Cum să arzi 300 de calorii cu două exerciții simple!
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Te întrebi cum să arzi 300 de calorii? Prin exerciții fizice! Acestea reprezintă o modalitate excelentă de a arde excesul de grăsime depozitat în organism, ce poate duce la îngrășare.
În ziua de azi există numeroase opțiuni privind activitatea fizică, nemaifiind neapărat necesar să te duci la sala de fitness pentru a face puțină mișcare. Poți să te refugiezi câteva minute într-un colțișor din locuința ta, să devii activă și să arzi excesul de grăsime care te supără atât de tare.
În articolul de azi îți arătăm cum să arzi 300 de calorii cu ajutorul unui program de exerciții fizice ușor de executat acasă. Vrei să afli în ce constă și cum poți să-l pui în practică?
Echipamentul de care ai nevoie înainte de a începe
Pentru aceste exerciții, trebuie să cumperi un kettlebell. Știi ce este acest obiect? Un kettlebell clasic este o bilă grea de fier cu un mâner atașat din același material, care o face mai ușor de folosit.
Acest dispozitiv pentru antrenament are, de obicei, greutăți între 4 și 45 de kilograme. Majoritatea persoanelor care îl folosesc încep cu 4 kg, apoi măresc treptat greutatea.
Cum să arzi 300 de calorii?
Întrucât ridicarea acestor greutăți necesită foarte multă energie, este posibil să arzi 300 sau chiar 350 de calorii în doar câteva minute. Cel mai important lucru este să execuți mișcările corect și să nu te oprești până nu termini un set de exerciții.
Mișcarea nr. 1
- Stai dreaptă, cu picioarele depărate la nivelul umerilor și cu degetele de la picioare îndreptate în exterior, la un unghi de 45°.
- Pune kettlebell-ul pe podea, între picioarele tale.
- Așază-te pe vine și apucă mânerul kettlebell-ului cu ambele mâini.
- Împingând tare în călcâie, ridică greutatea înspre trunchi și ține-o apăsată pe piept timp de câteva secunde.
- Execută câte 10 repetări ale acestei mișcări în trei seturi.
Mișcarea nr. 2
- Stai dreaptă cu picioarele larg depărtate.
- Balansează kettlebell-ul înainte și înapoi între picioarele tale.
- Execută o serie continuă de pendulări timp de 5 sau 10 minute, fă o pauză de trei minute, apoi repetă setul de încă două ori.
Sfaturi pentru a obține rezultate optime
Pentru ambele exerciții, îți recomandăm să începi cu greutăți de 4- 5 kg sau chiar mai mici, până stăpânești bine fiecare mișcare. Dacă te simți pregătită să mărești greutatea, poți să optezi pentru una de la 6 până la 10 kg.
Pentru a menține un ritm stabil în timpul antrenamentului, este indicat să îți pui muzică sau să ai un anumit ritm în mintea ta.
Îți recomandăm și:
Număr de seturi
Îți recomandăm să execuți între două și trei seturi de exerciții, apoi să aștepți două sau trei zile înainte de a le repeta.
Număr de repetări
Numărul de repetări depinde de cât de mult timp ai la dispoziție și de condiția ta fizică.
Te întrebi cum să arzi 300 de calorii? Este indicat să execuți cel puțin 10 repetări pentru fiecare exercițiu; mai puțin de atât reprezintă un efort prea mic. Ideal ar fi să începi cu 10 și să mărești numărul în fiecare zi.
Durata antrenamentului
Primul antrenament poate fi foarte scurt, depinzând de cât de capabilă ești să susții greutatea. La al doilea sau al treilea antrenament, ar trebui să poți mări durata exercițiilor până la cel puțin 5 minute, dar încearcă să oprești complet mișcarea.
Obiectivul tău este să ajungi la o sesiune de 20 sau 30 de minute.
Îți recomandăm și:
Pauze
Pauzele dintre sesiunile de exerciții sunt importante, dar trebuie să înveți să le faci în mod corect. În zilele de „odihnă” nu este nevoie să fii complet inactivă. Este o idee bună să mergi pe jos pentru a face un exercițiu cu o intensitate redusă și pentru a te pregăti pentru următorul antrenament.
Nivelul de intensitate
Pentru a arde calorii practicând aceste exerciții, cel mai important lucru este intensitatea la care le practici. La început poate părea plictisitor să faci de mai multe ori același exercițiu, dar cu multă practică îți vei atinge obiectivele.
Locație
Avantajul acestor exerciții este faptul că ele nu necesită mult spațiu pentru a fi executate. Cu toate acestea, locul ales este important, deoarece trebuie să fie stabil și lipsit de zgomot și alte elemente care îți pot distrage atenția.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Cordero, A., Masiá, M. D., & Galve, E. (2014). Ejercicio físico y salud. Revista Espanola de Cardiologia. https://doi.org/10.1016/j.recesp.2014.04.007
- Saz Peiró, P., Gálvez Galve, J. J., Ortiz Lucas, M., & Saz Tejero, S. (2011). Ejercicio físico. Medicina Naturista.
- O. Firman, G.-. (1879). Fisiología del ejercicio físico. Inter Medicina. https://doi.org/10.1007/BF01929730
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.