Remedii naturale cu lămâie și proprietățile lor benefice
Lămâia are proprietăți deosebite și este absolut indispensabilă în bucătărie. Acest fruct este foarte sănătos și hrănitor, drept pentru care nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Citește în continuare pentru a descoperi câteva remedii naturale cu lămâie și beneficiile acestora.
Probabil ai auzit deja că lămâia consumată pe stomacul gol este un bun remediu pentru organism. Este adevărat. Acest obicei benefic îți poate îmbunătăți starea de sănătate.
În cele ce urmează vei descoperi beneficiile lămâilor consumate înainte de micul dejun.
Infuzie cu lămâie pentru întărirea sistemului imunitar
Consumul de apă cu lămâie în fiecare dimineață întărește sistemul imunitar, acesta fiind mult mai pregătit pentru a lupta împotriva agenților dăunători.
Vitamina C este ideală pentru combaterea răcelilor. Acidul ascorbic din compoziția sa are proprietăți antiinflamatoare, fiind folosit pentru tratarea bolilor respiratorii, cum ar fi astmul. În plus, acest acid are proprietăți antibacteriene.
Ingrediente
- 2 lămâi tăiate în jumătate
- 1 cană de apă (250 ml)
Ustensile
- Un recipient din metal
Mod de preparare
- Toarnă apa într-un recipient din metal și încălzește-o la foc mediu.
- Adaugă cele 4 jumătăți de lămâie și lasă-le să fiarbă aproximativ 7 minute.
- Lasă lichidul să se răcească și bea-l dimineața, pe stomacul gol.
Băutură detoxifiantă cu coji de lămâie
În primul rând, lămâile curăță organismul și elimină toxinele în mod natural. Consumate pe stomacul gol, acestea au un efect și mai puternic. Astfel, cu ajutorul lor, organismul tău va îndepărta toate elementele dăunătoare.
Totodată, proprietățile detoxifiante ale lămâii ajută la eliminarea deșeurilor din corp. În plus, acest fruct contribuie la arderea grăsimilor. Consumul de lămâie facilitează absorbția acizilor grași în organism, ajutând la eliminarea naturală a țesutului adipos.
Ingrediente
- Cojile a 5 lămâi
- 3 căni de apă (750 ml)
Ustensile
- O cratiță
Mod de preparare
- Pune cojile de lămâie și apa într-o cratiță.
- Încălzește amestecul la foc iute timp de 6 minute, apoi lasă-l să stea deoparte 2 ore.
- Bea un pahar înainte de fiecare masă.
Remedii naturale cu lămâie și mentă pentru îmbunătățirea digestiei
Lămâia este un aliment alcalin, drept pentru care aceasta reglează pH-ul din organism. Ea îmbunătățește digestia și ajută la metabolizarea mai bună a alimentelor pe parcursul zilei.
Infuziile cu proprietăți digestive sunt aliați de nădejde pentru îmbunătățirea digestiei, combaterea balonării și prevenirea gazelor intestinale.
Menta ajută la tratarea problemelor gastrice, fiind ideală pentru prepararea unei infuzii digestive. Această plantă previne flatulența, îmbunătățește digestia și ameliorează durerile și spasmele cauzate de colici și disconfortul gastric.
Unul dintre cele mai bune remedii naturale cu lămâie este o infuzie pe bază de mentă care tratează problemele digestive.
Ingrediente
- 1 mână de frunze de mentă
- 4 căni de apă (1 litru)
- Zeama a 3 lămâi
Ustensile
- O cratiță
Mod de preparare
- Adaugă în cratiță apa, frunzele de mentă și zeama de lămâie și pune amestecul la fiert.
- După ce dă în clocot, ia vasul de pe foc și lasă remediul la răcit.
- Recomandarea noastră este să bei lichidul de-a lungul zilei.
Curățarea ficatului
Poți prepara remedii naturale cu lămâie și pentru îngrijirea sănătății ficatului. Acest fruct curăță ficatul în mod natural, fiind recomandat în mod special persoanelor cu probleme hepatice.
Ingrediente
- 1 sfeclă mare
- Zeama a 2 lămâi
- 2 căni de apă (500 ml)
- O cratiță
- Blender
Mod de preparare
- Spală bine sfecla, taie-o în două și adaug-o în blender.
- Adaugă zeama celor două lămâi și cele două căni de apă.
- Procesează ingredientele timp de 4 minute și toarnă amestecul într-un vas de metal.
- Fierbe-l timp de 10 minute și lasă-l să stea deoparte încă 20 de minute.
- Consumă remediul pe stomacul gol.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mohanapriya, M., Ramaswamy, L., & Rajendran, R. (2013). Health and Medicinal Properties of Lemon (Citrus Limonum). International Journal Of Ayurvedic And Herbal Medicine.
- Gorinstein, S., Martín-Belloso, O., Park, Y. S., Haruenkit, R., Lojek, A., Íž, M., … Trakhtenberg, S. (2001). Comparison of some biochemical characteristics of different citrus fruits. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(01)00157-1
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.