8 moduri de a combate mirosul de transpirație
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Există numeroase produse antiperspirante pe piață. Acestea sunt foarte promovate, dar adesea nu dau randament. O problemă răspândită este transpirația excesivă la nivelul anumitor părți ale corpului. Poate fi vorba de față, axile, picioare și nu numai. Vestea bună este că nu ducem lipsa de moduri de a combate mirosul de transpirație.
Transpirația excesivă poate sta la baza mai multor probleme sociale. Atât mirosul evident care o însoțește, cât și petele de transpirație vor fi observate de cei din jur.
În articolul de azi îți propunem câteva dintre cele mai eficiente moduri de a combate mirosul de transpirație.
Să combați transpirația nu înseamnă doar să previi petele care se formează pe haine, ci și să elimini mirosurile neplăcute și să permiți porilor să respire.
1. Gelurile antibacteriene
Atunci când temperatura crește, începem să transpirăm excesiv. Acest fenomen este foarte incomod. Pe lângă disconfortul fizic pe care îl provoacă, transpirația prezintă și un miros neplăcut. În plus, petele de transpirație care se formează pe haine sunt deranjante.
Când te confrunți cu asemenea probleme, dacă nu ai posibilitatea să te speli imediat, o variantă este să aplici puțin gel antibacterian pe axile. Acest truc reduce mirosul de transpirație și ucide bacteriile.
2. Apa oxigenată
Apa oxigenată este un produs antiseptic care luptă împotriva transpirației prin eliminarea bacteriilor.
Pentru a combate transpirația, nu trebuie decât să amesteci două lingurițe de apă oxigenată cu o jumătate de cană de apă obișnuită. Apoi, aplică remediul obținut pe axile.
3. Bicarbonatul de sodiu
Pe lista de moduri de a combate mirosul de transpirație se află și folosirea unei soluții naturiste preparate cu bicarbonat de sodiu, apă și zahăr.
4. Scoarța de stejar
Scoarța de stejar este unul dintre cele mai bune produse pentru a evita transpirația excesivă. Poți găsi acest ingredient în farmacii și plafare.
Prepară o infuzie dintr-un litru de apă fierbinte și cinci linguri de scoarță de stejar rasă. De îndată ce lichidul începe să dea în clocot, ia-l de pe foc și lasă să infuzeze pentru două ore înainte de a-l folosi. Acest tratament este foarte eficient.
O altă modalitate de a profita de beneficiile ceaiului de scoarță de stejar este să-l torni într-o tavă pentru cuburi de gheață. Pune tava în congelator și vei obține niște cuburi care pot fi cu ușurință aplicate pe axile.
5. Pietra de alaun
Piatra de alaun este un mineral cu proprietăți antiperspirante. Fiind un produs 100% natural, aceasta nu permite mirosurilor neplăcute să îmbâcsească hainele și previne petele de transpirație.
Acest mineral este foarte benefic dacă ești afectat de transpirație excesivă deoarece prezintă un efect antibacterian și antiseptic. În plus, tonifiază pielea și împiedică înfundarea porilor. Un alt beneficiu al pietrei de alaun este faptul că, spre deosebire de produsele pe bază de substanțe chimice, nu lasă urme pe axile.
6. Clorura de aluminiu
Antiperspirantele și deodorantele care au drept componentă clorura de aluminiu pot fi folosite pentru a combate transpirația excesivă.
Cantitatea de clorură de aluminiu recomandată variază în funcție de caz. În exces, ea poate deveni toxică. De fapt, clorura de aluminiu a fost inclusă în categoria de substanțe cu potențial cancerigen.
7. Injecțiile cu botox, pe lista de moduri de a combate mirosul de transpirație
Dacă experimentezi transpirație excesivă, mirosuri anormale sau pete de transpirație pe haine, o soluție oferită de spa-uri este reprezentată de injectarea cu botox a regiunilor vizate.
Blocarea terminațiilor nervoase ale glandelor sudoripare cu ajutorul botoxului este o procedură foarte eficientă. Efectele acestei substanțe durează între 6 și 12 luni, așadar tratamentul trebuie repetat.
8. Tratamentele cu laser
Printre cele mai bune moduri de a combate mirosul de transpirație se numără și tratamentele cu laser. Aceste intervenții micșorează glandele sudoripare și le împiedică să funcționeze.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Maillard, H., & Dumont, P. (2012). Hiperhidrosis. EMC – Dermatología. https://doi.org/10.1016/S1761-2896(12)63516-X
- Instituto Médico Láser. (2013). Cuidados antes, durante y después de la depilación láser.
- Hornberger, J., Grimes, K., Naumann, M., Glaser, D. A., Lowe, N. J., Naver, H., … Stolman, L. P. (2005). Identificación, diagnóstico y tratamiento de la hiperhidrosis primaria localizada. EMC – Dermatología. https://doi.org/10.1016/S1761-2896(05)43302-6
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.