Produse naturale pentru curățarea rufelor
Câți bani dai într-o săptămână pe produse de curățenie? În realitate, poți obține aceleași avantaje cu doar câteva ingrediente naturale: oțet, lămâie sau bicarbonat de sodiu. Află din articolul de mai jos cum poți folosi aceste produse naturale pentru curățarea rufelor.
Te-ar putea interesa și:
Albirea și curățarea rufelor folosind produse naturale
După cum știi deja, cel mai folosit produs chimic pentru albirea hainelor este clorul. Pe lângă faptul că produsele de acest gen sunt foarte toxice pentru mediu, acestea subțiază fibrele textile, făcându-le să se rupă mai ușor.
Este adevărat că albesc rufele și îndepărtează petele, dar efectul este de scurtă durată. În plus, dacă nu suntem atenți, clorul poate decolora hainele colorate dacă intră în contact cu ele.
Dacă folosești următoarele produse naturale: bicarbonat de sodiu, lămâie sau apă oxigenată pentru curățarea și albirea rufelor, nu te vei confrunta cu aceste dezavantaje.
1. Albirea perdelelor
Perdelele din bucătărie tind să se îmbâcsească de fum și grăsime. Dacă vrei să le speli, pune-le în apă fierbinte în care ai adăugat o lingură de bicarbonat de sodiu și lasă-le la înmuiat până când apa se răcește. Spală-le apoi în mod normal și vei vedea că sarcina ți-a fost ușurată. La final vor arăta impecabil.
2. Albirea fețelor de masă
Această metodă este foarte simplă și asemănătoare celei precedente. Pune fața sau fețele de masă în apă fierbinte și adaugă apă oxigenată pe zonele pătate. Acestea se vor curăța mult mai ușor, iar materialul va rămâne impecabil și va fi protejat pentru mai mult timp.
3. Albirea hainelor
Atunci când pui hainele în mașina de spălat, diluează o lingură de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și toarnă soluția peste acestea. Nu pune bicarbonat simplu direct pe material, întrucât îl poate deteriora, cel mai bine este să îl dizolvi în apă. Apoi lasă mașina să-și facă treaba. Poți folosi și zeamă de lămâie.
Îndepărtarea mirosurilor neplăcute
Sigur ai trecut și tu prin această situație la un moment dat.Se întâmplă uneori să scoți hainele din mașina de spălat și să observi că unele bluze încă mai miros ușor a transpirație. Astfel, ești nevoită să le speli din nou. Cum poți evita această situație și folosi produse naturale pentru curățarea rufelor? Foarte simplu. Iată trei metode utile:
- Dizolvă o jumătate de linguriță de bicarbonat într-o jumătate de pahar cu apă. Amestecă bine și aplică pasta pe zonele critice, cum ar fi la subraț. Apoi poți să pui haina în mașina de spălat ca de obicei.
- Oțet alb. Pune o jumătate de pahar de oțet amestecat cu o jumătate de pahar de apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează amestecul pe zonele cu probleme și lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi spală bluza în mod normal.
- Zeamă de lămâie. Probabil cunoști deja acest truc. Zeama de lămâie este un alt ingredient natural care neutralizează mirosul de transpirație al hainelor. Amestecă zeama unei jumătăți de lămâie cu o cantitate egală de apă. Apoi, cu o cârpă sau cu un burete, aplică soluția pe zonele urât mirositoare. Las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi pune haina în mașina de spălat.
Citește și:
Trucuri simple pentru curățarea petelor
1. Pete de ulei
Dacă ai haine pătate de ulei, aplică pudră de talc pe respectivele pete. Lasă rufele să stea așa timp de o zi, apoi pune-le în mașina de spălat.
2. Gumă lipită de haine
În acest caz există două trucuri interesante la care poți apela. Primul va suna un pic ciudat: pune haina cu guma lipită de ea în frigider. Guma se va întări și va fi foarte ușor de îndepărtat. Cea de-a doua metodă este mai populară. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină benzină. Curățarea gumei se va face astfel mult mai ușor.
3. Pete de machiaj
Se întâmplă uneori să îți pătezi bluza de ruj sau de fond de ten. Cum poți elimina definitiv aceste pete? Foarte simplu. Aplică pe ele un amestec din părți egale de apă și oțet. Lasă-l să stea pentru o jumătate de oră, apoi spală haina în mod normal.
4. Pete de sânge
Petele de sânge sunt de obicei mai greu de îndepărtat. Un truc simplu constă în a folosi apă oxigenată. Toarnă o cantitate mică pe pată și las-o să acționeze o jumătate de oră. Apoi pune haina în mașina de spălat. Nu va mai rămâne nicio pată.
Sperăm că aceste soluții simple de a folosi produse naturale pentru curățarea rufelor îți vor fi de ajutor. Nu ezita să ne împărtășești și tu trucurile tale!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Industria Química del Istmo S. (2008). Manual del Cloro. Complejo Industrial. https://doi.org/10.1080/00222930701835175.
-
Romero, R. (2006). Detergentes con o sin fosfatos. Técnica Industrial.
-
Christman, K. (2011). CLORO. Consejo de quimica del cloro. https://doi.org/10.1109/IEMDC.2007.383549.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.