mult timp. Atunci când ții regim, ai grijă să pierzi doar grăsime, nu și masă musculară.

  • Alimente bogate în proteine benefice: Proteinele sunt esențiale pentru a-ți întări mușchii. Mulți oameni, atunci când adoptă o nouă dietă, decid să renunțe la proteine crezând că așa vor reuși să slăbească. Însă este o greșeală foarte mare să faci acest lucru. Proteinele sunt necesare pentru a-ți satisface necesarul zilnic de nutrienți. Cele mai recomandate proteine sunt cele care intră în componența ouălor sau a cărnii slabe, cum ar fi cea de curcan. Poți obține proteine benefice și din somon și migdale.
  • Merele: Merele, inclusiv coaja lor, sunt o sursă minunată de proteine, care te pot ajuta să arzi grăsimi. Conform unor studii efectuate de Universitatea din Iowa, acidul ursolic (cojile de măr sunt bogate în acest acid) ajută la dezvoltarea mușchilor și, în același timp, la arderea caloriilor.

2. Nu subestima importanța antioxidanților

Pielea flască ameliorată cu fructe de pădure

Antioxidanții sunt cei mai buni aliați pe care îi avem la dispoziție în lupta împotriva radicalilor liberi care, treptat, îmbătrânesc pielea și favorizează apariția pielii flasce. În plus, aceștia conțin și vitamina C, care accelerează ritmul metabolismului și ajută la arderea grăsimilor, însă nu afectează mușchii.

Cu alte cuvinte, consumând în mod regulat acest tip de alimente, vei avea piele mai moale și mai fermă, vei remedia imperfecțiunile acesteia și o vei îngriji corespunzător. Vei reuși astfel să arzi grăsimile nocive organismului tău.

Dacă vrei să-ți satisfaci necesarul de antioxidanți și vitamina C, o variantă foarte bună este consumul de fructe de pădure, portocale și lămâi. În plus, acestea conțin și colagen, un ingredient esențial dacă vrei să remediezi pielea flască.

Acestea fiind spuse, te sfătuim să-ți prepari, din când în când, un mic dejun folosind aceste fructe. Și sucul preparat din ele îți oferă multe vitamine și minerale.

3. Evită alimentele bogate în grăsimi

Mâncare fast food ce produce pielea flască

Cu toții ar trebui să fim deja familiarizați cu această realitate. Din păcate, deseori mâncărurile de tip „fast food” sunt o variantă destul de ispititoare, în special atunci când nu avem timp să gătim ceva mai bun (sau pur și simplu ne place gustul acestora).

Însă este o greșeală foarte mare să consumăm aceste alimente, pentru că ele nu numai că îngrașă, ci provoacă și balonare, retenție de apă și pierderea fermității pielii. Așadar, ia aminte: evită mâncărurile de tip „fast food” dacă vrei să remediezi pielea flască!

4. Evită expunerea la soare în momentele neprielnice ale zilei

Soarele produce pielea flască

Nu ar trebui să te surprindă. Știm cu toții că expunerea zilnică la soare este indispensabilă dacă vrem să fim sănătoși. De pildă, soarele ne ajută să sintetizăm vitamina D. Însă expunerea îndelungată la soare provoacă pierderea colagenului din organism și deshidratare, factori care favorizează apariția de pielea flască.

Sfatul nostru este să eviți să faci plajă în perioadele în care razele solare sunt intense, adică de la prânz până la ora patru după-amiaza.

5. Fă exerciții pentru a remedia pielea flască

Exerciții pentru a ameliora pielea flască

Cel mai bun remediu pe care îl poți încerca dacă vrei să remediezi pielea flască este să adopți o rutină de exerciții care să vizeze regiunile afectate afectate de această problemă. Dacă, de pildă, ai colăcei pe talie și abdomen, îți recomandăm să practici exerciții de flexiune sau întindere.

Dacă vrei să-ți tonifiezi picioarele și fesele, înoată și petrece cel puțin o oră mergând pe jos sau cu bicicleta. Toate acestea sunt obiceiuri zilnice care, împreună cu o dietă adecvată, te vor ajuta să-ți îmbunătățești tonusul muscular și, puțin câte puțin, să elimini pielea flască.

Va fi nevoie de mult efort pentru a elimina pielea flască. Însă, după cum bine știi, nimic nu este imposibil dacă ai puțină voință. De ce nu te apuci de treabă chiar acum?


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.