Rețetă de ouă în purgatoriu: rețetă italiană ușoară și gustoasă
 

Rețetă de ouă în purgatoriu: rețetă italiană ușoară și gustoasă

Descoperiți cât de rafinate pot fi ouăle în purgatoriu, o rețetă care este gata în câteva minute și are densitate nutrițională ridicată!
Rețetă de ouă în purgatoriu: rețetă italiană ușoară și gustoasă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 12 iunie, 2023

Grație rețetei de ouă purgatoriu, veți putea crește prezența proteinelor în dieta zilnică. Ouăle sunt un aliment proaspăt de înaltă calitate. Ouăle în purgatoriu sunt un fel de mâncare rafinat care poate fi preparat în câteva minute. Această rețetă oferă un rezultat excepțional la nivel organoleptic.

În continuare, vă vom spune tot ce trebuie să știți pentru a nu da greș cu această rețetă!

Rețetă de ouă în purgatoriu

Consumul regulat de ouă este recomandat pentru a menține o stare bună de sănătate. Oul este un aliment foarte dens din punct de vedere nutrițional. A dispărut mitul potrivit căruia un aport ridicat de ouă poate afecta negativ profilul lipidic sau riscul cardiovascular.

Sandviș cu ou ochi
În prezent, se recomandă includerea în dietă a ouălor în mod regulat datorită aportului lor de proteine de calitate.

Ingrediente

Dacă vreți să preparați niște ouă delicioase în purgatoriu, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 4 ouă
 • 1 kg de roșii zdrobite
 • 2 caței de usturoi
 • 1 lingură  de oregano
 • 1 strop de ulei de măsline
 • 2 linguri de parmezan
 • 2 ardei cayenne
 • 1 praf de sare

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți un strop de ulei într-o tigaie.
 2. Imediat după aceea, tocați mărunt usturoiul și adăugați-l peste ulei pentru a-l căli. Este important să adăugați și ardeii cayenne, astfel încât amestecul să capete aromă.
 3. Adăugați roșia zdrobită și așteptați aproximativ 20 de minute să se gătească la foc mic. Nu uitați să puneți sare și piper după gust și să asezonați cu oregano.
 4. Când sosul de roșii se reduce și uleiul este vizibil deasupra, amestecul este gata. Adăugați ouăle și lăsați-le să se coaguleze treptat.
 5. Răzuiți parmezanul peste ouă. Este esențial să evitați acoperirea gălbenușului.
 6. Gătiți încă 2 sau 3 minute, dar cu capacul pus. Astfel, veți obține un preparat perfect și cremos.
 7. Presărați deasupra puțină sare și serviți.

Beneficiile consumului de ouă

Ouăle sunt unul dintre puținele alimente care conțin vitamina D, un nutrient care lipsește din dieta multor oameni. S-a demonstrat că menținerea unui nivel scăzut crește riscul de a dezvolta patologii cronice și complexe, cum ar fi bolile cardiovasculare.

În ultimii ani, s-a discutat mult despre rolul oului în modificarea profilului lipidic. În prezent, se știe cu certitudine că includerea acestui aliment în dietă în mod regulat nu provoacă o creștere semnificativă a colesterolului. În plus, nu are un impact negativ asupra riscului de a suferi accidente cardiovasculare, după cum confirmă un studiu publicat în Nutrients.

Pentru a profita la maxim de ouă, evitați să le prăjiți. Această metodă de gătit crește valoarea energetică. În plus, în timpul procesului se pot forma o serie de acizi grași periculoși, de tip trans.

Ouă puse la fiert
Ouăle conțin vitamina D, un nutrient esențial pentru oameni.

Pregătiți ouă în purgatoriu acasă

După cum ați văzut, rețeta de ouă în purgatoriu este foarte simplă. Aveți nevoie de puține ingrediente pentru a obține un rezultat delicios, cu un aport nutrițional optim. Desigur, este un fel de mâncare care poate fi introdus des în dietă, deoarece oferă proteine de înaltă calitate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Nitsa, A., Toutouza, M., Machairas, N., Mariolis, A., Philippou, A., & Koutsilieris, M. (2018). Vitamin D in Cardiovascular Disease. In vivo (Athens, Greece)32(5), 977–981. https://doi.org/10.21873/invivo.11338
 • Blesso, C. N., & Fernandez, M. L. (2018). Dietary Cholesterol, Serum Lipids, and Heart Disease: Are Eggs Working for or Against You?. Nutrients10(4), 426. https://doi.org/10.3390/nu10040426
 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.