Aripioare de pui în sos barbeque
Aripioarele de pui în sos barbeque sunt printre cele mai gustoase mâncăruri. Aproape că îți vine să îți lingi degetele după ce termini de mâncat. Acest preparat este foarte îndrăgit, fiind nelipsit la multe evenimente și mese festive. În plus, gustul sosului BBQ provoacă dependență.
De obicei, când vine vorba de aripioarele de pui în sos barbeque, cel mai ușor este să mergi la restaurant și să le comanzi. Dar ce ar fi să le prepari acasă? În acest fel, le poți oferi un gust deosebit și personalizat.
În plus, acest fel de mâncare se prepară mult mai ușor decât crezi. Urmează pașii de mai jos pentru a găti aripioare de pui în sos barbeque și vei vedea că în mai puțin de o oră toți invitații la masă vor cere încă o porție din acest preparat delicios.
Ingrediente necesare pentru a prepara aripioare de pui în sos barbeque
- 5 căței de usturoi
- 1 kg de aripioare de pui
- 1 ceapă albă (60 g)
- Sare și piper (după gust)
- ¼ cană de apă (60 ml)
- Ulei de măsline (după gust)
- 60 ml de miere de albine
- 2 linguri de muștar (20 g)
- 1 lingură de unt (10 g)
- ¼ cană de suc de roșii (125 g)
- 2 linguri de zahăr brun (10 g)
Te-ar putea interesa și:
Mod de preparare
După ce ai pregătit toate ingredientele, nu îți ia mai mult de 15 minute să gătești sosul barbeque adăugat peste aripioarele de pui.
Spală foarte bine carnea și stropește-o cu zeamă de lămâie la clătire. După aceea, urmează pașii de mai jos:
- Toacă mărunt ceapa și usturoiul.
- Pune untul și uleiul de măsline într-o tigaie. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le la foc mediu.
- După ce ceapa și usturoiul au căpătat o nuanță maronie, adaugă celelalte ingrediente, în afară de aripioare, sare și piper. Amestecă încontinuu.
- Adaugă sare și piper după gust.
- Lasă amestecul să fiarbă 20 de minute, până când sosul scade și se îngroașă.
- Pregătește o tavă de copt și așază aripioarele în ea. Adaugă o cantitate mică de sare și piper pe ambele părți.
- Cu o pensulă, unge fiecare aripioară cu sosul preparat. Ai grijă să nu îl termini pe tot, pentru că ai nevoie de el și mai târziu.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă carnea la copt timp de 20 de minute.
- Adaugă sosul barbeque pe o parte a aripioarelor, apoi întoarce-le și adaugă sos și pe cealaltă parte. Lasă-le în cuptor încă 10 minute.
- Întoarce-le pe partea cealaltă și adaugă încă un strat de sos.
- Lasă-le să se coacă încă 5 minute și gata!
Altă versiune a rețetei
Uneori nu avem un cuptor la îndemână sau nu vrem să ne complicăm cu această metodă. Aripioarele de pui pot fi gătite și în tigaie, iar gustul obținut este foarte asemănător. Dacă nu vrei să folosești cuptorul, urmează pașii de mai jos:
- Încinge uleiul și untul la foc mic.
- Adaugă aripioarele de pui și condimentează-le cu sare și piper după gust. Lasă-le câteva minute în tigaie până încep să capete o nuanță maronie.
- Îți recomandăm să prepari sosul barbeque în altă tigaie. După ce ai amestecat toate ingredientele, toarnă sosul peste carne.
- Lasă preparatul să fiarbă la foc mic până când sosul se îngroașă și se lipește de aripioare.
Asta-i tot. De fapt, această versiune pare mai simplă, nu? Unele persoane susțin că aripioarele gătite în cuptor au un gust mai bun. Însă prăjirea în tigaie este o variantă mai bună în cazul în care ești presat/ă de timp, iar invitații trebuie să sosească din clipă în clipă.
Desigur, alegerea depinde și de gustul fiecăruia dintre noi.
Îți recomandăm să citești și:
Câteva sugestii privind servirea aripioarelor de pui în sos barbeque
Aripioarele de pui în sos barbeque sunt un preparat nelipsit în meniurile restaurantelor americane, servindu-se aproape întotdeauna cu o garnitură de cartofi prăjiți. Desigur, există și alte opțiuni.
De exemplu, poți opta pentru cartofi wedges sau chipsuri. În plus, dacă te-ar interesa o variantă mai sănătoasă, optează pentru piure de cartofi sau orez. Dacă vrei o garnitură chiar mai sănătoasă de atât, alege o salată sau niște legume fierte la aburi.
Orice ai alege, poți savura aripioarele de pui în sos barbeque în orice moment al anului și, de ce nu, oricând ți-e poftă.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- FEN, & de la Nutrición, F. F. E. (n.d.). GUÍA NUTRICIONAL DE LA CARNE. FEN. Fundación Española de la Nutrición. Recuperado de: https://www.fen.org.es/publicacion/guia-nutricional-de-la-carne
- Food Data Central. (2019). Chicken, broilers or fryers, wing, meat only, raw. U. S. Department of Agriculture. Recuperado de: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173632/nutrients
- Harmon, J. E. (n.d.). Atlas of popular culture in the northeastern US – buffalo wings. Ccsu.edu. Recuperado de: https://web.ccsu.edu/faculty/harmonj/atlas/buffwing.htm
- Landa, A. (1998). A Fuego lento. Nerea. Recuperado de: https://books.google.es/books?id=WNyQrKGooxgC&dq=fuego+lento+y+permitir+que+se+vuelva+espesa+salsa&lr=&hl=es&source=gbs_navlinks_s
- Organización Mundial de la Salud (OMS). (n.d.) Consumo de carne roja y procesada y el cáncer (Informe OMS) . Agencia Catalana de Seguridad Alimentaria. Recuperado de: https://acsa.gencat.cat/es/Publicacions/dossiers-informatius/consum-de-carn-vermella-i-processada-i-el-cancer-informe-oms/
- Wylde, B., & Bsc, D. (2018). THE BEGINNER’S GUIDE TO BETTER DIGESTION: BEATING THE BLOAT. Revista de Medicina Alternativa, 39, 16–21. Recuperado de: https://www.proquest.com/docview/2262684169?fromopenview=true&pq-origsite=gscholar
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.