Tort cu brânză și mere cu migdale
Pentru a pregăti un tort cu brânză și mere cu migdale, există mai multe rețete. Mai jos, vă prezentăm cele mai bune trei opțiuni existente!
1. Tort cu brânză și mere cu migdale
Tortul cu brânză și mere cu migdale este un desert care are o bază crocantă, un centru moale și un topping delicios. Acest amestec de texturi este ceea ce face ca combinația de ingrediente să iasă în evidență.
Ingrediente
Pentru bază
- Un vârf de cuțit de sare
- 1 cană și 1/3 de făină (165 grame)
- 4 linguri de zahăr tos (40 g)
- 1 cană și jumătate de unt (150 g)
Pentru umplutura de brânză
- 1 ou mediu (60 g)
- 5 linguri de zahăr (50 g)
- 2 căni de brânză de tip Philadelphia (200 g)
- ½ linguriță de esență de vanilie (2,5 g)
Pentru topping
- 3 mere
- 5 linguri de zahăr (50 g)
- ½ linguriță de scorțișoară (2,5 g)
- 5 linguri de migdale (50 g)
- Opțional: zahăr tos
Recomandăm și: Descoperă 2 rețete delicioase de tort cu ghimbir
Pregătire
- Preîncălziți cuptorul la 230 °C.
- Ungeți o formă rotundă cu inel detașabil.
- Într-un castron, amestecați făina cu zahărul tos și sarea. Adăugați untul tăiat cubulețe și apăsați cu degetele, astfel încât să înceapă să se formeze bulgări „lipicioși”.
- Turnați în formă și distribuiți uniform. Trebuie să creați un perete de aproximativ 2,5 cm. Lasă aluatul să se odihnească la frigider.
- Pentru a face crema de brânză, într-un castron, amestecați oul, zahărul, brânza și esența de vanilie. Folosiți mixerul.
- Într-un bol, puneți scorțișoara și zahărul. Curățați și tăiați merele în sferturi. Aruncați miezul și tăiați-le din nou în sferturi.
- Așezați merele pe o tavă și presărați deasupra zahăr și scorțișoară.
- Scoateți forma din frigider și turnați în ea crema de brânză, întinzând bine cu o lingură.
- Distribuiți merele așa cum vă place cel mai mult.
- Feliați migdalele și presărați-le deasupra.
- Gătiți 10 minute la 230 ºC. Apoi, reduceți temperatura la 180 °C și coaceți încă 30 de minute.
- Lăsați să se răcească la temperatura camerei și scoateți tortul din formă.
- Presărați cu zahăr tos și tăiați felii.
2. Tort crocant de brânză și mere cu migdale
Ingrediente
- 3 mere
- 2 căni de zahăr (200 g)
- 4 ouă medii (240 g)
- 1 linguriță de scorțișoară (2,5 g)
- 1 mână de migdale (10-15 g)
- 5 căni de brânză proaspătă (500 g)
- 8 linguri de făină (80 g)
- Zahăr tos
Pregătire
- Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
- Bateți brânza proaspătă cu mixerul.
- Cerneți făina și scorțișoara.
- Bateți ouăle și zahărul până se albesc.
- Adăugați brânza și apoi făina și scorțișoara, amestecând continuu.
- Curățați merele și tăiați-le felii.
- Încorporați-le în preparatul anterior.
- Ungeți o formă și tapetați-o cu făină.
- Adăugați aluatul, acoperiți cu migdalele tăiate felii și presărați deasupra zahăr.
- Coaceți aproximativ 40 de minute.
- Introduceți o scobitoare pentru a determina dacă tortul este gata.
- Răciți-l câteva minute înainte de tăiere.
3. Tort cu biscuiți, brânză, mere și migdale
Ingrediente
Pentru bază
- 2 căni și jumătate de biscuiți din cereale integrale (250 g)
- 2 căni și jumătate de migdale (250 g)
- 3 linguri de zahăr (30 g)
- 2 căni de unt (200 g)
Pentru umplutură
- 4 mere
- Un praf de scorțișoară
- Sucul obținut din ½ lămâie
- 4 ouă medii (240 g)
- 9 linguri de zahăr (90 g)
- 6 linguri de unt (60 g)
- 2 căni de zahăr brun (200 g)
- 5 căni de cremă de brânză (500 g)
- 2 căni de pastă de migdale (200 g)
Pregătire
- Zdrobiți fursecurile, migdalele deja feliate, zahărul și untul.
- Întindeți bine și coaceți timp de 10 minute.
- Bateți pasta de migdale cu brânza și zahărul, folosind mixerul. Adăugați ouăle pe rând, amestecând.
- Scoateți baza din cuptor, întindeți preparatul anterior și gătiți din nou, de data aceasta 15 minute.
- Scădeți temperatura cuptorului și gătiți încă 30 de minute.
- Curățați și tăiați merele. Stropiți-le cu sucul de lămâie pentru a preveni oxidarea.
- Topiți untul într-o tigaie și sotați merele. Adăugați zaharul și scorțișoara.
- Distribuiți fructele deasupra tortului după ce le-ați scos din cuptor.
- Lăsați totul să se răcească la temperatura camerei și apoi în frigider timp de o oră.
- Serviți tortul.
Recomandăm și: Rețetă de Torta Rogel: ingrediente și instrucțiuni pas cu pas
Sugestii
După cum am specificat, este convenabil ca, după ce scoateți tortul din cuptor, să nu-l serviți până nu s-a răcit. În acest fel, veți permite ca totul să se așeze bine și, în același timp, veți preveni disconfortul gastric.
Atunci când vine vorba de decor, trebuie să țineți cont de următoarele: pentru topping, puteți presăra pur și simplu zahăr tos cu scorțișoară și migdale tocate. De asemenea, puteți prepara o cremă de brânză și o puteți întinde în strat subțire. Poftă bună!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.