Rețete de vinegretă cu vin roșu
 

Rețete de vinegretă cu vin roșu

O vinegretă cu vin roșu ne ajută să obținem adevărate delicatese. Prin urmare, nu strică să cunoaștem câteva rețete delicioase de vinegretă cu vin roșu.
Rețete de vinegretă cu vin roșu
Maria Patricia Pinero Corredor

Verificat și aprobat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 15 decembrie, 2022

O vinegretă cu vin roșu este ideală lângă multe preparate. Pătrunzând în mâncare, hidratează preparatul și îi oferă aromă. În general, conține ingrediente acide, precum oțetul sau sucul de lămâie, deși pot exista și vinegrete cu smântână și muștar. Cel mai folosit exemplu în gătitul de zi cu zi este amestecul de oțet de vin roșu cu ulei.

Ca acompaniament al cărnii roșii, vinegreta trebuie preparată cu ingrediente cu o aromă puternică, precum muștar Dijon, smântână, brânză cu mucegai și suc de citrice. Pentru o salată, se folosește un strop de iaurt sau pur și simplu puțin oțet și ulei de măsline. În continuare, vă vom oferi mai multe rețete de vinegretă cu vin roșu pentru diferite preparate.

Vinegretă cu vin roșu: rețeta clasică

Ingrediente

  • 2 caței de usturoi
  • ¼ cană ulei de măsline (50 g)
  • 1 linguriță de oregano uscat (5 g)
  • 2 lingurițe de sare kosher (10 g)
  • 2 linguri de oțet de vin roșu (30 ml)

Pregătire

  1. Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i bucăți mici.
  2. Într-un recipient, turnați vinul și amestecați-l cu oregano și sare.
  3. Adăugați apoi uleiul de măsline și usturoiul tocat.
  4. Amestecați cu o lingură până se dizolvă sarea. Păstrați vinegreta în frigider sau la temperatura camerei.

Vinegretă cu vin roșu pentru carne roșie

Carne roșie

 

Ingrediente

  • Un vârf de cuțit de sare
  • ½ cub de supă de vită (aproximativ 6 g)
  • Piper negru proaspăt măcinat (după gust)
  • ½ cană de varză roșie (aproximativ 50 g)
  • 2 linguri de oțet balsamic (30 ml)
  • 3 linguri de vin roșu sec (30 ml)

Pregătirea

  1. Curățați și tăiați varza mov. Puneți-o la fiert în apă fierbinte alături de cubul de supă de vită. Amestecați până când cubul se dizolvă complet.
  2. Când varza este fiartă, căliți-o într-o tigaie cu puțin ulei de măsline și piper negru.
  3. Puneți-o înapoi în vasul cu supa de vită pentru a o procesa cu ajutorul blenderului de mână. În timp ce amestecați, adăugați atât oțetul balsamic, cât și vinul roșu.
  4. Lăsați preparatul să se răcească la temperatura camerei înainte de a-l păstra în frigider.

Vinegretă cu vin roșu pentru carne albă

Ingrediente

  • 1 cățel de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • 1 ceapă mică
  • Ierburi aromatice (după gust)
  • ½ cană de ulei de rapiță (100 ml)
  • 3 linguri de oțet de mere (45 ml)
  • 2 linguri de zahăr (30 g)
  • 2 linguri de vin roșu (30 ml)
  • ¼ cană de ulei de măsline extravirgin (50 g)
  • 2 lingurițe de muștar Dijon (10 g)

Pregătire

  1. Curățați cățelul de usturoi și zdrobiți-l în mojar.
  2. Curățați și tăiați ceapa cuburi mici. Procesați-o în blender.
  3. Într-un recipient, amestecați toate ingredientele uscate și ceapa.
  4. Adăugați usturoiul, muștarul, uleiurile și vinul.
  5. Amestecați până când muștarul capătă o consistență foarte lichidă.
  6. Adăugați ierburile aromatice și amestecați.

Vinegretă cu vin roșu pentru salate

Salată cu vinegretă cu vin roșu

 

Ingrediente

  • Un vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de vin roșu (30 ml)
  • ½ cană de suc de căpșuni (125 ml)
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 1 lingură de suc de lămâie (15 ml)
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat (5 g)
  • Opțional: 1 linguriță de muștar Dijon (5 g)

Pregătire

  1. Preparați sucul de căpșuni și amestecați-l cu sucul de lămâie. Puneți amestecul în frigider.
  2. Amestecați muștarul Dijon cu vinul roșu, uleiul, sarea și piperul negru.
  3. Adăugați amestec sucul de căpșuni și amestecați.

Vinegreta este un preparat foarte ușor de realizat, care permite utilizarea multor ingrediente; prin urmare, nu ne putem plictisi de ea. Aveți grijă la utilizarea sării, deoarece excesul poate crea un gust neplăcut.

O vinegretă cu vin roșu ne ajută să obținem adevărate delicatese. Indiferent de felul de mâncare care urmează să fie servit, întotdeauna va exista o vinegretă bună pe care să o putem pune alături. Trebuie doar să îmbinăm corect și să punem în valoare aromele.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.