Rețetă de choco tacos de casă
 

Rețetă de choco tacos de casă

Ați încercat până acum tacos cu ciocolată? Acest desert este o vafă care se pliază și apoi se umple cu înghețată. În plus, are un strat de ciocolată și arahide. Aflați mai jos cum să-l pregătiți!
Rețetă de choco tacos de casă
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 01 mai, 2023

Ați încercat vreodată o rețetă de choco tacos acasă? Fără îndoială, aceasta este o rețetă inovatoare și delicioasă pe care o veți iubi. Acest desert, care combină aroma înghețatei și ciocolatei cu o masă dulce și crocantă de arahide, este un amestec rafinat de texturi. Veți obține o explozie de arome. Dacă doriți să învățați cum să pregătiți choco tacos acasă, citiți mai departe!

Rețetă de choco tacos de casă

Wafe cu ciocolată la farfurie
Pregătiți o vafă cu totul specială: umplută și înmuiată în ciocolată.

Ciocolata este unul dintre deserturile preferate ale multor oameni. Este ideală atunci când vreți să consumați ceva dulce, fie ca baton, fie ca ingredient adăugat în diverse rețete. Poate fi adăugată în orice desert, dar atunci când este folosită la prepararea rețetei de choco tacos are o aromă fără egal.

Mai exact, acest desert este o vafă rulată și apoi umplută cu ciocolată și înghețată. Puteți adăuga și sosuri aromate, fulgi de ciocolată, fursecuri zdrobite sau orice altceva doriți.

În continuare, vă oferim o rețetă delicioasă de choco tacos de casă!

Ingrediente

Rețineți că secretul pregătirii de tacos cu ciocolată este să le faceți din timp. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1/4 linguriță de sare
 • 2 ouă la temperatura camerei
 • 1/2 cană de zahăr alb
 • 1/4 cană de lapte
 • 4 linguri de unt
 • 1/2 pahar de arahide nesărate
 • 2/3 căni de făină albă
 • 1/2 kg de înghețată cu aroma dorită

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Pentru a pregăti choco tacos de casă, începeți cu vafele. Amestecați făina și sarea într-un bol. Dați deoparte bolul pentru un moment.
 2. Spargeți ouăle și bateți-le împreună cu zahărul. Bateți-le până devine dense și spumoase (acest lucru va dura 2 minute dacă bateți energic).
 3. Adăugați făina și amestecați cu o spatulă. Topiți untul în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie la foc mic.
 4. Apoi, adăugați untul topit și laptele peste aluat. Amestecați până când totul devine omogen.
 5. Porniți aparatul de vafe și adăugați amestecul treptat. Închideți aparatul și coaceți vafele timp de 2 minute sau până când devin aurii.
 6. Când vafele sunt gata, îndoiți-le pe jumătate. Este important să fie fierbinți. Puteți face acest lucru folosind un prosop de pânză curat, apoi punând fiecare vafă într-un inel de șervețel.
 7. Repetați procesul cu fiecare vafă. Puneți-le deoparte până le umpleți. Veți obține între 9 și 10 bucăți.

Cum să umpleți choco tacos?

Înghețată cu diverse arome
Puteți folosi diverse arome de înghețată.
 1. Pentru a face acest lucru, scoateți înghețata din congelator și lăsați-o să se înmoaie, astfel încât să o puteți manipula cu o lingură.
 2. În timp ce așteptați, puneți ciocolata într-un castron mare și topiți-o în cuptorul cu microunde.
 3. Cu ajutorul unei pensule, puneți un strat de ciocolată pe toată suprafața interioară a vafelor. Amintiți-vă că aceasta va forma un fel de barieră care vă va permite să umpleți choco tacos.
 4. Puneți vafele în congelator, astfel încât ciocolata să se întărească din nou.
 5. Cu o lingură, începeți să umpleți vafele pe rând. Puneți o cantitate generoasă de înghețată, dar fără ca aceasta să se scurgă.
 6. Apoi, puneți fiecare vafă înapoi în frigider. Când terminați, așteptați cel puțin 40 de minute pentru ca înghețata să se întărească bine.
 7. Este timpul să începeți procesarea alunelor. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un robot de bucătărie, un blender sau chiar un sucitor.
 8. Apoi, puneți alunele într-un alt castron mare.
 9. Topiți din nou ciocolata. Scufundați marginile vafelor pentru a forma un alt strat de ciocolată care va sigila înghețata.
 10. Scufundați vafele în vasul cu alune.
 11. Răciți choco tacos pentru ca ciocolata să se întărească. Gata!

Ce să rețineți despre această rețetă?

După cum veți vedea, acest desert este delicios și este o opțiune ideală pentru a face ceva diferit. Consumul acestuia ar trebui rezervat pentru ocazii speciale. Choco tacos înseamnă multe calorii și zahăr.

Ciocolata industrială și înghețata au zaharuri și grăsimi în exces, iar consumul frecvent de produse procesate poate implica riscuri pentru sănătate. De fapt, există dovezi științifice care indică faptul că aportul de deserturi trebuie limitat, deoarece dulciurile contribuie la creșterea în greutate și la dezvoltarea bolilor.

Asta nu înseamnă că nu puteți consuma choco tacos, ci că trebuie să evitați excesele. Pregătiți această rețetă adăugând ingredientele preferate și consumați-o ocazional!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.