Sfaturi pentru prosoape absorbante, fără miros
În acest articol îți vom prezenta o serie de sfaturi prin care poți să ai prosoape moi, absorbante și fără miros.
Sigur vi s-a întâmplat, și poate nu numai o dată, faceți duș și vreți să vă ștergeți cu prosoape, dar observați că acestea au un miros neplăcut sau că nu absorb apa atunci când vreți să le folosiți. Chiar și cu prosoape noi se poate întâmpla același lucru.
Dar cum putem avea prosoape care să miroasă bine mereu? Cum putem să le facem mai moi și mai absorbante? În articolul de astăzi vă vom oferi câteva sfaturi, foarte folositoare în viața de zi cu zi, pentru a avea prosoape absorbante, moi și fără miros neplăcut. De acum încolo va fi mult mai plăcut să petreceți timp în baie sau la duș.
Sfaturi pentru a avea prosoape mai moi, absorbante și fără miros
Ni se întâmplă uneori, atunci când cumpărăm prosoape sau halate de baie, ca acestea să fie mai aspre. De regulă, cauza acestei probleme este vopseaua folosită la fabricarea lor. De aceea, multe persoane preferă ca mai întâi să le spele cu apă fierbinte, pentru a fi un pic mai moi.
Adevărul este că nu contează din ce material au fost confecționate aceste prosoape (din bumbac american sau un alt tip de fibră); toate vor reține umezeală și, la un moment dat, vor ajunge să miroasă urât.
Dar asta nu este tot. Există și riscul ca această umezeală să favorizeze apariția bacteriilor. Ce putem face? Nu vă faceți griji. Iată câteva sfaturi simple pentru prosoape fără miros:
Aveți nevoie de:
- 1 cană (250 ml) cu oțet alb (sau oțet distilat)
- 1/2 cană (125 g) cu bicarbonat de sodiu (sau praf de copt)
- Apă fierbinte
Mod de folosire
- Folosiți mașina de spălat. Alegeți acele prosoape pe care doriți să le faceți mai moi sau pe cele mai vechi care au prins un miros neplăcut și care nu mai sunt la fel de absorbante ca la început. Setați la mașina de spălat o temperatură ridicată și turnați o cană cu oțet deja diluat cu apă. Apoi, lăsați mașina să facă un ciclu complet. Este foarte ușor!
- Și următorul pas este foarte simplu: Începeți un ciclu nou la mașina de spălat, utilizând din nou apă fierbinte, dar de data aceasta adăugați bicarbonatul de sodiu. Este foarte important să nu amestecați cele două ingrediente. Așteptați să se încheie ciclul de spălare și întindeți prosoapele să se usuce. Veți vedea o schimbare în bine!
Citește și
Care este metoda potrivită pentru a avea prosoape mai absorbante și cu miros plăcut?
Știința ne poate explica acest remediu simplu. Uneori avem mai multă încredere în reclamele produselor precum detergenții sau balsamurile de rufe, crezând că vom obține rezultate mai bune. Dar, în realitate se întâmplă contrariul. Prea multe substanțe chimice, prea multe ingrediente nocive pot fi dăunătoare țesăturilor, făcându-le să nu mai fie absorbante și să se uzeze mai repede.
- Oțetul alb: conține acid acetic, un element esențial pentru eliminarea bacteriilor și a umezelii reținute în țesătura prosopului. În același timp, oțetul alb face ca materialul să devină mai moale.
- Bicarbonatul de sodiu: După cum știți, acesta este un element natural, ideal pentru curățenia de zi cu zi. Este un bun dezinfectant, îndepărtează murdăria și grăsimea și neutralizează mirosurile. Aceste proprietăți minunate se datorează, mai presus de toate, faptului că este un produs alcalin eficient, mult mai bun decât un detergent.
Te-ar putea interesa și
Sugestii pentru a avea prosoape uscate și cu miros plăcut
Suntem siguri că știați multe dintre aceste sfaturi pentru prosoape moi și fără miros. Dar nu strică niciodată să avem în vedere câteva idei pentru a avea prosoape mai bine îngrijite. Gândiți-vă numai la umezeala care se poate acumula în țesătură și care poate cauza apariția bacteriilor, care, mai târziu, produc reacții alergice neplăcute și nedorite. Merită să încercăm să le evităm.
Știați că…?
- Bacteriile iubesc umezeala, așa că după ce folosiți prosoapele la duș sau la baie, agățați-le în așa fel încât să se poată usca. Nu este nevoie să le spălați dupa fiecare utilizare, dar este foarte important ca acestea să se usuce complet. În caz contrar, apar bacteriile care provoacă mirosul neplăcut și cresc riscul de alergii.
- Aveți grijă să nu folosiți prea mult detergent la spălarea prosoapelor. Ceea ce fac detergenții este să permită substanțelor chimice să se depună pe prosoape, în țesătura lor, făcându-le mai aspre cu timpul. Așadar, prosoapele nu vor mai fi la fel de absorbante. Așa că, nu uitați: folosiți doar cantitatea de detergent necesară.
- În ceea ce privește balsamul de rufe, vă recomandăm să folosiți oțet alb. Este un produs natural și face ca materialele să fie mai pufoase, fără efecte negative. Veți avea prosoape bune mai mult timp, mai plăcute la atingere și mai absorbante.
- Nu uitați că trebuie să acordați o atenție specială articolelor de îmbrăcăminte și prosoapelor pentru copii și bebeluși. În loc să folosiți un balsam de rufe care conține substanțe chimice, folosiți aceste ingrediente naturale. Știți deja că aveți drept aliați de nădejde oțetul, bicarbonatul și chiar lămâia, pentru curățenia casei.
Și nici nu poluează! Nu-i așa că v-am convins?
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Perez, K. L., Lucia, L. M., Cisneros-Zevallos, L., Castillo, A., & Taylor, T. M. (2012). Efficacy of antimicrobials for the disinfection of pathogen contaminated green bell pepper and of consumer cleaning methods for the decontamination of knives. International journal of food microbiology, 156(1), 76-82.
- Fong, D., Gaulin, C., Lê, M. L., & Shum, M. (2011). Effectiveness of alternative antimicrobial agents for disinfection of hard surfaces. National Collaborating Centre for Environmental Health, 1-19.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.