Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit - Doza de Sănătate
 

Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit

Nu reușești să scapi de kilogramele în plus orice dietă ai ține și oricâtă mișcare ai face? Bea un ceai de scorțișoară și frunze de dafin pentru a-ți stimula digestia și a slăbi în mod sănătos. 
Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ceaiul de scorțișoară și dafin este o modalitate simplă și ieftină de a slăbi. Aceasta este o informație utilă pentru mulți oameni, deoarece alimentația precară și sedentarismul îi împiedică să mențină o greutate sănătoasă.

Multe persoane sunt conștiente de faptul că obezitatea sau kilogramele în plus nu reprezintă numai o problemă de ordin estetic, aceasta având multe efecte negative asupra organismului.

Nu este ușor să reduci stratul de grăsime acumulat în corp. Mai mult, eliminarea completă a acestuia necesită eforturi multiple și constante.

Problema este că mulți oameni nu au răbdare să aștepte rezultatele. Caută diverse „scurtături” și urmează diete stricte care le pun în pericol sănătatea. Tocmai de aceea experții ne recomandă să adoptăm o dietă sănătoasă, în cadrul căreia să controlăm aportul de calorii și care să cuprindă toate grupele alimentare.

În plus, dacă vrei să slăbești, este indicat să consumi suplimente naturale care accelerează metabolismul și stimulează pierderea în greutate. 

În articolul de azi, îți recomandăm un ceai sănătos de scorțișoară și dafin, cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. Îți prezentăm toate beneficiile sale și îți arătăm cum să îl prepari acasă.

Ceaiul de scorțișoară și dafin pentru arderea grăsimilor

Ceaiul de scorțișoară și dafin este o băutură naturală foarte populară care stimulează pierderea sănătoasă în greutate datorită compoziției sale nutriționale.

Ambele ingrediente au proprietăți digestive și detoxifiante. Dacă sunt consumate în mod regulat, acestea ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Deși acest ceai nu este un produs „miraculos” pentru slăbit, cei care îl includ în dietă obțin rezultate foarte bune.

Întrucât nu vrem să te îndoiești de proprietățile extraordinare ale acestui lichid sănătos, îți prezentăm mai jos câteva dintre beneficiile celor două ingrediente folosite.

Beneficiile scorțișoarei

Ceaiul de scorțișoară și dafin preparat acasă

Această mirodenie este foarte apreciată, având multiple întrebuințări culinare și medicinale. Scorțișoara conține uleiuri esențiale, antioxidanți și nutrienți care accelerează metabolismul, mărind consumul de energie și stimulând pierderea în greutate.

Consumul de scorțișoară ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, întrucât stimulează folosirea glucidelor ca sursă de energie pentru organism.

Întrucât conține compuși detoxifianți și diuretici, această mirodenie contribuie la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor.

Beneficiile frunzelor de dafin

Ingrediente pentru ceaiul de scorțișoară și dafin

Dafinul sau laurul este o plantă medicinală și aromatică folosită de mulți ani ca supliment pentru slăbit și pentru eliminarea excesului de grăsime.

Frunzele de dafin au proprietăți digestive care stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în organism, prevenind astfel reacțiile și bolile inflamatorii.

Această plantă conține substanțe diuretice care stimulează eliminarea lichidelor reținute în țesuturile corpului, fapt care împiedică, de multe ori, pierderea în greutate.

În plus, consumul de frunze de dafin combate stresul și anxietatea, două stări emoționale care pot sta la baza creșterii în greutate.

Totodată, compușii activi din aceste frunze tratează balonarea și flatulența și previn indigestia. În același timp, ei combat constipația și îmbunătățesc procesul de absorbție a nutrienților în timpul digestiei.

Cum să faci ceaiul de scorțișoară și frunze de dafin

Ceaiul de scorțișoară și dafin cu lămâie

Poți stimula pierderea în greutate consumând ceaiul de scorțișoară și dafin. În plus, datorită lui, poți combate și problemele digestive. Nu ai nimic de pierdut!

Ceaiul este foarte ușor de preparat și nu îți răpește mult timp. Poți să îl ții în frigider și să bei din el de mai multe ori pe săptămână, întrucât nu provoacă reacții alergice.

Desigur, vei obține rezultatele dorite numai dacă urmezi o dietă echilibrată și faci mișcare.

Ingrediente

Mod de preparare

  • Pune apa la fiert, iar când dă în clocot, adaugă scorțișoara și frunzele de dafin.
  • Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
  • După acest interval, ia amestecul de pe foc. Lasă-l să stea deoparte până ajunge la o temperatură suportabilă.
  • Strecoară-l și servește-l într-un pahar. Adaugă și miere, dacă vrei să-l îndulcești.
  • Bea primul pahar pe stomacul gol, iar pe celelalte pe tot parcursul zilei.

Ai încercat până acum acest ceai minunat? Prepară-l acasă și include-l în dietă pentru a slăbi în mod sănătos în cel mai scurt timp.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • F Daher, C., I Taleb, R., A Mroueh, M., Nehmeh, B., Araji, H., H Chakas, R., M Daccache, A., H Eid, K., K El Khoury, M., F El Hayek, P., T Faddoul, H., Junior Feghali, E., G Ghanem, A., P Haydar, T., R Jammoul, A., H Nasra, S., Saade, N., G Tahan, D., C Daher, J., … N Shebaby, W. (2021). Laurus nobilis leaves extract protects against high fat diet-induced type 2 Diabetes in rats. Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy, 13(3), 82–90. https://academicjournals.org/journal/JPP/article-abstract/01614D267754
  • Keramati, M., Musazadeh, V., Malekahmadi, M., Jamilian, P., Jamilian, P., Ghoreishi, Z., Zarezadeh, M., & Ostadrahimi, A. (2022). Cinnamon, an effective anti-obesity agent: Evidence from an umbrella meta-analysis. Journal of food biochemistry, 46(8), e14166. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35365881/
  • Mousavi, S. M., Rahmani, J., Kord-Varkaneh, H., Sheikhi, A., Larijani, B., & Esmaillzadeh, A. (2020). Cinnamon supplementation positively affects obesity: A systematic review and dose-response meta-analysis of randomized controlled trials. Clinical nutrition (Edinburgh, Scotland), 39(1), 123–133. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30799194/
  • Yazdanpanah, Z., Azadi-Yazdi, M., Hooshmandi, H., Ramezani-Jolfaie, N., & Salehi-Abargouei, A. (2020). Effects of cinnamon supplementation on body weight and composition in adults: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials. Phytotherapy research : PTR, 34(3), 448–463. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31800140/
  • CDC. (2023). Actividad física para un peso saludable. Centers for Disease Control and Prevention.  Consultado el 21 de agosto de 2023 https://www.cdc.gov/healthyweight/spanish/physicalactivity/index.html

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.