Trucuri naturale ca să ai gene mai lungi - Doza de Sănătate
 

Trucuri naturale ca să ai gene mai lungi

Trucuri naturale ca să ai gene mai lungi
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Verificat și aprobat de nutriționistul Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Orice femeie visează să aibă un look seducător, care să o ajute să atragă toate privirile atunci când intră într-o cameră. Ce poate fi mai atractiv decât o pereche de ochi frumoși cu gene cât mai lungi și impecabile?

Din păcate, nu este deloc ușor să ne menținem genele perfecte chiar tot timpul. Utilizarea pe termen lung a rimelului, machiajului și a altor produse de înfrumusețare asemănătoare are un efect nociv asupra genelor, slăbindu-le și facilitând căderea acestora.

Ca să-ți dăm o mână de ajutor, în acest articol îți vom prezenta câteva trucuri bazate pe produse naturale ce te vor ajuta să obții gene lungi și sănătoase. Citește în continuare și ia aminte!

8 trucuri pentru a avea gene mai lungi

Consumă alimente ce susțin creșterea genelor!

Asemenea podoabei capilare, genele pot fi puternice sau fragile în funcție de cum le îngrijești. Astfel, pentru a avea gene mai lungi, este esențial să adopți o dietă sănătoasă, care să includă cel puțin cinci porții de legume crude pe zi.

O altă categorie de alimente de care nu te poți lipsi sunt fructele, acestea conținând nutrienți esențiali nu numai pentru sănătatea părului și a genelor, ci și pentru cea a dinților și unghiilor.

Un ultim aliment pe care te sfătuim să-l incluzi în dieta ta zilnică este ovăzul. Această cereală are un conținut bogat de silicon, ingredient ce îți va ajuta genele să crească mai repede și să fie mai puternice.

Nu e greu deloc greu să adaugi puțin ovăz în diverse feluri de mâncare, inclusiv în supe și sucuri. Poți chiar să combini ovăzul cu făina ta obișnuită înainte de a te apucă să coci ceva la cuptor.

Spune adio stresului!

Elimină stresul dacă vrei să ai gene mai lungi

Probabil că te întrebi ce are de-a face stresul cu sănătatea genelor. Poate ai observat că, atunci când ești foarte stresată, firele de păr devin fragile și cad mult mai ușor decât în mod normal.

Regula de mai sus se aplică și genelor—deși este mai greu de observat, cu cât ești mai stresată, cu atât genele tale încep să cadă mai ușor. Așa că, dacă vrei să ai gene lungi, încearcă să eviți situațiile stresante.

Ia-ți doza zilnică de vitamina H!

Vitamina H, numită și biotină, face parte din grupul vitaminelor B. Aceasta stimulează creșterea genelor. Poți obține această vitamină consumând anumite alimente:

În plus, poți să obții doze mari de vitamina H dacă începi să consumi următoarele două alimente dimineața:

 • Migdale
 • Alune

Consumă antioxidanți și vitamina C pentru gene mai lungi

Consumă antioxidanți dacă vrei să ai gene mai lungi

La baza antioxidanților stau două ingrediente principale: vitaminele C și E. Aceste vitamine joacă un rol foarte important în lupta împotriva radicalilor liberi și, în plus, susțin creșterea și întărirea părului și genelor.

Probabil ai observat că, atunci când ai o deficiență de vitamina C, părul ți se usucă și începe să se despice. Vitamina E stimulează circulația la nivelul scalpului.

Poți obține vitaminele C și E din următoarele alimente:

 • Citrice (lămâi, portocale, mandarine)
 • Kiwi (are un conținut bogat de vitamine)
 • Avocado
 • Legume verzi

Nu este greu deloc să incluzi citricele în dieta ta zilnică—pur și simplu bea un pahar de suc de citrice la micul dejun! Acest suc îți va întări genele, în același timp aprovizionându-ți organismul cu nutrienții de care are nevoie.

Demachiază-te înainte de culcare!

Seara, când ești pe cale să te culci, nu te băga în pat înainte de a te asigura că te-ai demachiat, mai ales dacă obișnuiești să folosești rimel sau tuș de ochi.

Deși rimelul conține anumite chimicale ce îți pun ochii în valoare, acest produs, folosit în mod excesiv, poate afecta genele. În plus, atunci când iți aplici rimel nu strică să folosești o pensulă moale, pe care să o clătești cu apă în mod regulat.

