3 remedii pentru ciuperca piciorului
Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez
Multe persoane caută remedii pentru ciuperca piciorului, o problemă des întâlnită cu care poate te-ai confruntat și tu. Pur și simplu, într-o bună zi, îți dai seama că picioarele te ustură foarte tare. Ai simțit un disconfort în acea zonă în ultimul timp, însă nu i-ai acordat mare atenție.
În ziua respectivă, senzația este mai acută decât de obicei. De fapt, abia aștepți să ajungi acasă să te descalți. Însă când faci asta, ce descoperi? Pielea nu mai este fină, este mai aspră decât de obicei și o unghie are o culoare ciudată.
Deși pare greu de crezut, scena de mai sus este mai comună decât crezi. Toate simptomele menționate arată că ai ciuperca piciorului, numită și „picior de atlet.”
Chiar dacă este o problemă frecventă, multe persoane care suferă de ciuperca piciorului se simt rușinate, deoarece cultura populară o asociază cu lipsa igienei personale. În realitate, acest lucru nu este întotdeauna valabil.
Ciuperca piciorului este o infecție cauzată de excesul de umezeală. Prin urmare, această afecțiune nu are legătură cu lipsa curățeniei, ci cu transpirația.
Este important să descoperi originea problemei. Prin urmare, poți alege anumite remedii pentru ciuperca piciorului cu proprietăți antiseptice care combat atât cauza, cât și efectele.
3 remedii pentru ciuperca piciorului
1. Soluție cu oțet de mere
Oțetul de mere este un antibiotic natural foarte puternic. Acesta este soluția excelentă pentru combaterea infecțiilor.
Remediul propus mai jos conține ingrediente care pot suplimenta orice tratament antibiotic.
Ingrediente
- 2 lămâi
- 3 căței de usturoi
- ½ pahar de apă (100 ml)
- 1 fir de rozmarin
- 1 pahar de oțet (200 ml)
Mod de preparare
- Taie lămâile felii și curăță usturoiul.
- Pune lămâile, usturoiul și rozmarinul în apă și lasă amestecul să fiarbă pentru câteva minute.
- Ia vasul de pe foc și lasă amestecul la răcit.
- Adaugă oțetul și amestecă bine. Strecoară lichidul.
Mod de aplicare
- Înainte de a aplica tratamentul, trebuie să te asiguri că ai picioarele curate.
- Spală-le cu apă și săpun neutru și șterge-le bine. Nu uita că umezeala este foarte dăunătoare.
- Aplică remediul de câte ori este nevoie până la vindecarea infecției.
2. Ulei de arbore de ceai
De multe ori, ciuperca piciorului nu este prezentă numai la nivelul pielii, ci este concentrată în zona unghiilor, care capătă o nuanță vineție. Uneori, este posibil ca unghiile să se rupă puțin câte puțin. Dacă ai observat aceste simptome, uleiul de arbore de ceai este soluția ideală pentru tine.
Uleiul de arbore de ceai acționează direct asupra cauzei infecției. Prin urmare, acest remediu combate problema de la „rădăcină”.
Multe persoane care au avut picior de atlet se plâng că această afecțiune reapare la anumite intervale. Întrucât uleiul de arbore de ceai atacă sursa problemei, acest produs previne alte episoade de infecție. Îl poți cumpăra de la plafar sau din anumite magazine mari.
3. Ulei de lavandă
Uleiul de lavandă este încă unul dintre cele mai bune remedii pentru ciuperca piciorului. Acest produs are proprietăți antifungice care vindecă problema și oferă un strat protector. Dacă te confrunți frecvent cu acest tip de infecție, uleiul de lavandă poate fi un aliat extraordinar pentru tratarea sa.
- Aplică acest remediu de trei ori pe zi, cu o pipetă. Pune aproximativ trei picături pe zona afectată și las-o să se usuce.
- Nu uita să îți speli și să îți usuci bine picioarele înainte de aplicarea remediului. În caz contrar, efectele acestuia sunt diminuate.
La fel ca în cazul uleiului de arbore de ceai, poți cumpăra ulei de lavandă din magazinele naturiste sau din anumite hipermarketuri.
Alte recomandări
Mai presus de toate, dorim să îți reamintim că prevenția este esențială când vine vorba de ciuperca piciorului. Așa cum am menționat deja, încearcă să te ferești de umezeală și să lași picioarele să respire cât de mult posibil.
Poartă întotdeauna șosete de bumbac și expune-ți picioarele la soare atunci când ai ocazia. Aceste două măsuri simple ajută la combaterea microorganismelor.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.