Logo image
Logo image

Tratamentul cu ulei de măsline pentru îngrijirea părului

4 minute
Cauți o mască de păr naturală și hidratantă? Uleiul de măsline este ingredientul cel mai potrivit! Află mai multe despre acest produs natural de înfrumusețare din articolul de azi. 
Tratamentul cu ulei de măsline pentru îngrijirea părului
Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Pe lângă faptul că este una dintre cele sănătoase grăsimi pentru organism, tratamentul cu ulei de măsline se află în topul celor mai populare produse de înfrumusețare din întreaga lume.

Uleiul de măsline este obținut din măsline presate la rece. Acest produs este apreciat încă din Antichitate pentru proprietățile sale nutritive și medicinale.

În plus, uleiul de măsline este un ingredient binecunoscut și în industria cosmetică. Compușii săi activi oferă numeroase beneficii pielii și părului. Multe persoane îl folosesc pentru îngrijirea podoabei capilare, deoarece acesta pătrunde în profunzimea firelor și stimulează creșterea naturală a părului.

Uleiul de măsline face parte din numeroase tratamente de înfrumusețare disponibile în comerț, însă îl poți folosi și în starea sa naturală pentru a te bucura de efectele sale pozitive asupra părului.

Mai jos îți prezentăm 6 modalități excelente de a utiliza uleiul de măsline pentru înfrumusețarea podoabei capilare. Încearcă-le și tu!

1. Tratamentul cu ulei de măsline este un balsam de păr natural

Some figure

Uleiul de măsline are o textură uleioasă și conține numeroși nutrienți esențiali. Astfel, acesta este un balsam natural extraordinar care îmbunătățește aspectul părului.

Aplicat pe păr, tratamentul cu ulei de măsline ajută la descâlcirea acestuia și îi oferă strălucire și rezistență.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește puțin ulei de măsline în cuptorul cu microunde. Lasă-l să se răcească puțin, până ajunge la o temperatură suportabilă pentru pielea capului.
  • Când este gata, împarte părul în mai multe șuvițe și aplică uleiul pe fire și scalp.
  • Dacă părul tău are tendință de îngrășare, aplică uleiul numai de la jumătatea lungimii până la vârfuri.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă remediul să acționeze 15 minute.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

2. Tratamentul hidratant cu ulei de măsline

Acizii grași din uleiul de măsline repară dezechilibrele glandelor sebacee de la nivelul scalpului. Pătrunzând în piele, acest ulei reduce uscăciunea excesivă.

Totodată, tratamentul cu ulei de măsline conține nutrienți esențiali care mențin părul mătăsos și puternic. 

Mod de întrebuințare

  • Amestecă părți egale de ulei de măsline și ulei de cocos. Masează amestecul pe toată suprafața părului și a scalpului.
  • Lasă-l să acționeze 30 de minute. Clătește-l bine cu apă rece.
  • Repetă tratamentul de două sau de trei ori pe săptămână.

3. Tratament pentru părul deteriorat

Some figure

Datorită nutrienților benefici din compoziția sa, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune produse pentru repararea părului deteriorat de chimicale și de factorii nocivi din mediu.

Acizii grași esențiali și antioxidanții din componența sa ajută la regenerarea celulelor și previn distrugerea firelor de păr.

Te-ar putea interesa și:

5 măști faciale cu ulei de măsline

Mod de întrebuințare

  • Amestecă trei părți de ulei de măsline cu o parte de miere bio. Aplică amestecul pe toată suprafața părului.
  • Acoperă-ți capul cu o cască de duș. Lasă remediul să acționeze între 40 și 50 de minute.
  • Clătește cu apă călduță. Folosește tratamentul o dată pe săptămână.

4. Tratament pentru vârfuri despicate

În anumite cazuri, tunderea părului este singura soluție pentru a scăpa de vârfurile despicate. Însă dacă folosești ulei de măsline, le poți repara. Nutrienții esențiali din acest produs regenerează părul deteriorat.

În plus, efectul hidratant al uleiului de măsline elimină firele rebele și uscăciunea părului.

Mod de întrebuințare

  • Încălzește două lingurițe de ulei de măsline extravirgin. Aplică-l pe vârfuri.
  • Lasă-l să acționeze toată noaptea. Folosește acest tratament în fiecare zi.

5. Tratament împotriva firelor rebele

Some figure

Uleiul de măsline este de mare ajutor femeilor cu părul creț care au multe fire rebele. Doar câteva picături oferă strălucire podoabei capilare și elimină problema părului „neîmblânzit.”

Mod de întrebuințare

  • Aplică puțin ulei de măsline în palme și masează-ți părul timp de două minute.
  • Lasă-l să se absoarbă, fără să clătești, apoi piaptănă-te.
  • Folosește tratamentul oricând îți dorești un păr ușor de pieptănat.

6. Tratamentul cu ulei de măsline pentru exfolierea scalpului

Chiar dacă este ignorat de cele mai mai multe ori, scalpul are nevoie și el de un tratament pentru îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața sa. 

Dacă amesteci ulei de măsline cu puțină sare sau bicarbonat de sodiu, obții un exfoliant extraordinar pentru pielea capului.

Mod de întrebuințare

  • Prepară o pastă groasă cu ulei de măsline și sare de mare. Aplic-o pe scalp.
  • Masează pielea capului timp de câteva minute pentru a activa circulația sanguină și a facilita absorbția tratamentului în scalp.
  • Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe lună.

Te-ar putea interesa și:

5 tratamente cu ulei de măsline pentru piele

După cum poți vedea, există mai multe modalități de a utiliza uleiul de măsline pentru a avea un păr sănătos. Include și tu acest produs în rutina de înfrumusețare și vei observa că proprietățile sale sunt foarte benefice podoabei capilare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Diaz Yubero, I. (2014). Aceite de Oliva. Distribución y Consumo. https://doi.org/10.1126/science.153.3731.72
  • Quirantes-Piné, R., Domínguez-Corona, J., Carretero-Segura, A., & Fernández-Gutiérrez, A. (2009). Técnicas de análisis del aceite de oliva. El Aceite de Oliva Virgen: Tesoro de Andalucía.
  • Uceda, M., & Hermoso, M. (1997). La calidad del aceite de oliva. In Olivae. https://doi.org/ISBN: 9788489922419
  • Guillén, N., Acín, S., Navarro, M. A., Carlos Surra, J., Arnal, C., Manuel Lou-Bonafonte, J., … Osada, J. (2009). Knowledge of the Biological Actions of Extra Virgin Olive Oil Gained From Mice Lacking Apolipoprotein E. Revista Española de Cardiología (English Edition). https://doi.org/10.1016/S1885-5857(09)71560-9

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.