Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit - Doza de Sănătate
 

Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit

Nu reușești să scapi de kilogramele în plus orice dietă ai ține și oricâtă mișcare ai face? Bea un ceai de scorțișoară și frunze de dafin pentru a-ți stimula digestia și a slăbi în mod sănătos. 
Ceaiul de scorțișoară și dafin ajută la slăbit
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ceaiul de scorțișoară și dafin este o modalitate simplă și ieftină de a slăbi. Aceasta este o informație utilă pentru mulți oameni, deoarece alimentația precară și sedentarismul îi împiedică să mențină o greutate sănătoasă.

Multe persoane sunt conștiente de faptul că obezitatea sau kilogramele în plus nu reprezintă numai o problemă de ordin estetic, aceasta având multe efecte negative asupra organismului.

Nu este ușor să reduci stratul de grăsime acumulat în corp. Mai mult, eliminarea completă a acestuia necesită eforturi multiple și constante.

Problema este că mulți oameni nu au răbdare să aștepte rezultatele. Caută diverse „scurtături” și urmează diete stricte care le pun în pericol sănătatea. Tocmai de aceea experții ne recomandă să adoptăm o dietă sănătoasă, în cadrul căreia să controlăm aportul de calorii și care să cuprindă toate grupele alimentare.

În plus, dacă vrei să slăbești, este indicat să consumi suplimente naturale care accelerează metabolismul și stimulează pierderea în greutate. 

În articolul de azi, îți recomandăm un ceai sănătos de scorțișoară și dafin, cunoscut pentru proprietățile sale diuretice și detoxifiante. Îți prezentăm toate beneficiile sale și îți arătăm cum să îl prepari acasă.

Ceaiul de scorțișoară și dafin pentru arderea grăsimilor

Ceaiul de scorțișoară și dafin este o băutură naturală foarte populară care stimulează pierderea sănătoasă în greutate datorită compoziției sale nutriționale.

Ambele ingrediente au proprietăți digestive și detoxifiante. Dacă sunt consumate în mod regulat, acestea ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Deși acest ceai nu este un produs „miraculos” pentru slăbit, cei care îl includ în dietă obțin rezultate foarte bune.

Întrucât nu vrem să te îndoiești de proprietățile extraordinare ale acestui lichid sănătos, îți prezentăm mai jos câteva dintre beneficiile celor două ingrediente folosite.

Beneficiile scorțișoarei

Ceaiul de scorțișoară și dafin preparat acasă

Această mirodenie este foarte apreciată, având multiple întrebuințări culinare și medicinale. Scorțișoara conține uleiuri esențiale, antioxidanți și nutrienți care accelerează metabolismul, mărind consumul de energie și stimulând pierderea în greutate.

Consumul de scorțișoară ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, întrucât stimulează folosirea glucidelor ca sursă de energie pentru organism.

Întrucât conține compuși detoxifianți și diuretici, această mirodenie contribuie la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor.

Beneficiile frunzelor de dafin

Ingrediente pentru ceaiul de scorțișoară și dafin

Dafinul sau laurul este o plantă medicinală și aromatică folosită de mulți ani ca supliment pentru slăbit și pentru eliminarea excesului de grăsime.

Frunzele de dafin au proprietăți digestive care stimulează eliminarea deșeurilor acumulate în organism, prevenind astfel reacțiile și bolile inflamatorii.

Această plantă conține substanțe diuretice care stimulează eliminarea lichidelor reținute în țesuturile corpului, fapt care împiedică, de multe ori, pierderea în greutate.

În plus, consumul de frunze de dafin combate stresul și anxietatea, două stări emoționale care pot sta la baza creșterii în greutate.

Totodată, compușii activi din aceste frunze tratează balonarea și flatulența și previn indigestia. În același timp, ei combat constipația și îmbunătățesc procesul de absorbție a nutrienților în timpul digestiei.

Cum să faci ceaiul de scorțișoară și frunze de dafin

Ceaiul de scorțișoară și dafin cu lămâie

Poți stimula pierderea în greutate consumând ceaiul de scorțișoară și dafin. În plus, datorită lui, poți combate și problemele digestive. Nu ai nimic de pierdut!

Ceaiul este foarte ușor de preparat și nu îți răpește mult timp. Poți să îl ții în frigider și să bei din el de mai multe ori pe săptămână, întrucât nu provoacă reacții alergice.

Desigur, vei obține rezultatele dorite numai dacă urmezi o dietă echilibrată și faci mișcare.

Ingrediente

 • 1 litru de apă
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată (5 g)
 • 6 frunze de dafin
 • 1 lingură de miere (25 g)  (opțional)

Mod de preparare

 • Pune apa la fiert, iar când dă în clocot, adaugă scorțișoara și frunzele de dafin.
 • Lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute.
 • După acest interval, ia amestecul de pe foc. Lasă-l să stea deoparte până ajunge la o temperatură suportabilă.
 • Strecoară-l și servește-l într-un pahar. Adaugă și miere, dacă vrei să-l îndulcești.
 • Bea primul pahar pe stomacul gol, iar pe celelalte pe tot parcursul zilei.

Ai încercat până acum acest ceai minunat? Prepară-l acasă și include-l în dietă pentru a slăbi în mod sănătos în cel mai scurt timp.

S-ar putea să te intereseze...
Remediu pe bază de curcuma pentru slăbit
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Remediu pe bază de curcuma pentru slăbit

%%excerpt%% Vrei să arzi kilogramele în plus? Nu ezita să încerci următorul remediu pe bază de curcuma. Este ușor de preparat și oferă multe alte b... • Vafa, M., Mohammadi, F., Shidfar, F., Sormaghi, M. S., Heidari, I., Golestan, B., & Amiri, F. (2012). Effects of cinnamon consumption on glycemic status, lipid profile and body composition in type 2 diabetic patients. International Journal of Preventive Medicine. https://doi.org/PMID: 22973482
 • Zaitoun, Shahera Talat. “The effect of different Mediterranean plant extracts on the development of the great wax moth Galleria mellonella L.(Lepidoptera: Pyralidae) and their toxicity to worker honeybees Apis mellifera L.(Hymenoptera: Apidae) under laboratory conditions.” Journal of Food Agriculture and Environment 5.2 (2007): 289.
 • Anderson, R. A. (2008). Chromium and polyphenols from cinnamon improve insulin sensitivity. In Proceedings of the Nutrition Society. https://doi.org/10.1017/S0029665108006010
 • Mirfeizi, M., Mehdizadeh Tourzani, Z., Mirfeizi, S. Z., Asghari Jafarabadi, M., Rezvani, H. R., & Afzali, M. (2016). Controlling type 2 diabetes mellitus with herbal medicines: A triple-blind randomized clinical trial of efficacy and safety. Journal of Diabetes. https://doi.org/10.1111/1753-0407.12342
 • Izquierdo Hernández, Amada, et al. “Alimentación saludable.” Revista cubana de enfermería 20.1 (2004): 1-1.
 • Basak, S. S., & Candan, F. (2013). Effect of Laurus nobilis L. essential oil and its main components on α-glucosidase and reactive oxygen species scavenging activity. Iranian journal of pharmaceutical research: IJPR12(2), 367.
 • Lu, M., Cao, Y., Xiao, J., Song, M., & Ho, C. T. (2018). Molecular mechanisms of the anti-obesity effect of bioactive ingredients in common spices: a review. Food & function9(9), 4569-4581.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.