3 rețete sănătoase cu germeni de linte
 

3 rețete sănătoase cu germeni de linte

Germenii sunt mugurii boabelor hidratate. Sunt un aliment foarte fraged, cu multe beneficii pentru organism.
3 rețete sănătoase cu germeni de linte
Maria Patricia Pinero Corredor

Verificat și aprobat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 15 decembrie, 2022

Când temperaturile cresc, avem nevoie de preparate care nu sunt doar ușor de făcut, ci și foarte proaspete. Există rețete sănătoase cu germeni de linte, care pot fi preparate rapid, fără a face căldură în bucătărie. Germenii nu sunt doar pentru salate de legume și următoarele rețete vor demonstra acest lucru.

3 rețete sănătoase cu germeni de linte

1. Salată de fructe cu muguri de linte

Rețete cu germeni de linte și carne

 

Ingrediente

  • 1 kiwi
  • 1 banană
  • ½ pepene verde
  • 2 cești de muguri de linte (200 g)
  • 3 mere verzi sau galbene
  • 3 linguri de suc de lămâie (45 ml)
  • Sos de mango (atât cât este necesar)
  • Opțional: căpșuni, struguri, pere

Pregătire

  1. Curățați și tăiați banana și kiwi în felii. Separat, tăiați merele și pepenele verde, de preferință cubulețe.
  2. Spălați și scurgeți bine mugurii.
  3. Puneți fructele într-un castron împreună cu mugurii și stropiți totul cu sucul de lămâie și sosul de mango. Serviți imediat.

2. Ton cu germeni de linte

Ingrediente (pentru 2 persoane)

  • Coriandru proaspăt
  • 4 conserve mici de ton (240 g)
  • 2 căni de germeni de linte (200 g)
  • Opțional: roșii, măsline verzi
  • Oțet balsamic (atât cât este necesar)
  • Condimente: sare și piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Pregătire

  1. Deschideți conservele de ton și scurgeți uleiul.
  2. Puneți tonul într-un recipient și adăugați oțetul balsamic, sarea și piperul.
  3. Tocați mărunt coriandrul. Puneți-l peste ton.
  4. Adăugați germenii de linte în bol.
  5. Amestecați totul și serviți.

3. Fajitas cu germeni de linte și brânză cheddar

Următoarea rețetă este pentru două persoane. Dacă numărul mesenilor este mai mare, cantitățile de ingrediente pot fi mărite proporțional pentru a obține mai multe porții.

Când vine vorba de sosul de brânză, este important să nu adăugați prea multă ceapă, deoarece acesta este un ingredient care este folosit mai mult pentru a da textură sosului decât aromă. Ca înlocuitor, puteți folosii un dressing de iaurt.

Ingrediente pentru sosul de brânză cheddar

Brânză cheddar

 

  • 2 căni de brânză cheddar (200 g)
  • ½ cană de smântână de gătit (125 ml)
  • 2 ardei grași (verde și roșu)
  • 1 lingură de ceapa tocata (15 g)
  • Ulei vegetal (atât cât este necesar)

Pregătire

  1. Tăiați brânza cheddar fie în felii, fie în cubulețe mici.
  2. Preîncălziți o tigaie cu un strop de ulei vegetal la foc mediu.
  3. Căliți ceapa și ardeiul tocat până se rumenesc.
  4. Adăugați smântâna de gătit și lăsați vasul pe foc timp de 5 minute la foc mediu.
  5. Adăugați brânza cheddar și amestecați până se topește și se integrează complet.
  6. Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de servire.

Ingrediente pentru fajitas

  • Pătrunjel proaspăt
  • ¼ de avocado
  • 3 roșii
  • ½ dovlecel
  • ¼ ceapă roșie
  • 4 tortilla din făină de grâu
  • Ulei vegetal (atât cât este necesar)
  • 1 cana de muguri de linte (100 g)
  • 3 linguri de suc de lămâie (45 ml)
  • Opțional: 2 linguri de porumb dulce (30 g)
  • Condimente: sare fină după gust
  • Dressing: sosul de brânză cheddar (atât cât este necesar)

Pregătire

  1. Curățați și tăiați roșia, avocado și ceapa roșie în cuburi mici.
  2. Tocați mărunt pătrunjelul proaspăt.
  3. Tăiați dovlecelul felii (cu grosimea de 1 centimetru).
  4. Preîncălziți o tigaie cu un strop de ulei vegetal.
  5. Prăjiți dovlecelul până se rumenește. 
  6. Într-un bol, puneți cubulețele de roșii, avocado și ceapă, împreună cu pătrunjelul și mugurii de linte și stropiți cu zeamă de lămâie.
  7. În continuare, încălziți tortilla timp de 1 minut în cuptorul cu microunde și umpleți-o. La final, adăugați sosul cheddar, rulați și serviți.

Deși poate părea că mugurii pot fi serviți doar în salate, în realitate îi putem include într-o mare varietate de rețete. Au o aromă foarte plăcută care facilitează integrarea cu alte alimente. Trebuie doar să îndrăznim să încercăm rețete noi!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.