Logo image
Logo image

Rețetă de șnițele umplute argentiniene

5 minute
Aștepți oaspeți la cină și nu știi ce să pregătești? Astăzi îți vom spune cum să prepari șnițele umplute. Acest fel de mâncare tipic argentinian este un deliciu atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mai mult, este foarte ușor de realizat!
Rețetă de șnițele umplute argentiniene
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Această rețetă de șnițele umplute este un fel de mâncare tipic argentinian și este deosebit de popular printre cei mai tineri dintre consumatori. Dacă le vor servi cu șuncă și brânză, le va plăcea cu siguranță și mai mult. Astăzi, îți vom arăta cum să faci șnițele argentiniene. Te vei îndrăgosti de ele!

De fapt, acest fel de mâncare este o modalitate excelentă de a-i face pe copii să mănânce carne fără să-și dea seama. Deci, dacă ai copii mofturoși, prepară acest fel de mâncare. Mai jos, vei găsi instrucțiuni pas cu pas!

Valoarea nutrițională a șnițelelor umplute

Some figure
Alege orice carne se potrivește gusturilor tale. Totuși, optează întotdeauna pentru carne slabă, cu conținut scăzut de grăsimi. În acest fel, șnițelele vor avea o valoare nutrițională mai mare.

Atunci când alegi carne pentru prepararea șnițelelor umplute, trebuie să iei în calcul valoarea nutrițională a acesteia. În general, această rețetă implică felii subțiri de carne de vită sau de porc, dar poți folosi și carne de pui. Alegerea este a ta. Îți recomandăm să alegi dintre următoarele tipuri de carne:

  • Carne de porc: pulpă, cotlet sau mușchi file.
  • Carne de vită: mușchi file, vrăbioară, bavetă mică.
  • Pui: piept

În cazul cărnii de vită, cele mai slabe părți conțin doar 6 grame de grăsime la fiecare 100 de grame de carne. Mai mult, potrivit Fundației de Nutriție Spaniole, carnea de vită slabă conține 21% proteine, mult mai mult decât părțile mai grase.

În același timp, carnea de vită este bogată în fier, zinc și vitamine din grupul B, în special riboflavină și vitaminele B6 și B12. Carnea de porc, pe de altă parte, conține 23% grăsimi, dintre care 42% sunt mononesaturate (acid oleic). În ceea ce privește valoarea sa nutrițională, conține zinc, potasiu, fosfor, seleniu, niacină și vitaminele B6 și B12.

În ceea ce privește carnea de pui, aceasta este compusă în principal din apă. Conține și grăsimi. Cu toate acestea, ele sunt în principal mononesaturate (acid oleic). De fapt, o porție de carne de pui satisface 97% din aportul recomandat de niacină pentru femei.

După cum bine știi, carnea oferă proteine ​​cu o valoare biologică ridicată pentru corp. Cu toate acestea, aportul de carne roșie ar trebui să fie limitat. Pentru a fi mai specifici, ar trebui o mâncăm de cel mult două sau trei ori pe săptămână.

Îți recomandăm să îți planifici meniul săptămânal în conformitate cu recomandările experților în nutriție.

Rețetă de șnițele umplute argentiniene

Some figure

Ai auzit vreodată de cordon bleu de pui? Șnițelul umplut cu șuncă și brânză este destul de similar, cu excepția faptului că nu trebuie să folosești neapărat brânză albastră. Așa cum am menționat, nici măcar nu trebuie să optezi pentru carne de vită. Indiferent de carnea și brânza pe care le alegi, vei descoperi faptul că această rețetă este ușoară și delicioasă.

Nu uita să alegi întotdeauna carne slabă tăiată felii subțiri. Mai mult, îți sugerăm să pui alături de această rețetă de șnițele umplute o salată ușoară – salată verde, roșii și porumb, de exemplu. Nu uita că există o mulțime de proteine în șnițele, așa că adaugă meniului o porție generoasă de legume!

Ingrediente

  • 4 fileuri din carnea preferată
  • 2 căni de pesmet sau panko
  • 3 ouă
  • 4 felii de șuncă macră
  • 4 felii de brânză la alegere – elvețiană, mozzarella, colby jack, cheddar, brânză de capră sau orice îți place mai mult
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjire (de preferință ulei de măsline extravirgin)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, sărează ușor carnea și apoi pune o felie de șuncă și brânză pe fiecare file.
  2. Rulează felia de carne, astfel încât șunca și brânza să fie în mijloc. Apoi, folosește scobitori pentru a ține carnea pe poziție.
  3. Sparge ouăle și pune-le într-un castron puțin adânc. Adaugă sare și piper după gust. Bate bine.
  4. Pregătește încă un castron puțin adânc cu pesmet.
  5. Trece fiecare file prin ou, acoperind bine ambele părți.
  6. Apoi, îmbracă fileurile în pesmet fără a apăsa prea mult. Îndepărtează scobitorile în acest proces.
  7. Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește șnițelele umplute până când acestea devin crocante și aurii.
  8. Să ai poftă!

Îți recomandăm și:

Salată cu orez brun: delicioasă și ușoară

Alte idei pentru această rețetă de șnițele umplute

Some figure
Îmbracă șnițelele de două ori în ou și pesmet pentru a obține o textură crocantă delicioasă.

Desigur, există tot felul de moduri în care poți varia această rețetă. O poți adapta la gusturile familiei tale. Mai jos, îți vom oferi câteva idei:

  • Poți îmbrăca șnițelele de două ori cu ou și pesmet pentru a obține o textură și mai crocantă.
  • Pentru a obține o aromă mai puternică, marinează carnea în prealabil într-un amestec de sos Worcestershire, usturoi tocat și ceapă tocată.
  • Tipul de brânză pe care îl alegi poate schimba drastic aroma produsului final. Brânza albastră, de exemplu, va oferi un gust mult mai intens. Poți utiliza, de asemenea, brânză de capră pentru a adăuga intensitate, precum și pentru a obține un preparat fără lactoză.
  • Adaugă usturoi și pătrunjel tocat în ouăle bătute pentru a da un gust mai intens cărnii.
  • Un alt mod delicios de a varia rețeta de șnițele umplute este de a adăuga roșii și busuioc. Feliază subțire roșiile cherry și pune-le între șuncă și brânză, împreună cu frunzele de busuioc.

Îți recomandăm:

3 rețete delicioase de pui cu citrice

Deci, ce părere ai despre pregătirea acestui preparat clasic argentinian pentru familia ta? Sau de ce să nu îi impresionezi pe oaspeții de la cină? Indiferent pentru cine gătești, suntem siguri că le va plăcea!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fundación Española de Nutrición. Cerdo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/cerdo.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Ternera. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/ternera.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Pollo. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/pollo.pdf
  • Federación Española de Detallistas de la Carne. GUÍA NUTRICIONAL DE LA CARNE. http://www.fedecarne.es/ficheros/swf/pdf/guiaNutricion.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.