10 semne că ești un suflet bătrân
 

10 semne că ești un suflet bătrân

Potrivit taoiștilor, sufletul bătrân, după cinci reîncarnări, se află în etapa finală a călătoriei sale pe pământ și trebuie să ofere cunoștințele sale celor din jur.
10 semne că ești un suflet bătrân

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ai auzit vreodată de conceptul de „suflet bătrân”? Poate că, la un moment dat, ți s-a spus că ești un suflet bătrân, dar nu ai reușit să înțelegi despre ce este vorba. În acest articol, vei descoperi ce este cu adevărat un suflet bătrân și dacă și tu ești așa.

Ce este un suflet bătrân?

Conceptul de suflet bătrân își are originile în taoism . Conform acestui sistem de credințe, un suflet bătrân este unul care a trăit deja cinci vieți anterioare, în care a acumulat multe experiențe care acum trebuie transmise altora.

Acest lucru se întâmplă pentru că taoiștii cred că, după cele cinci reîncarnări ale sufletului, acesta intră în stadiul final care culminează cu viața pământească. În următorul videoclip putem vedea un exemplu al unui suflet bătrân:

Pentru cei spirituali, ființele umane nu sunt doar oase, piele și mușchi, ci și suflet, spirit și energie. Când sufletul ajunge la etapa finală a călătoriei sale, trebuie să predea cuiva cunoștințele sale.

Acest lucru se întâmplă pentru că, potrivit taoiştilor, calea fiecărui suflet se termină şi trebuie să se integreze în Univers şi să treacă într-un plan astral. Experienţele trebuie date mai departe.

Semne că ești un suflet bătrân

1. Un suflet bătrân trăiește în detașare

Sufletele bătrâne nu sunt atașate de plăcerile materiale sau sexuale . Se simt confortabil în orice moment și nu depind de situațiile exterioare pentru a fi fericite.

Este ușor să recunoaștem sufletele bătrâne pentru că nu caută faima sau recunoașterea. Pentru ele, nimic nu are valoare pe plan cosmic în afară de umila existență.

2. Satisfacția deplină vine de la sine

Dacă ești un suflet bătrân, nu îți va păsa să faci bani pentru a obține un statut social sau pentru a accede economic într-un mediu special. Vei merge împotriva a ceea ce îi face pe alții fericiți, pentru că te simți mulțumit de acțiunile tale.

Sufletele bătrâne caută fericirea interioară , așa că nu este neobișnuit să aleagă o cale opusă celei urmate de restul societății.

3. Ești un pilon sau un sprijin pentru ceilalți

Sprijin pentru cei din jur

 

Dacă ești un suflet bătrân, este foarte obișnuit ca oamenii, fără un motiv aparent, să te abordeze pentru a-ți povesti problemele lor personale.

Acest lucru se întâmplă pentru că cei din jurul tău văd în tine pe cineva în care pot avea încredere. Încrederea pe care o transmiți celorlalți este, conform acestei cercetări de la Universitatea Națională din Altiplano (Peru), esențială pentru a stabili o bună comunicare.

4. Ești o persoană unică și diferită

Sufletele bătrâne au un mod diferit de a vedea lucrurile. De exemplu, nu le place să doarmă prea mult și au nevoie de timp pentru a interacționa cu „eul” lor interior .

De asemenea, se bucură de singurătate, petrec mult timp în contact cu natura și sunt oameni care manifestă o maturitate mai mare decât vârsta lor biologică.

5. Ai abilități artistice

În general, sufletele bătrâne sunt oameni care sunt dedicați artei, culturii și literelor. Sunt înclinaţi spre activităţi artistice care le permit să se dezvolte . Meditația este ceva care îi atrage.

  • Prin muzică, ating niveluri înalte de conștiință și obțin relaxarea necesară pentru a descoperi partea interioară a ființei lor.
  • Prin literatură, transmit mesaje.
  • Pictura dezvoltă în sufletele bătrâne un angajament uman.

6. Ai îndoieli cronologice

Dacă ești un suflet bătrân, probabil că te atrag îmbrăcămintea, muzica, obiceiurile și detaliile din în altă epocă. Sufletele bătrâne simt că trăiesc într-o altă vreme.

7. Ești o persoană foarte matură

Bărbat cu suflet bătrân

Îți este greu să interacționezi și să te împrietenești cu oameni de vârsta ta? Simți că nu poți vorbi despre ceva interesant cu ei?

Modul tău de a percepe lucrurile sau de a le analiza nu se potrivește cu opinia celor din jur. Aceasta este o problemă caracteristică atunci când ești un suflet bătrân.

8. Analiza este una dintre activitățile tale preferate

Sufletele bătrâne gândesc constant și analizează motivele, cauzele și caracteristicile lucrurilor. Orice mic detaliu este demn de admirat.

Dacă ești un suflet bătrân, probabil că vrei să știi mai multe și rar te mulțumești cu un răspuns simplu.

9. Empatia este una dintre principalele tale caracteristici

O altă caracteristică este faptul că îți permiți să-i asculți pe ceilalți fără a-i judeca sau critica.

Empatia este, conform acestui studiu realizat de Universitatea din Extremadura, necesară pentru a învață să funcționezi în lume și a evita problemele generate de lipsa de comunicare și încredere.

Oamenii cu suflet bătrân sunt capabili să se pună cu ușurință în pielea altora pentru a-i ajuta să înțeleagă ce li se întâmplă. Este ceva complet înnăscut, nu învățat.

10. Dacă ai un suflet bătrân, îți dai seama de ce sunt capabili oamenii imediat

A fi un suflet bătrân îți permite să descifrezi cu ușurință felul în care sunt oamenii. Instinctul te dezamăgește rar , așa că știi rapid cât de sincer este cineva și dacă poți sau nu avea încredere în el .


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Flores Mamani E, Garcia Tejada M, Calsina Ponce W, Yapuchura Sayco A. (2016). Las habilidades sociales y la comunicación interpersonal de los estudiantes de la Universidad Nacional del Altiplano – Puno. Comuni@cción, 7(2): 05-14.
  • Toshihiko Izutsu. Sufismo y taoísmo: estudio comparativo de conceptos filosóficos clave. Madrid: Siruela, 2004.
  • Yutang L. La filosofía del taoismo. Revista de la Universidad Nacional. 1949;14(14):33-9.
  • Tucci G. Apología del taoísmo. Valladolid: Maxtor, 2013.
  • Arias Capdet P. La utilidad de la meditación como modalidad terapéutica: Parte I. Rev Cubana Med Gen Integr. 1998;  14(2): 174-179.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.