Logo image
Logo image

Boala numită hipotiroidism: 3 soluții ca să-i facem față

4 minute
Putem trăi cu hipotiroidism dacă, pe lângă medicație, adoptăm și un stil de viață și o dietă sănătoase. De asemenea, infuziile, ceaiurile și exercițiile, făcute în fiecare zi, vă pot ajuta.
Boala numită hipotiroidism: 3 soluții ca să-i facem față
Ultima actualizare: 13 noiembrie, 2018

Boala numită hipotiroidism este complexă și necesită un oarecare efort pentru a-i face față. Schimbările de greutate și oboseala sunt cele mai întâlnite simptome.

În afară de tratamentul medicamentos, există și câteva strategii ce te pot ajuta. În acest articol vei afla trei soluții simple despre cum poți avea o viață confortabilă, chiar dacă suferi de hipotiroidism.

Viața cu hipotiroidism

Some figure

În fiecare an, o mulțime de persoane sunt diagnosticate cu hipotiroidism. Boala numită hipotiroidism este provocată de o disfuncție a glandei tiroide ce nu mai produce cantitatea normală de hormoni tiroidieni. Din cauza acestui deficit vei începe să experimentezi diverse simptome.

Te-ar putea interesa și:

Diferența dintre hipotiroidism și hipertiroidism

Simptomele sunt: căderea părului, creșterea în greutate, oboseala. Apar tulburările de somn și mici schimbări la nivelul pielii – aceasta este mai uscată. Apar și schimbări de stare, cum ar fi tristețea profundă, apatia, lipsa inspirației.

Atunci când te simți rău din punct de vedere fizic, când observi că te-ai îngrășat, ai devenit și mai deprimați. Acestea sunt simptome induse de hipotiroidism. Medicul îți va recomanda un set complet de analize de sânge.

Medicamentul cel mai des recomandat este Levotiroxina (Euthyrox). Unele persoane se pot vindeca, dar altele trebuie să învețe cum să trăiască cu boala numită hipotiroidism.

Această afecțiune a glandei tiroide poate fi tratată zilnic cu medicamente, dar și cu un stil de viață și o dietă sănătoase. De aceea, îțirecomandăm să ții seama de sfaturile ce urmează.

Cum tratezi boala numită hipotiroidism

Alimentație potrivită

Some figure

Printre alimentele recomandate celor ce suferă de hipotiroidism sunt, fără îndoială, cele care conțin iod. Mulțumită iodului, organismul nostru poate produce mai multă tiroxină și poate echilibra deficitul.

Ce alimente sunt indicate pentru hipotiroidism? Fructe de mare, ouă, pește și sare iodată (fără să exagerați). De asemenea, algele kelp sunt foarte sănătoase, dar nici în acest caz nu trebuie să consumi prea multe.

  • Alimentele cu acizi grași Omega 3 sunt foarte eficiente. Tonul, macroul, peștele gras, uleiul din semințe de in și nucile te vor ajuta. Nu uita să le consumi.
  • Vitamina B: pentru a echilibra nivelul de tiroxină, consumă legumele cu frunze verzi preferate și drojdie de bere. Foarte eficiente sunt și: spanacul, conopida, germenii de grâu și produsele lactate.
  • Fructele recomandate: Există fructe ce pot accelera reechilibrarea nivelului de tiroxină. De exemplu, sucul de lămâie ajută tiroxina să fie distribuită mai bine în organism. La fel și sucul de portocală. Fructul de avocado ne oferă o doză ridicată de vitamina B. De asemenea, nu uita să beți suc de grepfrut dimineața.

Remedii din plante medicinale pentru hipotiroidism

Some figure
  • Ghimbir: Îți place ghimbirul? Minunat, pentru că te va ajuta foarte mult. Datorită lui îți vei îmbunătăți circulația și, astfel, vei activa tiroida. Aceasta este o plantă ce are efect de stimulare a glandei tiroide. În general, toate plantele amare vă vor ajuta.
  • Hipericum (Pojarnița): Cunoști această plantă? Pojarnița este folosită pentru a trata efectele secundare ale hipotiroidismului. Este utilă în caz de oboseală, și este un remediu excelent pentru a începe ziua cu bine. Dacă iei și alte tratamente, cere sfatul medicului, deoarece această plantă interacționează cu anumite medicamente.
  • Floarea pasiunii: Iată încă o plantă minunată pentru hipotiroidism. Ce efecte are? Îmbunătățește starea de spirit, alungă oboseala, durerile de cap, apatia. Poți să consumi două căni pe zi.
  • Ceai din ardei iute: Poate te va surprinde, dar ardeiul iute activează circulația sângelui, eliminând senzația de frig, atât de întâlnită în hipotiroidism. Este de ajuns să adaugi puțin praf de ardei la o cană de apă fierbinte. Foarte puțin. Dizolvă și bea câte puțin.

Strategii psihologice

Some figure

Dacă suferi de boala numită hipotiroidism, este necesar un tratament de lungă durată. Multe persoane reușesc să o înfrângă și să aibă o viață mai bună. Altele trebuie să-și continue viața luând medicamente și să se resemneze cu gândul că nu pot slăbi și nu mai pot avea silueta de altădată.

Nu îți pierde speranța. Ideal este să te gândești că acesta este un test de rezistență. Trebuie să merge la medic periodic, poate chiar să suporți o intervenție chirurgicală, dar merită orice efort. Astfel de boli se pot depăși prin curaj, perseverență și speranță.

Te-ar putea interesa și:

9 trucuri simple pentru a trata hipotiroidismul

Trebuie să știi că va fi nevoie să îți schimbi dieta, să nu mai consumi anumite alimente care îți plac, precum dulciurile, produsele de patiserie, fast food. Trebuie să consumi mai multe legume, să bei mai multe lichide și să faci exerciții.

Înotul este foarte bun, dar poți și să mergi pe jos timp de o jumătate de oră pe zi sau chiar să dansezi și să practici aerobic. Când te trezești dimineața, gândește-te că va merita și că te veți simți mai bine în curând.

Uneori, vei fi mai obosiți, dar, uită-te în oglindă și spuneți că poți scăpa de hipotiroidism. Îți vei recăpăta silueta, te vei simți mai bine și efortul nu va fi în zadar. Meriți!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.