Smoothie natural care stimulează pierderea în greutate - Doza de Sănătate
 

Smoothie natural care stimulează pierderea în greutate

Citește în continuare pentru a descoperi cum se prepară un smoothie cu țelină și ananas pentru slăbit!
Smoothie natural care stimulează pierderea în greutate
Elisa Morales Lupayante

Scris și verificat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Vrei să încerci un smoothie care stimulează pierderea în greutate? Datorită proprietăților lor diuretice și detoxifiante, ingrediente ca ananasul și țelina sunt ingrediente ideale pentru a combate retenția de apă și a slăbi.

Există numeroase moduri de a completa dietele pentru slăbit. Dar acest lucru nu înseamnă neapărat să optăm pentru „soluții miraculoase”. Multe dintre aceste opțiuni benefice pot accelera metabolismul.

Un produs care câștigă din ce în ce mai multă popularitate este reprezentat de smoothie-urile delicioase cu fructe și legume, care pot fi incluse cu ușurință în dietă. Aceste băuturi hipocalorice oferă o senzație de sațietate de durată. Totodată, ele cresc nivelul de energie și stimulează eliminarea toxinelor.

În articolul de azi îți propunem un smoothie cu țelină și ananas. Aceste două ingrediente ies în evidență datorită efectului lor antiinflamator și de ardere a grăsimilor. Mai jos îți prezentăm proprietățile acestei băuturi, precum și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a o prepara la tine acasă. O vei adora!

Smoothie-ul cu ananas și țelină, o băutură delicioasă care susține pierderea în greutate

Combinând ananasul cu țelina, poți prepara o băutură foarte sănătoasă. Cu ajutorul ei, vei slăbi cu ușurință. Ingredientele menționate au proprietăți purifiante și energizante. În plus, ele contribuie la activarea metabolismului, stimulând arderea grăsimilor.

Beneficiile ananasului în ceea ce privește pierderea în greutate

Ingrediente pentru smoothie cu țelină și ananas fără chimicale

Ananasul este un fruct tropical delicios, care a câștigat popularitate în rândul persoanelor care vor să slăbească. Acest lucru nu se datorează doar faptului că este sărac în calorii, ci și senzației de sațietate pe care o oferă și abilității sale de a susține eliminarea toxinelor reținute în organism.

 • Aroma dulce-acrișoară a ananasului este compatibilă cu alte ingrediente și reduce pofta de zahăr care poate surveni în anumite momente ale zilei.
 • Acest fruct conține o enzimă digestivă numită bromelaină, care poate îmbunătăți digestia și facilita descompunerea aminoacizilor.
 • Bromelaina este un antiinflamator natural. Astfel, aceasta reduce balonarea abdominală.
 • Ananasul conține apă, vitamina C și minerale esențiale care susțin funcționarea organelor excretoare. Drept rezultat, el elimină reziduurile care împiedică pierderea în greutate.

Beneficiile țelinei în ceea ce privește slăbitul

Ingrediente pentru smoothie cu țelină și ananas

Țelina este o legumă ideală pentru orice tip de dietă. Fiind sărac în calorii și bogat în antioxidanți, acest ingredient facilitează pierderea în greutate și ne ajută să avem o alimentație sănătoasă.

 • Țelina oferă fitonutrienți puternici care pot îmbunătăți procesul digestiv. Din acest motiv, ea previne retenția de toxine și acumularea de grăsime la nivelul colonului.
 • Conținutul său de minerale menține un nivel de electroliți echilibrat, prevenind deshidratarea și scăderea nivelului de energie.
 • Țelina asigură o doză ușoară de fibre, un nutrient care ține sub control pofta de mâncare și colesterolul.
 • Proprietățile diuretice ale țelinei combat retenția de apă. Acest simptom a fost asociat balonării și problemelor metabolice.

Instrucțiuni pentru a prepara acest smoothie care susține pierderea în greutate

Smoothie cu țelină și ananas 100% natural

Următorul smoothie cu țelină și ananas poate fi inclus într-un plan de purificare delicios. Proprietățile sale elimină toxinele și reglează procesul digestiv, ajutând corpul să piardă în greutate.

Poți folosi acest smoothie cu țelină și ananas pentru a-ți completa dieta. De pildă, este ideal să-l consumi între mese pentru a preveni poftele excesive.

Ingrediente

 • 3 felii de ananas
 • 2 tije de țelină
 • 1 cană de apă
 • Zeama a ½ lămâie

Mod de preparare

 • Taie feliile de ananas și țelina în cubulețe.
 • Pune aceste ingrediente într-un robot de bucătărie împreună cu o cană de apă.
 • Procesează-le pentru câteva minute, până obții o băutură omogenă.
 • Adaugă zeama de lămâie și servește.

S-ar putea să-ți placă:

5 rețete cu țelină revigorante

Mod de consum

 • Dacă obiectivul tău este să-ți detoxifiezi organismul, bea acest smoothie pe stomacul gol, timp de 3 săptămâni consecutive.
 • Bea-l de cel puțin 3 ori pe săptămână, dimineața sau după-amieza, pentru a pierde în greutate.

Reține că, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, eficiența acestui smoothie depinde de metabolismul și obiceiurile persoanei care îl consumă. În anumite cazuri, rezultatele apar într-un timp scurt. Însă unele persoane trebuie să lucreze puțin mai mult pentru a-și atinge obiectivul.

Cel mai important aspect este să completezi această băutură cu o dietă care îți permite să-ți controlezi aportul caloric. Totodată, bea multă apă și fă suficientă mișcare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Salud, O. M. de la. (2013). Dieta, nutrición y prevención de enfermedades crónicas. Alimentacion Y Dieta, Consecuencias De Habitos Alimentarios Inadecuados Pdf. https://doi.org/10.1007/s13398-014-0173-7.2
 • Izaga, M. A., Pablo, A. M. R., Alday, L. A., Apalauza, E. P., Beti, I. S., & Ochoa, E. R. (2006). Calidad de la dieta, sobrepeso y obesidad en estudiantes universitarios. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1021/ac971375e
 • Martínez, M. I., Hernández, M. D., Ojeda, M., Mena, R., Alegre, A., & Alfonso, J. L. (2009). Desarrollo de un programa de educación nutricional y valoración del cambio de hábitos alimentarios saludables en una población de estudiantes de Enseñanza Secundaria Obligatoria. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.1213/ANE.0b013e3182110f9f

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.