Rețeta lui Gordon Ramsay pentru un curry de dovleac perfect
Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias
Curry este un preparat delicios cu multe condimente benefice pentru sănătate. Conține mai ales turmeric, scorțișoară și chili. Aceste mirodenii sunt foarte aromate și sunt o sursă de fitonutrienți cu capacitate antioxidantă. Vă vom învăța cum să pregătiți rețeta lui Gordon Ramsay pentru un curry de dovleac perfect!
Ingrediente pentru curry de dovleac
Pentru a face un curry excelent de dovleac, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- Scorţişoară
- Ardei iute cayenne
- Turmeric
- 1 ardei
- 4 roșii
- Apă și sare
- Nucşoară
- Ulei de măsline
- Boia dulce
- Cuișoare pudră
- Piper negru
- Boabe de chimion
- 2 caței de usturoi
- 1 kg de dovleac
- 2 cepe mari
- 1 cutie de lapte de cocos
- 2 căni de ciuperci
- 2 linguri de nucă de cocos rasă
Rețineți că toate aceste condimente pot fi înlocuite cu un mix special cumpărat din magazin. Proporțiile acestora vor varia, dar rezultatul va fi fantastic.
Preparatul se poate gusta pentru a echilibra aroma. Mulți nu tolerează gustul iute puternic. Alți oameni iubesc curry tocmai din acest motiv.
Descoperiți și: Ce este, cum se prepară și cum se folosește garam masala în rețete
Instrucțiuni pas cu pas
Începeți prin a rumeni usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. După câteva minute, adăugați ceapa tocată mărunt și sotați-o. Când aceste legume sunt fragede, adăugați ciupercile feliate.
În paralel, tăiați și să curățați dovleacul, întotdeauna în bucăți de aceeași dimensiune. Sotați-l cu restul legumelor și asezonați-l cu sare pentru a-i echilibra dulceața.
Când toate legumele sunt gătite, adăugați condimentele. Cantitatea de mirodenii depinde de preferințe.
Adăugați roșiile curățate și tocate și amestecați din când în când. Cu câteva minute înainte de a lua vasul de pe foc, adăugați laptele de cocos, lăsând totul timp de 7 minute la foc mediu.
Serviți preparatul cald cu puțin orez alb.
Beneficii oferite de curry
Curry, așa cum am menționat, conține multe condimente. Prin urmare, are numeroase beneficii pentru sănătate.
Primul lucru de remarcat este capacitatea antiinflamatoare, garantată în principal de turmeric. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Journal of Immunology. Inflamația este unul dintre mecanismele care stau la baza dezvoltării multor patologii cronice.
În plus, curry este o sursă importantă de antioxidanți. Acești compuși neutralizează formarea radicalilor liberi și împiedică acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest efect reduce incidența bolilor complexe, potrivit unui studiu publicat în Journal of Complementary & Integrative Medicine.
Trebuie menționat și efectul puternic al scorțișoarei. Scorțișoara este un condiment cu putere hipoglicemiantă. Datorită acestui fapt, este considerată un antidiabetic, deoarece s-a demonstrat că îmbunătățește controlul nivelului de zahăr din sânge și reduce rezistența la insulină.
Încercați și: Rețetă de curry cu năut și orez basmati
Pregătiți curry de dovleac acasă!
Rețeta de curry de dovleac a lui Gordon Ramsay este simplă și rapidă. Nu necesită prea multe ingrediente. Puteți accelera procesul cumpărând un amestec special de condimente pentru curry. Rezultatul final este un preparat cu caracteristici organoleptice excelente.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Yin, H., Guo, Q., Li, X., Tang, T., Li, C., Wang, H., Sun, Y., Feng, Q., Ma, C., Gao, C., Yi, F., & Peng, J. (2018). Curcumin Suppresses IL-1β Secretion and Prevents Inflammation through Inhibition of the NLRP3 Inflammasome. Journal of immunology (Baltimore, Md. : 1950), 200(8), 2835–2846. https://doi.org/10.4049/jimmunol.1701495
- Hegazy, A. M., El-Sayed, E. M., Ibrahim, K. S., & Abdel-Azeem, A. S. (2019). Dietary antioxidant for disease prevention corroborated by the Nrf2 pathway. Journal of complementary & integrative medicine, 16(3), /j/jcim.2019.16.issue-3/jcim-2018-0161/jcim-2018-0161.xml. https://doi.org/10.1515/jcim-2018-0161
- Sharma, S., Mandal, A., Kant, R., Jachak, S., & Jagzape, M. (2020). Is Cinnamon Efficacious for Glycaemic Control in Type-2 Diabetes Mellitus?. JPMA. The Journal of the Pakistan Medical Association, 70(11), 2065–2069.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.