10 alimente verzi care vindecă boli
 

10 alimente verzi care vindecă boli

Deși nu trebuie să oprim tratamentele medicale, consumul acestor alimente verzi ne poate ajuta să ne întărim sistemul imunitar și să luptăm cu diferite afecțiuni.
10 alimente verzi care vindecă boli
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Alimentele verzi sunt mult mai sănătoase decât vă imaginați. Știați că există alimente verzi care vindecă boli? În special cele crucifere joacă un rol mai important decât se credea anterior în apărarea organismului împotriva bacteriilor. Pot să stimuleze producția de celule imune înnăscute sau celule limfoide, ce se găsesc în mucoasa sistemului digestiv

10 alimente verzi care vindecă boli

1. Broccoli

Broccoli pe lista de alimente verzi care vindecă boli

 

Broccoli este unul dintre alimentele verzi bogate în vitamina C și fibre alimentare. Numeroșii săi nutrienți și cantitățile mici de seleniu pe care le conține sunt eficiente în combaterea diferitelor boli.

 • Acest lucru ne ajută să prevenim de la problemele respiratorii la cancer, în special cancerul de sân.

2. Varză

Varza este o legumă care aparține familiei Brassicaceae. Este bogată în vitamina C (mai mult decât portocalele), K și A, calciu și fibre.

 • Poate ajuta la scăderea colesterolului dacă este fiartă la aburi.

În plus, există cercetări care arată că aportul de legume precum varza este asociat cu un risc mai scăzut de cancer de colon.

3. Năsturel

Farfurie cu salată de năsturel

 

Năsturelul este un tip de legumă responsabil de activarea enzimelor organismului, pe lângă faptul că are anumite proprietăți anticancerigene.

 • Pentru a-l consuma, poate fi inclus în salate sau supe.
 • Amintiți-vă să-l spălați întotdeauna foarte bine, mai ales dacă aveți de gând să-l mâncați crud.

4. Frunze de muștar

Frunzele plantei de muștar au calități nutriționale ridicate, precum și o valoare alimentară excelentă datorită conținutului lor scăzut de calorii.

Au o cantitate mare de vitamine A și C și sunt un mare diuretic. Asigurați-vă că profitați de beneficiile acestor frunze!

5. Napi

Napi proaspeți

 

Se remarcă pentru că ne oferă și multe vitamine (C, B1, B2, B3, B6) și minerale (potasiu, calciu, fosfor și iod).

 • Frunzele sunt folosite ca diuretic.
 • Contribuie la creșterea imunității și ajută la tranzitul intestinal.

6. Pătrunjel

Pătrunjelul este o sursă excelentă de nutrienți. Conține cantități mari de acid folic și vitamina B și C.

 • Pătrunjelul este considerat o plantă digestivă care îmbunătățește tranzitul intestinal și ajută la prevenirea și ameliorarea spasmelor gastrice.

7. Spanac

Spanacul pe lista de alimente verzi care vindecă boli

 

Spanacul este unul dintre alimentele verzi capabile stimuleze funcționarea sistemului imunitar. Ajută la reducerea probabilității de a suferi de boli cardiovasculare și degenerative.

 • Datorită conținutului de fibre solubile și insolubile, ne ajută să prevenim constipația.
 • Spanacul este bogat în vitaminele C, E, A, carotenoide, B2, B3 și B9.

Fără îndoială, un tip de legumă foarte complet care nu poate lipsi din alimentație.

8. Țelină

Țelina este unul dintre alimentele verzi bogate în fibre și apă. Ne oferă o cantitate mare de vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C și E) și minerale (potasiu, sodiu, calciu, zinc, magneziu, fier, sulf, fosfor, cupru și siliciu). Conține uleiuri esențiale și fibre.

Se remarcă prin multiplele sale beneficii pentru sănătate. Astfel, pe lângă faptul că este un excelent regulator al tranzitului intestinal, putem profita de acțiunile sale:

 • Antioxidantă
 • Antibacteriană și imunostimulatoare
 • Diuretică și purificatoare
 • Antiinflamatoare
 • Expectorantă
 • Sedativă
 • Digestivă

Dacă aveți probleme cu stomacul, țelina poate deveni un mare aliat.

9. Salată verde

Salată verde

 

Salata verde este diuretică datorită dozelor mari de potasiu.

 • De aceea, este un aliment foarte recomandat în slăbire, precum și pentru tratarea obezității și hipertensiunii arteriale.
 • De asemenea, este o sursă de oligoelemente mai puțin comune, (cum ar fi seleniul, un antioxidant natural care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature).

10. Iarbă grasă

Cunoscută și sub denumirea de pătrunjel mexican, este o sursă excelentă de vitamina A și C. Oferă și o parte din complexul B, precum și minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu și mangan).

 • Se consumă în salate și este foarte des întâlnită în America Latină, Spania și SUA.

Legumele vor fi întotdeauna o opțiune bună pentru a hrăni organismul. În plus, fiecare nuanță are o serie de proprietăți benefice pentru organism. Nu uitați să le includeți în multe feluri de mâncare!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.