3 rețete delicioase cu ciocolată
Descoperiți trei rețete delicioase cu ciocolată pe care le puteți pregăti cu puțin efort! Ciocolata este unul dintre dulciurile preferate ale tuturor, dar consumul ei generează un sentiment de vinovăție pe care nu îl puteți evita din cauza a tot ceea ce s-a spus împotriva acestui aliment.
Adevărul este că studiile au stabilit că acest aliment are multe beneficii pentru sănătate dacă este consumat cu moderație și în dozele recomandate în funcție de starea nutrițională a fiecărei persoane.
Acele persoane care suferă de supraponderalitate, diabet și/sau altă patologie aferentă, trebuie să consulte medicul înainte de a consuma ciocolată pentru ca aceasta să nu aibă un efect negativ asupra sănătății.
Persoanele care au o greutate ideală și o dietă echilibrată și sunt active fizic o pot consuma în fiecare zi în porții moderate pentru a profita de beneficiile sale.
De ce să mâncăm ciocolată?
În acest caz, vorbim în special despre ciocolata neagră și derivații ei. Aceasta conține elemente extrem de nutritive, precum grăsimi sănătoase, proteine, carbohidrați, minerale și vitamine.
Potrivit diferitelor studii, ciocolata neagră joacă un rol important în prevenirea problemelor cardiovasculare. Spre deosebire de ciocolata cu lapte sau ciocolata albă, cea neagră are o concentrație mai mare de antioxidanți, conține mai puțin zahăr și mai puține grăsimi. Consumul lui trebuie să fie întotdeauna moderat, deoarece conține zahăr și grăsimi. Unele dintre beneficiile ciocolatei sunt:
- Combate radicalii liberi.
- Previne bolile de inimă.
- Reduce riscul de a avea un accident vascular cerebral.
- Crește colesterolul HDL (colesterolul bun).
- Scade tensiunea arterială.
- Combate stresul și poate îmbunătăți starea de spirit.
- Îmbunătățește vederea.
- Este bună pentru memorie (deși nu există încă studii concludente).
Există multe beneficii pentru sănătate și, prin urmare, consumul zilnic de cantități mici poate fi foarte util. De obicei, alegem să mâncăm batoane de ciocolată, dar există multe modalități de a profita de beneficiile acesteia.
Recomandăm: Tort cu trei feluri de ciocolată
3 rețete delicioase cu ciocolată
Negrese cu ciocolată
Negresele sunt unul dintre cele mai delicioase deserturi care pot fi făcute cu ciocolată și, deși există mai multe moduri de a le pregăti, de data aceasta vă oferim rețeta tradițională pentru a vă bucura de aroma sa rafinată.
Ingrediente
- Ciocolată neagră: 125 grame
- Unt: 125 grame
- Zahăr: 132 grame
- Ouă : 2 bucăți
- Făină: 50 grame
- Scorțișoară pudră: 15 grame
- Zahăr vanilat: 15 grame
Instrucțiuni
- În primul rând, topiți ciocolata.
- Adăugați untul în cuburi mici până se topește cu ciocolata și amestecați bine până obțineți un fel de aluat.
- Ulterior, bateți ouăle cu zahărul până se albesc.
- Amestecați-le cu ciocolata topită și adăugați făina cernută, scorțișoara și vanilia. Toate ingredientele se amestecă bine până se obține o masă omogenă, ce se lasă la odihnit 5 minute.
- Luați o tavă și acoperiți-o cu hârtie de copt.
- Turnați aluatul și coaceți-l la 150°C pentru aproximativ 30 de minute.
- Lăsați prăjitura să se răcească înainte de tăiere.
Lava cake
Lava cake este un pandișpan fierbinte cu o textură crocantă la exterior și ciocolată cremoasă la interior. Aroma este delicioasă, ca cea a tuturor rețetelor cu ciocolată și ideală pentru gustări sau la o ocazie cu totul specială. Urmați pașii acestei rețete delicioase și folosiți forme de brioșe individuale:
Ingrediente
- Ouă: 4 bucăți
- Ciocolată: 115 grame
- Unt: 75 grame
- Făină: 75 grame
- Zahăr: 75 grame
- Pudră de cacao: 50 grame
Instrucțiuni
- În primul rând, topim ciocolata împreună cu untul, punându-le câteva secunde la microunde.
- Separat, într-un bol, batem ouăle cu zahărul până devin spumoase și albe.
- Odată ce obținem textura dorită, adăugăm puțin câte puțin ciocolata topită și amestecăm ușor.
- Cernem apoi faina și o adăugăm în bol.
- Ungem formele cu ulei și presărăm pe ele puțină cacao pudră. Le umplem aproximativ ¾ și le punem la congelat peste noapte.
- A doua zi, preîncălzim cuptorul la 180°C.
- Coacem lava cake la 180°C, fără ventilator, timp de 12 minute; când centrul se umflă, prăjiturile sunt gata.
Recomandăm și: Rețetă de profiterol cu diverse arome
Palmieri din foietaj cu ciocolată
Palmierii de ciocolată sunt ideali pentru gustări în familie și mai ales pentru copii. Sigur le vor plăcea! Dacă vă plac rețetele cu ciocolată care nu sunt prea dulci, ați găsit rețeta perfectă.
Ingrediente
- Aluat foietaj: 1
- Zahăr pudră
- Ciocolată neagră: 50 grame
- Ciocolata albă: 50 grame
- Frunză de mentă după gust
- Zmeură
Instrucțiuni
- Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să presărați zahărul peste foietaj și să întindeți foaia cu sucitorul.
- Îndoiți cu grijă foaia în mai multe straturi, presărând zahăr după gust. Continuați să întindeți aluatul de foietaj cu sucitorul, modelându-l într-un dreptunghi.
- Rulați aluatul de pe cele mai lungi două margini spre mijloc, astfel încât să obțineți două rulouri de foietaj.
- Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, feliați cu grijă cele două rulouri de foietaj în același timp, pentru a forma palmierii. Înainte de a introduce aluatul în cuptor, stropiți cu puțin zahăr pudră. Folosiți o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Coaceți aluatul la 180°C timp de aproximativ 20 de minute. Scoateți-l și lăsați-l să se răcească.
- Pentru a adăuga ciocolata, topiți ambele tipuri de ciocolată în cuptorul cu microunde și decorați palmierii.
Ce părere aveți de aceste rețete gustoase cu ciocolată? Asigurați-vă că vă bucurați de ele împreună cu familia și prietenii!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Steinberg, F. M., Bearden, M. M., & Keen, C. L. (2003). Cocoa and chocolate flavonoids: Implications for cardiovascular health. Journal of the American Dietetic Association. https://doi.org/10.1053/jada.2003.50028
- Valenzuela B, A. (2007). EL CHOCOLATE, UN PLACER SALUDABLE. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182007000300001
- Allgrove, J., Farrell, E., Gleeson, M., & Williamson, G. (2011). El consumo regular de chocolate negro disminuye la agresión oxidativa y aumenta la movilización de ácidos grasos libres en respuesta a un ejercicio en bicicleta prolongado. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.