Mango african, fructul care a revoluționat dietele
 

Mango african, fructul care a revoluționat dietele

Mango african este un fruct ideal pentru slăbire. Descoperiți cum poate fi inclus în dietă pentru a pierde în greutate!
Mango african, fructul care a revoluționat dietele
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 10 august, 2023

Nu are nici un rost să ronțăim țelină toată viața. Ceea ce mâncăm trebuie să ne placă. A mânca este atât o plăcere, cât și o necesitate. Totuși, dacă vreți să scăpați de câteva kilograme, mango african vă ajută să slăbiți nu mai puțin de 8-11 kilograme în doar 4 săptămâni! Pare incredibil, nu-i așa? Haideți să descoperim secretele fructului mango african care a revoluționat dietele!

Mango african, un fruct care a revoluționat dietele

Mango african, al cărui nume științific este Irvingia gabonensis, este un arbore din vestul Africii, care poate crește până la 25 sau chiar 40 de metri înălțime. Este foarte apreciat pentru proprietățile sale medicinale și ca ajutor în dietă.

Semințele acestui fruct sunt cunoscute sub numele de dika sau ogbono. Potrivit unor studii antropologice, acest fruct a fost folosit și ca remediu împotriva febrei tifoide și a diareii cronice. Cea mai interesantă proprietate a acestui fruct este faptul că reduce senzația de foame.

Ce efect are mango african asupra greutății corporale?

Fructul mango african a fost studiat multă vreme de cercetători. Trei rezultate publicate au indicat același lucru: mango african ajută la scăderea în greutate!

În două dintre aceste studii, s-au folosit două grupuri de persoane alese la întâmplare. Un grup a consumat o anumită cantitate de mango, iar celălalt un placebo pe o perioadă de 4 și respectiv 10 săptămâni, fără schimbarea dietei zilnice.

La finalul studiului, subiecții care mâncaseră mango cu 30 de minute înaintea meselor reușiseră să piardă 5.6% din greutatea corporală. Grupul placebo a pierdut doar 1 % din greutatea corporală. S-a observat și o reducere a colesterolului si a nivelului glucozei în sânge.

În cel de-al treilea studiu, s-a folosit extract de mango african, IGOB131, care a fost administrat unor șoareci. S-a observat o inhibare a procesului de stocare a grăsimilor în celule.

În prezent, există multe companii care oferă capsule cu extract de Irvingia gabonensis, bazându-se pe aceste studii și oferind ca mărturii părerile miilor de oameni care au folosit aceste produse

Mango african – beneficii

 

Persoană urcată pe cântar
 • Scade semnificativ greutatea: de la 3 kilograme în prima săptămână, la 11 kilograme în a patra
 • Ajută la arderea grăsimilor.
 • Accelerează metabolismul.
 • Reduce nivelul colesterolului, în special LDL.
 • Stabilizează nivelul zahărului în sânge.
 • Reduce pofta de mâncare datorită conținutului mare de fibre.
 • Are proprietăți antioxidante.
 • Contribuie la eliminarea toxinelor.
 • Are efectul unui supliment nutrițional datorita conținutului de vitamina B.
 • Reglează activitatea leptinei, care dă senzația de sațietate.

Este uimitor, nu-i așa? Cu siguranță veți vrea să-l încercați, dar mai întâi trebuie să știți câteva lucruri.

Ce trebuie să faceți?

Există câteva lucruri de reținut înainte de a consuma mango african:

1.  Calitatea produsului

Semințele de mango african sunt folosite la prepararea capsulelor. Fiți atenți la concentrația de IGOB131 din extractul pe care îl cumpărați. Rezultatele bune ale tratamentului depind de calitatea formulei folosite.

2. Supliment alimentar

Fructul de mango african este un supliment alimentar sănătos datorită influenței lui asupra apetitului. Astfel, veți consuma mai puține calorii la mesele zilnice. Aveți grijă să beți destulă apă și să faceți mișcare.

3. Servirea fructului înainte de masă

Capsula luată cu 30 de minute înainte de masă, cu un pahar cu apă, are efecte sporite.

4. Instrucțiunile producătorului

Deși este un supliment natural, rezultatul depinde de procentul de extract pur. Urmați instrucțiunile producătorului și veți obține rezultatele dorite.

5. Produse false

Achiziționați suplimentele dintr-un magazin unde puteți verifica autenticitatea acestora. Evitați producătorii necunoscuți, deoarece suplimentele lor pot fi ineficiente sau chiar periculoase.

 Acest produs are contraindicații?

Bucăți de mango african

 

Nu există contraindicații. Însă, la fel ca orice alt aliment introdus în dietă, poate cauza schimbări ale metabolismului ce pot dura câteva zile. Nu vă fie teamă! Iată care sunt acestea:

 • Dureri de cap. Înseamnă că trebuie să beți mai multă apă și că nivelul zahărului în sânge este scăzut.
 • Flatulență. Este cauzată de accelerarea metabolismului.
 • Insomnie. Are drept cauză creșterea nivelului energetic. Este o problemă care va dispărea destul de repede.
 • Greață. Este un efect rar care poate fi cauzat de reducerea aportului de calorii.

Ultimele sfaturi

Acum cunoașteți atât efectele pozitive, cât și cele negative ale consumului de mango african. Acesta poate fi răspunsul pe care îl așteptați de mult timp: un produs natural, eficient și ieftin. Decizia este a voastră. Acordați-vă șansa de a scăpa de greutatea în plus. Mango african a revoluționat curele de slăbire!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Morales, D., et al. Caracterización del “Irvingia Gabonensis” con el propósito de determinar sus funciones farmacológicas como un posible tratamiento para la obesidad y una comparación bibliográfica de las propiedades terapéuticas del “Silybum Marianum. Universidad iberoamericana, Costa Rica, 2018
 • Ngondi, J. L., Oben, J. E., & Minka, S. R. (2005). The effect of Irvingia gabonensis seeds on body weight and blood lipids of obese subjects in Cameroon. Lipids in health and disease4, 12.
 • Saúco, V. El cultivo del mango. Mundi-Prensa Libros, 2009.
 • Sergent, E. El cultivo del mango (” Mangifera indica” L.): botánica, manejo y comercialización. Vol. 72. CDCH UCV, 1999.
 • Sun, J., & Chen, P. (2012). Ultra high-performance liquid chromatography with high-resolution mass spectrometry analysis of African mango (Irvingia gabonensis) seeds, extract, and related dietary supplements. Journal of agricultural and food chemistry60(35), 8703-9.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.