În afară de rimel, ai la dispoziție numeroase alte produse ce îți pot pune în valoare ochii, inclusiv alternative naturiste. Deci, lasă rimelul deoparte, experimentează și refolosește produsele care par să dea randament. Însă nu uita că este aproape imposibil să observi procesul de creștere a genelor cu ochiul liber.

Aplică ulei de măsline pe gene, dacă vrei să ai gene mai lungi

Aplică ulei de măsline dacă vrei să ai gene mai lungi

Aplicat pe gene, uleiul de măsline va acționa ca un balsam natural. Pur și simplu aplică-ți câteva picături de ulei de măsline pe gene în fiecare seară, acordând o atenție specială bazei acestora. Dimineața, clătește-ți genele cu apă rece. După o lună de la începerea acestui tratament ar trebui să observi că genele tale au devenit mai puternice.

Folosește ulei de emu

Uleiul de emu este pentru gene ceea ce benzina este pentru automobile—acesta ajută genele să fie dese și puternice. Cu ajutorul unui bețișor cu vată, aplică-ți ulei de emu pe gene, de la rădăcini spre vârfuri.

Grație proprietăților sale benefice, nu trebuie să te limitezi la a folosi acest produs numai seara—aplică-l și pe timp de zi, iar ochii tăi vor străluci.

Nu uita de vaselină

Vaselina este un alt balsam natural pentru genele tale. Clătește-te cu apă la 15 minute după ce ți-ai aplicat vaselină pe gene sau las-o să acționeze pe timp de noapte. Asemenea uleiului de măsline, vaselina trebuie aplicată la baza genelor. Vei observa rezultatele dorite după câteva săptămâni de la începerea tratamentului.

Sperăm că trucurile pe care tocmai ți le-am prezentat îți vor fi de folos. Nu uita că niciun tratament pentru gene mai lungi—sau pentru a fi mai sănătoasă în general—nu va funcționa dacă nu urmezi o dietă adecvată.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Almohanna, H. M., Ahmed, A. A., Tsatalis, J. P., & Tosti, A. (2018). The Role of Vitamins and Minerals in Hair Loss: A Review. Dermatology and Therapy, 9(1), 51–70. https://doi.org/10.1007/s13555-018-0278-6
 • Araújo, L. A. de, Addor, F., & Campos, P. M. B. G. M. (2016). Use of silicon for skin and hair care: an approach of chemical forms available and efficacy. Anais Brasileiros de Dermatologia, 91(3), 331–335. https://doi.org/10.1590/abd1806-4841.20163986
 • Farooq, M. A., & Dietz, K.-J. (2015). Silicon as Versatile Player in Plant and Human Biology: Overlooked and Poorly Understood. Frontiers in Plant Science, 6, 994. https://doi.org/10.3389/fpls.2015.00994
 • Hodson, M. J., White, P. J., Mead, A., & Broadley, M. R. (2005). Phylogenetic Variation in the Silicon Composition of Plants. Annals of Botany, 96(6), 1027–1046. https://doi.org/10.1093/aob/mci255
 • Jurkić, L. M., Cepanec, I., Pavelić, S. K., & Pavelić, K. (2013). Biological and therapeutic effects of ortho-silicic acid and some ortho-silicic acid-releasing compounds: New perspectives for therapy. Nutrition & Metabolism, 10(1), 2. https://doi.org/10.1186/1743-7075-10-2
 • Liu, N., Wang, L. H., Guo, L. L., Wang, G. Q., Zhou, X. P., Jiang, Y. et al (2013). Chronic restraint stress inhibits hair growth via substance P mediated by reactive oxygen species in mice. PLoS One, 8(4): e61574. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0061574
 • Shatalebi, M. A., & Rafiei, Y. (2014). Preparation and evaluation of minoxidil foamable emu oil emulsion. Research in Pharmaceutical Sciences9(2), 123–133. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311290
 • Wickett, R. R., Kossmann, E., Barel, A., Demeester, N., Clarys, P., Vanden Berghe, D., & Calomme, M. (2007). Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on hair tensile strength and morphology in women with fine hair. Archives of Dermatological Research, 299(10), 499–505. https://doi.org/10.1007/s00403-007-0796-z

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.