Năut cu homar: rețetă pas cu pas
 

Năut cu homar: rețetă pas cu pas

Știați că folosind năut și homar puteți pregăti un preparat delicios? De asemenea, această rețetă este perfectă pentru zilele de iarnă. Aflați mai jos cum să o pregătiți!
Năut cu homar: rețetă pas cu pas
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 12 decembrie, 2023

Ați încercat vreodată năut cu homar? Fără îndoială, această rețetă are o combinație de arome pe care o veți adora. În plus, ingredientele sale oferă o serie de beneficii importante pentru sănătate.

Acest fel de mâncare, care este preparat cu leguminoase și fructe de mare, este perfect pentru a fi consumat ca masă principală. De asemenea, este excelent în zilele reci alături de cei dragi. Citiți mai departe și aflați mai jos cum să pregătiți năut cu homar!

Rețetă de năut cu homar

Bol de năut
Năutul este un aliment foarte benefic pentru organism, mai ales când apar modificări ale acidului uric.

După cum am menționat deja, această rețetă are o aromă delicioasă; cu toate acestea, nu este singura sa virtute. Acest fel de mâncare este hrănitor, deci este o modalitate excelentă de a oferi nutrienți organismului.

În legătură cu aceasta, știința indică faptul că ingredientele sale oferă elemente de mare importanță pentru sănătatea umană. Năutul este o sursă de proteine vegetale, vitamine, minerale și fibre alimentare.

Homarii conțin grăsimi sănătoase omega 3 (pe care organismul nu le poate sintetiza), proteine și alți micronutrienți necesari organismului.

Ingrediente

Aceste cantități sunt suficiente pentru 4 persoane. Rețineți acest lucru dacă doriți să pregătiți mâncare pentru mai multe persoane. De asemenea, luați în considerare că timpul de pregătire este de aproximativ o oră. Iată ingredientele necesare:

 • 300 grame de năut
 • 1 ceapă medie
 • 3 căței de usturoi
 • 1 ardei gras verde
 • 2 homari
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1 lingură de boia afumată
 • 1 linguriță de șofran
 • 1 lingură de făină de grâu
 • 2 foi de dafin
 • 1 cană de roșii uscate
 • 1/2 pahar de coniac
 • Un vârf de cuțit de sare
 • 1 litru de supă de pește

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Puneți năutul la înmuiat. Acest lucru necesită timp, așa că este recomandat să o faceți cu o seară înainte. Pentru a preveni fermentarea leguminoaselor și disconfortul intestinal, schimbați apa de înmuiere. Vă rugăm să rețineți că timpul minim de înmuiere este de 8 ore.
 2. După ce ați făcut acest pas, scurgeți lichidul și puneți năutul într-o oală. Adăugați apă curată și lăsați-l să fiarbă până se înmoaie. Acest lucru va dura aproximativ 30-40 de minute.
 3. La jumătatea gătitului, curățați și tocați ceapa. Adăugați-o în oală împreună cu sarea și foaia de dafin. Apoi, așteptați să fiarbă.
 4. Puneți un strop de ulei într-o tigaie și adăugați lingura de făină de grâu și ardeiul verde. Lăsați focul minim și, puțin câte puțin, adăugați supa de pește. Fierbeți câteva minute și amestecați.
 5. Când leguminoasele sunt moi, luați-le de pe foc și scurgeți apa. Puneți năutul în tigaie și lăsați foc mediu.
 6. Apoi, tăiați capetele homarilor. Aruncați aceste părți. Tăiați-i pe mijloc și îndepărtați stomacul.
 7. Într-o altă tigaie, puneți un strop de ulei și crustaceele. Curățați și tocați usturoiul și rumeniți-l.
 8. Este timpul să adăugați roșiile și coniacul. Amestecați și lăsați să fiarbă 3 minute pentru ca alcoolul să se evapore.
 9. După acest pas, goliți conținutul acestui vas în cel cu supă. Gătiți încă 5 minute și testați gustul. Dacă este necesar, adăugați sare și piper.
 10. Serviți și bucurați-vă de gustul acestei rețete!

Sfaturi pentru a face năut cu homar

Rețetă de năut cu homar

Pregătirea acestui fel de mâncare necesită timp. Prin urmare, vă oferim câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a simplifica prepararea acestuia.

Folosiți năut conservat

Din fericire, conservele de năut sunt o modalitate excelentă de a economisi timp în bucătărie. Singurul aspect de luat în considerare dacă preferați să le folosiți este faptul că, la fel ca toate conservele, sunt bogate în sodiu. Spălați năutul sub apă pentru a elimina cât mai mult din această componentă.

Înmuiați năutul în avans

Deși în rețetă se explică că trebuie să înmuiați leguminoasele cel puțin 8 ore, puteți să o faceți și cu câteva zile înainte. Aveți două opțiuni:

 1. După înmuiere și fierbere, scurgeți năutul. Când ajunge la temperatura camerei, va trebui să-l puneți în recipiente acoperite, să-l etichetați cu data și apoi să-l puneți în frigider. Poate rezista 3 luni.
 2. O altă opțiune este ca, după procesul de hidratare, să-l scurgeți fără a-l fierbe și să-l păstrați în mod similar. Este important să știți că este crud. Când este timpul să le folosiți în această rețetă, nu rămâne decât să-l gătiți. Timpul de fierbere va fi scurt, aproximativ 15 minute. De asemenea, poate rezista 3 luni în frigider.

Pregătiți năut cu homar acasă

Fără îndoială, merită să pregătiți acasă acest năut cu homar. Pe lângă faptul că este delicios, oferă diferite elemente nutritive. Nu uitați să puneți năutul la înmuiat!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.