Smoothie din fructe pentru slăbire - Doza de Sănătate
 

Smoothie din fructe pentru slăbire

Dacă vrei să slăbești sănătos, citește acest articol și vei afla care sunt smoothie-urile din fructe delicioase utile în lupta cu kilogramele.
Smoothie din fructe pentru slăbire
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 14 august, 2023

Probabil cunoști deja toate beneficiile importante ale smoothie-ului din mere, morcovi și sfeclă roșie, dar există și alte combinații delicioase. Așa că, dacă vrei să slăbești sănătos, citește acest articol și vei afla care sunt smoothie-urile din fructe delicioase utile în lupta cu kilogramele.

Smoothie din fructe: mere, castravete și ghimbir

Smoothie

Nu știi ce să mănânci dimineața. Încearcă acestă rețetă și îți vei începe ziua cu o băutură sănătoasă, hidratantă și care îți modelează silueta.

Cum te ajută aceste fructe să slăbești?

 • Merele: Dacă mănânci un măr verde dimineața poți pierde în greutate. Bogate în flavonoizi, fibre și vitamina C, merele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și activează metabolismul. Merele sunt gustoase și au o mulțime de proprietăți terapeutice și combat colesterolul rău și diabetul.
 • Castraveții: Ușori și răcoroși, aceștia sunt potriviți pentru smoothie-ul de dimineață. Această banală legumă este foarte hidratantă, oferă senzația de sațietate și mai ales, datorită antioxidanților pe care îi conține, ajută la regenerarea celulară.
 • Ghimbirul: Cu siguranță ești deja familiarizat cu numeroasele beneficii ale ghimbirului. Și noi l-am menționat de multe ori în articolele de pe acest site, deoarece este foarte sănătos și ajută la reglarea greutății. Ghimbirul stimulează digestia, reduce inflamațiile și reglează nivelul zahărului din sânge.

Cum se prepară această băutură?

 • Spală bine un măr verde (nu este nevoie să îl cureți). Curăță în schimb un castravete. În afară de acestea, ai nevoie și de 40 de grame de ghimbir proaspăt ras.
 • Fă o infuzie de ghimbir cu 250 ml de apă. Amestecă apoi infuzia obținută, cu ajutorul unui blender, cu mărul și castravetele tăiate cubulețe.
 • Mănâncă și bucățelele de măr ce nu au fost făcute pastă. Încearcă! Vei vedea că este delicios.

Smoothie din fructe: grepfrut și pepene galben

Smoothie de pepene galben

Dacă seara ajungi obosit acasă și vrei să mănânci ceva ușor și revigorant care să te ajute să slăbești, alege un smoothie din grepfrut și pepene galben. Este gustos și răcoros.

Cum te ajută acest smoothie să slăbești?

Grepfrutul este bogat în fibre și vitamine. Acesta stimulează pierderea în greutate, dar trebuie să fii consecvent și să mănânci grepfrut în fiecare seară. Ajută de asemenea la arderea grăsimilor. Acizii pe care acest fruct îi conține îmbunătățesc digestia și combat retenția de apă. Este fabulos!

Pepenele este cel mai bun fruct cu proprietăți detoxifiante de pe piață. Nu contează ce tip de pepene alegi – combinat cu fructele potrivite, acesta este ideal pentru a pierde în greutate. Bogat în minerale și fibre, pepenele este excelent pentru detoxifierea organismului și îți oferă o senzație de sațietate.

Cum poți profita de beneficiile oferite de aceste fructe?

 • Ai nevoie de 200 g de pepene; acesta trebuie să fie proaspăt pentru a fi bogat în nutrienți. Reține: dacă pepenele este foarte copt, acesta este foarte bogat în zahăr.
 • Stoarce sucul unui grepfrut de mărime medie.
 • Folosește blenderul. Adaugă în acesta 250 ml apă, sucul de grepfrut și pepenele tăiat în bucăți. Amestecă bine și adaugă câteva cuburi de gheață. Știi deja că băuturile reci accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Acest smoothie este foarte sănătos, una dintre cele mai bune combinații de fructe pe care o poți face. Încearcă chiar azi!

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Hollands WJ., Tapp H., Defernez M., Moral NP., et al., Lack of acute or chronic effects of epicatechin rich and procyanidin rich apple estracts on blood pressure and cardiometabolic biomarkers in adults with moderately elevated blood pressure: a randimized, placebo controlled crossover trial. Am J Clin Nutr, 2018. 108 (5): 1006-1014.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Zinder R., Cooley R., Vlad LG., Molnar JA., Vitamin A and wound healing. Nutr Clin Pract, 2019. 34 (6): 839-849.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.