Logo image
Logo image

Tratamente cu lămâie pentru o piele superbă

4 minute
Pielea este scrisoarea noastră de intenție. Din acest motiv, este important să o îngrijim corespunzăor, astfel încât să prezentăm mereu lumii cea mai bună versiune a noastră. O piele frumoasă este esențială pentru a avea o stimă de sine ridicată. Ea influențează modul în care ne vedem pe noi însene.
Tratamente cu lămâie pentru o piele superbă
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Un prim pas ca să avem tenul mult visat și să ne îmbunătățim stima de sine este să folosim tratamente cu lămâie pentru o piele superbă.

Pielea oferă indicii despre starea organismului pe plan intern. Din păcate, uneori acest lucru poate fi un dezavantaj. Stresul, somnul insuficient și oboseala pot scoate în evidență anumite aspecte pe care nu vrem să le împărtășim cu nimeni. Drept consecință, starea noastră de spirit are de suferit.

Din acest motiv, este indicat să luăm măsuri pentru a ne îngriji pielea. Atunci când te uiți în oglindă, ar trebui să vezi o persoană sănătoasă. Acest lucru ne va umple cu energia pozitivă de care avem nevoie la începutul zilei, mai ales dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă.

Te sfătuim să optezi pentru produse naturale. Pe lângă faptul că sunt perfect compatibile cu pielea noastră, asemenea ingrediente nu provoacă efecte secundare.

În articolul de azi îți propunem două tratamente cu lămâie pentru o piele superbă.

De ce să folosești lămâie pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă?

Some figure

Asemenea tuturor celorlalte fructe citrice, lămâia este bogată în vitamina C. Așadar, aceasta reprezintă un antioxidant excelent. Lămâile pot încetini apariția ridurilor și a petelor de bătrânețe. Totodată, acest fruct stimulează producția de melanină, facilitând regenerarea pielii.

Un alt avantaj oferit de vitamina C este faptul că acționează asemenea unui agent de vindecare. Pielea multor femei prezintă mici leziuni din cauza epilării, acneei sau punctelor negre. Zeama de lămâie ne ajută să eliminăm asemenea semne sau cel puțin să le reducem aspectul.

Lămâia este un exfoliant natural. O putem folosi pentru a elimina impuritățile și uleiurile care se lipesc de piele.

Citește și:

6 măști faciale pentru pielea uscată

Lămâia te ajută să ai un ten ferm și luminos, astfel încât tu să strălucești de fericire.

2 tratamente cu lămâie pentru o piele superbă

Exfoliant pe bază de lămâie și zahăr

Some figure

Orice exfoliant are nevoie de un component solid pentru a putea deschide porii. Cel pe care îl vom prezenta mai jos se prepară cu zahăr alb. Nu fi tentată să folosești sare. Acest ingredient absoarbe apa din piele, deshidratând-o excesiv.

Probabil ți se pare ciudat faptul că îți recomandăm zahărul. Dar reține faptul că pielea nu poate filtra glucoza, drept pentru care aceasta nu va pătrunde în corp. În plus, datorită texturii sale grunjoase, zahărul te va ajuta să-ți atingi ușor obiectivul.

Ingrediente

  • 3 linguri (13 g) de zahăr alb
  • 3 linguri (45 g) de ulei de măsline
  • 1/2 pahar (125 ml) de apă
  • Zeama a 1/2 lămâie

Mod de preparare

  • Amestecă zeama de lămâie cu apa.
  • Adaugă zahărul.
  • Adaugă uleiul puțin câte puțin și amestecă până obții o compoziție omogenă.

Mod de aplicare

Acest tratament acționează asemenea oricărui alt exfoliant.

  • Mai întâi, curăță bine regiunea vizată.
  • Apoi, aplică exfoliantul cu mișcări circulare de masaj. Pentru a nu te răni, nu aplica presiune excesivă.

Loțiune tonică pentru piele cu lămâie

Some figure

Ingrediente

  • Zeama a 1/2 lămâie
  • 1/2 pahar (125 ml) de apă
  • Un tampon de vată

Poți prepara o cantitate mai mare din această loțiune tonică cu lămâie, atât timp cât respecți proporțiile indicate.

Mod de preparare

Amestecă apa cu zeama de lămâie, pentru a împiedica cel de-al doilea ingredient să-ți afecteze negativ pielea. Astfel, vei putea elimina elementele nedorite și vei profita la maxim de proprietățile incredibile ale lămâii. Însă dacă observi orice urmă de roșeață, încearcă să adaugi mai multă apă.

Mod de aplicare

  • Umezește un tampon de vată cu loțiunea tonică preparată și aplică-l pe porțiunea pielii pe care vrei să o tratezi.
  • Așteaptă 20 de minute, apoi clătește-te. În timp ce loțiunea acționează, lămâia va curăța, deschide la culoare și tonifia pielea.
  • Apoi, îndepărtează loțiunea cu multă apă caldă și usucă-te.
  • La final, pentru ca tratamentul să fie cu adevărat eficient, aplică o cremă hidratantă.

Ca să-ți menții pielea frumoasă și sănătoasă, trebuie să treci prin următoarele etape: exfoliere, tonifiere și hidratare. În ceea ce privește ultima dintre aceste etape, ai la dispoziție numeroase opțiuni naturale, cum ar fi untul de cacao și cremele cu vitamina E (pentru hidratarea mâinilor).

Nu uita să citești:

Lămâile – 7 trucuri de frumusețe

Așa cum am menționat la începutul acestui articol, pielea este scrisoarea noastră de intenție. Este important să o îngrijim, astfel încât să prezentăm lumii cea mai bună versiune a noastră. Pielea afectează modul în care ne percepem pe noi înșine, aspectul său plăcut fiind esențial pentru a avea o stimă de sine ridicată.

Prepară cu încredere cele două tratamente cu lămâie pentru o piele superbă prezentate în acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
  • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003
  • Proksch, E., Brandner, J. M., & Jensen, J. M. (2008). The skin: An indispensable barrier. Experimental Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1600-0625.2008.00786.x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.