Logo image
Logo image

Rețetă de chifteluțe în sos spaniol

3 minute
Aceste chifteluțe în sos spaniol reprezintă un al mod de a pregăti acest preparat tradițional. Rețeta pe care urmează să o prezentăm este plină de nutrienți benefici și potrivită pentru toate vârstele.
Rețetă de chifteluțe în sos spaniol
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

A pregăti rețete din carne tocată este destul de simplu. Un lucru deosebit la această rețetă este modul în care spaniolii au adaptat-o. Aceste chifteluțe în sos spaniol sunt diferite deoarece sosul este cu adevărat deosebit, conținând ingrediente mediteraneene. În cele ce urmează, vom descoperi împreună dacă este adevărată afirmația care susține că poți descoperi lumea prin mâncărurile ei.

Probabil nu ai mai auzit până acum de această rețetă de chifteluțe în sos spaniol. Acestea sunt o creație unică. Ceea ce iese cel mai mult în evidență în cazul preparatului de față nu sunt chiftelele, ci sosul delicios plin de mirodenii.

Dacă vrei să te abați puțin de la modul clasic de preparare a chifteluțelor sau vrei o alternativă interesantă pentru meniul tău săptămânal, această rețetă este exact ceea ce ai nevoie. Învață mai multe lucruri despre alte culturi prin intermediul rețetelor culinare!

Tot secretul stă ascuns în metoda de preparare a sosului. Spaniolii folosesc ingrediente mediteraneene pentru o oferi acestei rețete de chifteluțe în sos spaniol un gust unic.

Rețeta este alcătuită din doi pași distincți. Prima parte ne explică ce anume conține sosul și cum se prepară. A doua ne explică cum să preparăm chifteluțele și restul procedeului pentru a îmbina armonios cele două elemente.

Dacă te întrebi cât de sănătoasă este această rețetă și dacă se potrivește cu dieta ta, nu este cazul să te îngrijorezi! Carnea și proteinele animale sunt o parte importantă a unei diete sănătoase și aduc beneficii unice organismului. Așadar, nu ezita să prepari această rețetă chiar azi!

Rețetă de chifteluțe în sos spaniol

Cum să faci sosul pentru chifteluțe

Some figure

Așa cum am menționat deja, sosul reprezintă secretul acestei rețete de chifteluțe. Prin urmare, trebuie să urmezi acești pași cu mare atenție. Nu-ți face griji, este simplu, iar sosul se prepară foarte repede.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 pahar de vin alb (250 ml)
  • 2 morcovi
  • 1 linguriță de sare (15 g)
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi curățați de coajă
  • 1 lingură de făină albă de grâu (15 g)
  • 1 vârf de cuțit de piper negru

Mod de preparare

  • Pentru început, taie fin ceapa, usturoiul și morcovii. Pune uleiul de măsline extravirgin într-o tigaie și sotează legumele.
  • Atunci când legumele încep să devină aurii și să miroasă delicios, sunt gata.
  • Acum, asezonează cu sare și un vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat.
  • Încorporează imediat făina și las-o să fiarbă. Acest pas este foarte important!
  • Lasă focul mic și adaugă paharul de vin alb. Lasă  totul la gătit timp de 25 de minute.
  • La final, dacă observi că sosul s-a îngroșat prea tare și are cocoloașe, poți adăuga puțină apă.

Îți recomandăm și:

Rețetă de chifteluțe de vinete absolut delicioase

Cum să faci chifteluțele

Some figure

Ingrediente

  • 4 căni de carne de vită tocată (400 g)
  • 2 căni de carne de porc tocată (200 g)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de parmezan italian (45 g)
  • 1 felie de pâine tăiată în bucăți mici
  • 2 legături de pătrunjel proaspăt tocat fin
  • 1 linguriță de piper negru măcinat (15 g)
  • 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)
  • 1 linguriță de sare (15 g)

Încearcă și:

Rețete de hamburgeri de linte vegetarieni

Mod de preparare

  • Mai întâi, pune bucățile de pâine și ceapa dată prin răzătoare într-un bol de dimensiune medie, cam cât palma ta.
  • Amestecă folosind mâinile până când sucul eliberat de ceapă este absorbit de pâine.
  • Adaugă acum ambele tipuri de carne, ouăle, usturoiul și parmezanul italian. Amestecă în continuare. Adaugă mirodenii și amestecă bine toate ingredientele.
  • Cu ajutorul unei linguri mari, modelează chifteluțele. Dacă dorești, poți adăuga un praf de făină albă de grâu. Astfel, carnea se va ține mai bine.
  • Repetă procedeul până termini carnea și pune chifteluțele deoparte.
  • Pune uleiul de măsline într-o tigaie pentru prăjit încinsă în prealabil și prăjește chifteluțele până devin maronii.
  • La final, așază-le într-un bol mare și toarnă deasupra lor sosul spaniol.

Tocmai ai preparat o delicioasă rețetă de chifteluțe în sos spaniol. Poftă bună!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Saura-Calixto, F., & Goñi, I. (2006). Antioxidant capacity of the Spanish Mediterranean diet. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.11.033
  • Varela-Moreiras, G., Ruiz, E., Valero, T., Avila, J. M., & del Pozo, S. (2013). The Spanish diet: an update. Hospital Nutrition. https://doi.org/10.3305/nh.2013.28.sup5.6914
  • McAfee, A. J., McSorley, E. M., Cuskelly, G. J., Moss, B. W., Wallace, J. M. W., Bonham, M. P., & Fearon, A. M. (2010, January). Red meat consumption: An overview of the risks and benefits. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.08.029

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.