8 trucuri pentru a rezista pe tocuri toată noaptea
Încălțămintea cu toc este elegantă și atrăgătoare, fiind „la modă” încă de la apariția ei și până în prezent. Însă ai nevoie de anumite trucuri pentru a rezista pe tocuri mai mult timp, întrucât încălțămintea înaltă poate fi foarte incomodă.
Chiar dacă multe persoane consideră că decizia de a purta tocuri implică asumarea disconfortului creat, nu este neapărat așa. Există mai multe trucuri pentru a te simți confortabil în timp ce porți încălțăminte cu toc înalt, arătând, în același timp, frumoasă și sofisticată.
În acest articol îți oferim câteva idei de bază care te vor ajuta să arăți și să te simți bine în timp ce porți tocuri înalte și elegante.
Cu toate acestea, îți recomandăm să nu porți pantofi cu toc prea des sau tocuri prea înalte, pentru a evita anumite probleme de sănătate.
1. Nu te descălța atunci când te simți obosită
Poate părea o cruzime, dar atunci când te descalți de pantofii cu toc pentru a-ți odihni picioarele, durerea și inflamația se vor agrava.
Pe moment, vei simți o ușurare. Dar după ce te încalți din nou, durerea se va intensifica, deoarece picioarele nu vor mai intra în pantofi la fel de ușor.
2. Încearcă pantofii noi înainte de ocazia cu care vrei să îi porți
Dacă vrei să porți o încălțăminte nouă, fii foarte atentă, mai ales atunci când vine vorba de tocuri. Dacă vrei să mergi la o petrecere sau la un eveniment unde știi că vei sta în picioare sau te vei plimba dintr-un loc în altul toată seara, este bine să porți ocazional încălțămintea respectivă, de fiecare dată puțin mai mult pentru a te obișnui cu ea.
Recomandarea de mai sus este foarte importantă dacă nu obișnuiești să porți tocuri. În acest caz, sigur vei avea multe bătături, bășici și crăpături și vei obosi repede.
Probează mereu pantofii cu toc și poartă-i prin casă pentru a-ți obișnui picioarele cu ei.
3. Poartă mărimea potrivită
Chiar dacă pare un lucru evident, mulți oameni fac greșeala de a încălța o mărime nepotrivită. Poate că pantofii pe care ni-i dorim nu sunt disponibili într-o altă mărime sau pur și simplu nu știm cât purtăm la pantofi.
Este foarte important să descoperi care este mărimea ta. În acest fel, vei evita disconfortul creat de încălțămintea cu tocuri. În plus, nu vei ajunge să o arunci într-o cutie și să refuzi să o mai porți.
Pentru a te asigura că ai ales mărimea corectă, mergi puțin în pantofii probați înainte de a-i cumpăra. Ai grijă ca pantoful să nu îți iasă din picior și ca vârful să nu fie prea strâmt.
Alegerea mărimii potrivite este unul dintre cele mai bune trucuri pentru a rezista pe tocuri toată noaptea în mod confortabil. Chiar dacă sunt foarte drăguți și îți plac la nebunie, nu purta pantofi care nu îți vin bine.
4. Pune pantofii în congelator pentru a-i înmuia
Uneori încălțămintea cu toc este confecționată din materiale dure care nu se pliază bine pe forma piciorului. Astfel, aceasta îți poate roade pielea. Pentru a preveni acest disconfort, pune pantofii în congelator cu două pungi de apă în interior.
O altă variantă ar fi să pui niște bucăți de ziar ușor umezite în interior și să scoți pantofii din dulap cu o săptămână înainte de a-i purta. Astfel, materialul va deveni mai flexibil, se va plia mai ușor pe picior și va provoca mai puțină fricțiune.
5. Folosește tălpi interioare ortopedice
Tălpile interioare ortopedice sprijină mai bine piciorul. Acestea au o textură mai moale, un lucru benefic pentru tălpi. În plus, fiind căptușite, tălpile interioare sunt mai confortabile.
În general, tălpile interioare sunt recomandate pentru protejarea picioarelor și ameliorarea durerilor, mai ales la nivelul călcâielor și al oaselor metatarsiene.
În plus, tălpile interioare ajută la prevenirea monturilor și a bătăturilor. Prin urmare, îți recomandăm să le porți la orice încălțăminte, nu numai la pantofii cu toc.
6. Alege tocuri mai groase
Deși sunt foarte eleganți, pantofii clasici cu toc cui sunt destul de incomozi și nu oferă suficientă stabilitate. Dacă nu știi să mergi bine pe tocuri, ar fi bine să eviți acest tip de pantofi.
Optează mai degrabă pentru tocuri groase. Acestea sunt mai stabile și nu îți vei pierde echilibrul la fel de ușor.
7. Aplică o cremă hidratantă pe picioare
Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a rezista pe tocuri toată noaptea este să aplici o doză generoasă de cremă hidratantă pe picioare și o cantitate mică pe partea interioară a pantofilor.
Lasă crema să se usuce complet, apoi încalță-te. În acest fel, îți menții pielea hidratată și previi roaderea acesteia.
8. Fii pregătită pentru situația în care aceste trucuri pentru a rezista pe tocuri nu funcționează
Dacă în ciuda aplicării acestor trucuri pentru a rezista pe tocuri cât mai mult timp, pantofii tăi nu sunt deloc comozi și te dor picioarele, trebuie să renunți la tocuri și să revii la încălțămintea cu talpă joasă.
Prin urmare, este important să ai la tine și o pereche de încălțări comode, mai ales dacă simți nevoia să te odihnești după ce ai stat în picioare sau ai umblat dintr-o parte în alta ore întregi.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Barnish, M. S., & Barnish, J. (2016). High-heeled shoes and musculoskeletal injuries: A narrative systematic review. BMJ Open. https://doi.org/10.1136/bmjopen-2015-010053
- Martins Silva, A., Rocha de Siqueira, G., & Alves da Silva, G. P. (2013). Implications of high-heeled shoes on body posture of adolescents. Rev Paul Pediatr. https://doi.org/10.1590/S0103-05822013000200020
- Mika, A., Oleksy, L., Mika, P., Marchewka, A., & Clark, B. C. (2012). The effect of walking in high- and low-heeled shoes on erector spinae activity and pelvis kinematics during gait. American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation. https://doi.org/10.1097/PHM.0b013e3182465e57
- Yung-Hui, L., & Wei-Hsien, H. (2005). Effects of shoe inserts and heel height on foot pressure, impact force, and perceived comfort during walking. Applied Ergonomics. https://doi.org/10.1016/j.apergo.2004.11.001
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.