Cel mai bun tratament pentru picioarele umflate - Doza de Sănătate
 

Cel mai bun tratament pentru picioarele umflate

Picioarele umflate sunt un simptom ce afectează în principal vârstnicii, persoanele supraponderale și gravidele. 
Cel mai bun tratament pentru picioarele umflate
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Deoarece picioarele umflate sunt una din consecințele retenției de apă, trebuie să apelezi la un tratament care promovează buna funcționare a rinichilor pentru a remedia problema.

În general, această problemă nu este însoțită de durere. Picioarele se pot umfla atunci când sunt supuse unui efort excesiv.

Însă multe persoane au picioarele umflate în mod regulat și experimentează simptome adiționale precum durere, furnicături și amorțeli. Dacă și tu te afli în această situație, este important să-ți monitorizezi atent starea de sănătate.

Este posibil să ai picioarele umflate din cauza unei probleme renale sau circulatorii. Deși te-ai obișnuit deja să trăiești cu acest simptom, dacă nu îl remediezi la timp, este posibil să suferi complicații ulterioare.

Din fericire, ai la dispoziție cel puțin un tratament naturist ce te poate ajuta să tratezi picioarele umflate și să îți protejezi sănătatea. În articolul de azi te invităm să descoperi un tratament pe care îl poți prepara acasă fără a cheltui sume mari de bani. Nu ezita să îl încerci!

Un tratament naturist pentru a trata picioarele umflate

Pătrunjelul te ajută să tratezi picioarele umflate

Lista de remedii naturiste utile pentru a trata picioarele umflate este foarte lungă. În cele ce urmează îți vom arăta cum poți remedia această problemă cu ajutorul pătrunjelului.

Pătrunjelul este o plantă diuretică utilizată în gastronomie și medicina alternativă. Acesta are un conținut semnificativ de nutrienți esențiali și proprietăți detoxifiante și antiinflamatoare. Mai mult, pătrunjelul conține vitaminele A, B și C și este o sursă de minerale sănătoase (potasiu, calciu și magneziu).

Pe lângă toate beneficiile menționate mai sus, pătrunjelul este o sursă importantă de fibre și proteine. Această plantă este săracă în grăsimi și nu conține decât 36 de calorii.

Dacă luăm în considerare și conținutul ridicat de apă al pătrunjelului, nu este de mirare că specialiștii ni-l recomandă pentru a ne îmbunătăți sănătatea, a menține o greutate sănătoasă și a avea o piele frumoasă.

Cum te poate ajuta pătrunjelul să tratezi picioarele umflate?

Picioarele umflate pot fi însoțite de durere

Pătrunjelul este util pentru a remedia această problemă de sănătate deoarece stimulează funcția renală și susține echilibrarea nivelului lichidelor la nivelul țesuturilor.

De asemenea, pătrunjelul stimulează eliminarea toxinelor acumulate în exces. Această plantă îndepărtează substanțele ce declanșează răspunsuri inflamatoare în organism. Grație acestor beneficii, pătrunjelul îmbunătățește circulația sanguină și ameliorează inconveniențe precum durerea , stresul și oboseala.

Cum se prepară acest tratament pe bază de pătrunjel pentru picioarele umflate?

Diverse ceaiuri te ajută să remediezi picioarele umflate

Fiind o plantă aromatică, pătrunjelul este deseori inclus în preparate cu orez, supe sau smoothie-uri. Pentru a profita de toate ingredientele active ale pătrunjelului, te sfătuim să-l consumi sub formă de ceai.

Ingrediente

 • 3 crenguțe de pătrunjel
 • 2 căni (500 ml) de apă

Mod de preparare

 • Achiziționează crenguțe întregi de pătrunjel (trebuie să aibă inclusiv frunzele și rădăcina).
 • Clătește pătrunjelul în apă și oțet pentru a-l dezinfecta.
 • Pune crenguțele într-un robot de bucătărie și procesează-le până obții un piure.
 • Încălzește apa până la punctul de fierbere și adaugă piureul de pătrunjel.
 • Lasă amestecul să stea peste noapte, apoi strecoară-l în dimineața următoare.
 • Consumă ceaiul obținut de două sau trei ori pe zi.

Te sfătuim să citești și:

Ce secrete ascund picioarele tale?

Mod de consum

 • Urmează tratamentul pentru două zile, odihnește-te trei, apoi ia-o de la capăt.
 • Prima doză de ceai trebuie servită pe stomacul gol. Celelalte doze trebuie servite pe tot parcursul zilei.
 • Nu consuma acest ceai în exces.
 • Rezultatele dorite vor apărea la o zi după începerea tratamentului.

Contraindicații

 • Deși proprietățile pătrunjelului sunt benefice pentru rinichi, nu trebuie să consumi această plantă dacă ai calculi renali.
 • Pătrunjelul conține acid oxalic, un compus asociat formării pietrelor la rinichi.
 • De asemenea, pătrunjelul nu este recomandat celor care suferă de insuficiență renală sau de alte probleme asociate.
 • Dacă ești gravidă, consultă-ți medicul înainte de a consuma ceaiul prezentat în acest articol.

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, te sfătuim ca, pe lângă consumul de ceai de pătrunjel, să efectuezi exerciții ce vizează picioarele și să-ți crești aportul zilnic de apă. Aceste două obiceiuri îmbunătățesc circulația sanguină, tratând picioarele umflate.

Un alt obicei util pentru a ameliora durerea este să-ți menții picioarele ridicate pentru câteva minute după ce ai terminat treburile zilnice. Această practică ajută sângele să ajungă din nou la inimă, prevenind acumularea acestuia la nivelul extremităților.

Dacă inflamația persistă, nu ezita să mergi la medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hlibczuk, V., Physician, A., York, N., Hospital, P., Waseem, M., Clinical, A., … Medicine, A. E. (2006). The Swollen Extremity : A. Emergency Medicine Practice8(10).
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition (Vol. 1, pp. 430–451). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430
 • Farzaei, M. H., Abbasabadi, Z., Ardekani, M. R. S., Rahimi, R., & Farzaei, F. (2014). Parsley: a review of ethnopharmacology, phytochemistry and biological activities. Journal of Traditional Chinese Medicine33(6), 815–826. https://doi.org/10.1016/s0254-6272(14)60018-2
 • Bährle-Rapp, M., & Bährle-Rapp, M. (2010). Petroselinum crispum. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege (pp. 421–421). Springer Berlin Heidelberg. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_7854

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.