Rețeta tradițională de pollo en pepitoria
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Rețeta tradițională de pollo en pepitoria poate fi inclusă în dietă în mod regulat, deoarece este sănătoasă. Vă vom arăta cum se face, astfel încât să puteți profita la maxim de carnea de pui, adăugând varietate dietei.
Carnea de pui este una dintre cele mai versatile opțiuni. Desigur, trebuie să profitați de diferitele părți ale puiului în funcție de rețeta folosită.
Rețeta tradițională de pollo en pepitoria: ingrediente
Dacă vreți să preparați un pui rafinat, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 6 pulpe de pui
- 1 gălbenuș de ou fiert
- Câteva fire de șofran
- 1 lingură de faină
- Sare și piper după gust
- 1 litru de supă de pui
- 1/2 pahar de vin alb
- Ulei de măsline extravirgin.
- 200 grame de migdale naturale
Calitatea puiului va influența rezultatul final. Din acest motiv, alegeți un produs pe cât posibil ecologic. Produsele ecologice trec prin controale ample de sănătate, iar păsările sunt crescute în aer liber. Rata lor de activitate fizică este mai mare. În plus, sunt hrănite într-un mod ecologic.
Recomandăm și: Pizza bolognese: rețetă ușoară și delicioasă
Instrucțiuni pas cu pas
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți o tigaie cu puțin ulei la foc mare. Adăugați pulpele de pui care au fost condimentate și rumeniți-le bine pe toată suprafața.
Vor fi sigilate și sucurile vor rămâne înăuntru, obținând o aromă mai bună la final. Când suprafața capătă o nuanță aurie, ceea ce va dura aproximativ 1 minut pe fiecare parte, puneți pulpele deoparte.
Reduceți puterea focului și adăugați ceapa tocată mărunt împreună cu un cățel de usturoi. Puneți din nou sare pentru ca ceapa sa elibereze tot lichidul. Se lasă 10 minute, amestecând din când în când.
Faceți sosul. Într-o tigaie, puneți migdalele tăiate mărunt și, odată prăjite, adăugați gălbenușul de ou împreună cu șofranul.
Amestecați cu restul ingredientelor. Adăugați o lingură de faină pentru a îngroșa sosul și a face rezultatul final mai bun. Când ingredientele sunt amestecate bine, adăugați vin alb și gătiți timp de 1 minut. Mai rămâne doar să puneți pulpele înapoi în tigaie și să acoperiți cu supă. Fierbeți și reduceți focul, gătind timp de 30 de minute înainte de servire.
Beneficiile rețetei tradiționale de pollo en pepitoria
Acest preparat poate genera beneficii pentru sănătate dacă este inclus în contextul unei alimentații variate și echilibrate. În primul rând, trebuie remarcat faptul că acest preparat oferă proteine cu valoare biologică ridicată. Există dovezi ce arată că aceste proteine sunt necesare pentru a evita patologiile asociate cu masa musculară, cum ar fi sarcopenia.
Rețeta concentrează o cantitate importantă de acizi grași de calitate proveniți din migdale. Aceste elemente sunt decisive în reducerea riscului cardiovascular; acest lucru este confirmat de cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare.
Conținutul scăzut de carbohidrați este un alt beneficiu. Puiul poate fi însoțit de o garnitură, precum orezul. Există însă și alternativa folosirii legumelor în acest scop, pentru ca rețeta să fie potrivită în dieta keto. S-a demonstrat că acest tip de dietă are efecte pozitive asupra gestionării compoziției corporale.
Citiți și: 11 motive pentru a mânca varză roșie
Pregătiți rețeta tradițională de pollo en pepitoria
Cu puține ingrediente și în mai puțin de o oră, puteți pregăti pollo en pepitoria. Este un fel de mâncare care reușește să ofere o cantitate semnificativă de nutrienți de înaltă calitate.
Rețeta poate fi inclusă în contextul unei dieta sănătoase, asigurând menținerea masei musculare. Este una dintre numeroasele variante care există pentru a pregăti acest tip de carne.
Amintiți-vă că, atunci când obiectivul este reducerea incidenței bolilor complexe, nu este suficient să aveți grijă doar de alimentație. Trebuie să adoptați și alte obiceiuri sănătoase. Printre acestea, se remarcă practicarea regulată a activității fizice.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.), 40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
- Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences, 21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
- Bolla, A. M., Caretto, A., Laurenzi, A., Scavini, M., & Piemonti, L. (2019). Low-Carb and Ketogenic Diets in Type 1 and Type 2 Diabetes. Nutrients, 11(5), 962. https://doi.org/10.3390/nu11050962
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.