3 rețete simple cu brânză burrata
 

3 rețete simple cu brânză burrata

Este ușor să prepari mai multe rețete cu burrata, astfel încât varietatea din dietă să fie bazată pe alimente de înaltă calitate.
3 rețete simple cu brânză burrata
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Burrata este un aliment de înaltă calitate, atât organoleptic, cât și nutrițional. Este un tip de brânză cu smântână la interior. Din punct de vedere energetic, furnizează atât proteine, cât și micronutrienți esențiali, necesari pentru funcționarea optimă a organismului. Prin urmare, vă vom învăța cum să profitați la maximum de 3 rețete simple cu brânză burrata!

Brânza este un produs foarte recomandat în contextul unei alimentații echilibrate și variate. Consumul său ajută la evitarea deficitelor care pot avea un impact negativ asupra fiziologiei umane. Există tipuri foarte diferite pentru a satisface toate gusturile. Trebuie doar să fiți atenți la cele proaspete în situații riscante, precum sarcina.

3 rețete simple cu brânză burrata

Salata de roșii și busuioc cu burrata

Aceasta rețetă se remarca prin conținutul de fitochimicale cu capacitate antioxidantă. Acești compuși ajută la neutralizarea formării radicalilor liberi și previne acumularea lor în țesuturile organismului. Este un mecanism esențial pentru prevenirea dezvoltării patologiilor complexe, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Medicinal Chemistry.

Platou cu brânzeturi fine
Există o mare varietate de brânzeturi care pot face parte din dietă, întotdeauna cu moderație.

Ingrediente

Pentru a pregăti această salată, veți avea nevoie de:

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Spălați bine roșiile, apoi tăiați-le în bucăți medii.
 2. Curățați ceapa. Trebuie curățată de coajă și tăiată rondele.
 3. Puneți ambele legume pe un platou și așezați burrata în centru împreună cu câteva frunze de busuioc.
 4. Condimentați cu sare, piper proaspăt măcinat și ulei de măsline extravirgin pentru a vă bucura de un preparat ce poate fi consumat ca aperitiv sau garnitură. Este o opțiune excelentă atât cu carne, cât și cu pește.

Salată de paste cu dovlecei și burrata

Pentru un preparat mai consistent, cu conținut de ridicat carbohidrați, recomandăm aceasta salată de paste cu dovlecei și burrata. Este un preparat excelent pentru sportivi, deoarece combinația de carbohidrați și proteine cu valoare biologică ridicată permite înlocuirea eficientă a rezervelor de glicogen după efort, potrivit cercetărilor publicate în revista Nutrients.

Ingrediente

Pentru a face această salată, veți avea nevoie de:

 • 150 grame de paste
 • 150 grame de fasole congelată
 • 1 dovlecel
 • 150 grame de mazăre congelată
 • 4 frunze de mangold
 • 2 burrata
 • 40 grame de semințe de pin
 • 12 frunze de busuioc
 • 6 linguri de ulei de măsline
 • Sare
 • Piper
 • Pâine cu nuci

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Prăjiți semințele de pin. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiți o tigaie antiaderentă.
 2. Odată finalizat acest pas, fierbeți fasolea timp de 3 minute în apă cu sare. Fierbeți și mazărea 3 minute. Când ambele legume sunt gata, scurgeți-le și puneți-le într-un bol cu apă cu gheață.
 3. Tăiați dovlecelul în felii subțiri.
 4. Rumeniți feliile de dovlecel într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin.
 5. Sotați mangoldul.
 6. Fierbeți pastele în apă cu sare, urmând instrucțiunile producătorului.
 7. Asamblați salata. Pentru a face acest lucru, așezați burrata condimentată pe un platou mare. Adăugați ulei de măsline extravirgin, toate ingredientele pregătite anterior și câteva felii de pâine cu nuci.

Carpaccio de sfeclă roșie cu burrata

Rețete simple cu brânză burrata

Sfecla este un aliment care are mai multe beneficii pentru sănătate. Oferă nitrați, elemente care generează vasodilatație și reduc nivelul tensiunii arteriale. De fapt, s-a dovedit benefică în reducerea riscului cardiovascular, așa că se recomandă ca sfecla să apară în mod regulat în dietă.

De parcă nu ar fi de ajuns, acest efect vasodilatator este deosebit de benefic pentru sportivi. Permite o aprovizionare mai eficientă cu nutrienți și oxigen și întârzie apariția oboselii. Nitrații sunt considerați unul dintre cele mai eficiente ajutoare ergogenice.

Ingrediente

Pentru acest fel de mâncare, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 2 sfecle fierte și curățate de coajă
 • 1 burrata
 • Sare
 • Piper
 • Ulei de măsline extravirgin

De asemenea, puteți pregăti un pesto:

 • 15 frunze de busuioc
 • 50 grame de parmezan
 • 50 grame de semințe de pin
 • Piper
 • O jumătate de cățel de usturoi
 • Sare
 • 150 mililitri de ulei de măsline extravirgin

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Începeți prin a pregăti pesto. Pentru a face acest lucru, spălați frunzele de busuioc și uscați-le bine cu hârtie absorbantă.
 2. Curățați usturoiul și puneți-l în paharul blenderului împreună cu restul ingredientelor specificate. Mixați totul câteva minute, până obțineți un rezultat omogen.
 3. Pentru a pregăti carpaccio, trebuie doar să tăiați sfecla în felii foarte subțiri. Aranjați-le pe o farfurie și puneți burrata scursă în centru. Este important să o rupeți ușor. Asezonați cu câteva linguri de pesto și adăugați sare, piper și ulei de măsline extravirgin.

Pregătiți acasă rețete simple cu brânză burrata

După cum ați văzut, este foarte ușor să pregătiți acasă rețete cu burrata. Vă puteți bucura de această brânză care conține proteine cu valoare biologică ridicată, minerale esențiale precum calciul și o acizi grași de înaltă calitate. Este un element foarte versatil la nivel culinar și foarte apreciat de marii bucătari.

Amintiți-vă că este posibil să încorporați brânzeturile în dieta obișnuită. Aceste alimente sunt considerate de înaltă calitate. Oferă beneficii pentru sănătate pe termen mediu și lung. A dispărut mitul potrivit căruia consumul regulat de lipide saturate ar putea influența nivelul de colesterol sau riscul cardiovascular. Atât timp cât nu sunt supuse la temperaturi ridicate, nu vor fi probleme în acest sens.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Bonilla Ocampo, D. A., Paipilla, A. F., Marín, E., Vargas-Molina, S., Petro, J. L., & Pérez-Idárraga, A. (2018). Dietary Nitrate from Beetroot Juice for Hypertension: A Systematic Review. Biomolecules8(4), 134. https://doi.org/10.3390/biom8040134

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.