4 măști pentru eliminarea cearcănelor
Lipsa odihnei, insomnia și chiar produsele cosmetice pot cauza cearcăne. Totodată, acestea pot fi moștenite genetic. Din fericire, există câteva măști pentru eliminarea cearcănelor la care poți apela oricând te confrunți cu această problemă.
Toate remediile pentru cearcăne de mai jos se prepară foarte ușor și nu necesită un efort deosebit. Pentru a obține rezultate optime, cel mai important este să folosești ingrediente proaspete.
Dacă îți mai rămâne produs, poți să îl pui în frigider într-un recipient etanș de sticlă. În acest fel măștile vor fi reci și mult mai relaxante atunci când le aplici.
1. Cartofi și castravete
Această mască pe bază de cartofi și castravete reglează circulația sângelui, ajutând la relaxarea ochilor. După folosirea aceste măști, cearcănele tale vor dispărea aproape complet.
Îți recomandăm să aplici acest tratament zilnic timp de o săptămână, iar apoi doar o dată pe săptămână.
Ingrediente
- ¼ cartof de dimensiuni medii
- ¼ castravete
- ½ capsulă de vitamina E
Mod de preparare
- Spală și curăță ambele legume.
- Fierbe-le în apă din abundență timp de 10 minute, la foc mic. După ce se înmoaie, scoate-le și lasă-le să se răcească.
- După ce s-au răcit, procesează-le în blender împreună cu capsula de vitamina E, până se formează o pastă.
- Aplică amestecul pe toată zona din jurul ochilor, dar ai grijă să nu îți pătrundă în ochi.
- Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește pielea cu apă rece.
2. Mușețel și iaurt
Cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante, mușețelul este ingredientul ideal pentru prepararea unei măști pentru eliminarea cearcănelor. Dacă îl amesteci cu iaurt, obții o cremă de ochi economică, hidratantă și eficientă în diminuarea pungilor de sub ochi.
Ingrediente
- 1 pliculeț de ceai de mușețel
- ¼ cană de apă fierbinte (62 ml)
- 1 lingură de iaurt (20 g)
Mod de preparare
- Prepară ceaiul de mușețel prin înmuierea pliculețului în apă fierbinte.
- Adaugă iaurtul în ceai și amestecă bine cele două ingrediente. Ai grijă să nu existe cocoloașe sau bule de aer în amestec.
- Ține masca în frigider pentru a-i optimiza efectele.
- După ce ai ținut-o o zi în frigider, aplică crema și las-o să acționeze 20 de minute.
- Clătește cu apă rece și aplică apoi o cremă hidratantă.
Dacă stai multe ore la calculator, folosește masca pe bază de iaurt și mușețel cel puțin de trei ori pe săptămână pentru a-ți calma ochii și a elimina cearcănele. O poți aplica și zilnic înainte de culcare pentru a te bucura permanent de beneficiile sale.
3. Mască pe bază de măr și ulei de măsline
Mărul este bogat în antioxidanți care ajută la regenerarea celulelor. În același timp, uleiul de măsline hidratează și hrănește pielea. Poți folosi această mască relaxantă de două ori pe săptămână.
Este foarte important ca uleiul de măsline să fie 100% pur. Anumite sortimente sunt amestecuri de ulei de măsline și alte uleiuri care îi modifică proprietățile.
Ingrediente
- ½ măr
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
- Fierbe mărul în puțină apă. Folosește doar o cantitate suficientă de apă pentru a înmuia mărul, astfel încât să îl procesezi mai ușor în blender.
- Procesează mărul până obții consistența unui piure de mere.
- Adaugă uleiul și amestecă bine cele două ingrediente.
- Aplică masca în zona ochilor, având grijă ca aceasta să nu îți pătrundă în ochi, întrucât uleiul poate fi dăunător.
- Acoperă ochii cu un prosop umed și lasă masca să acționeze 30 de minute.
- Clătește-o cu apă caldă, apoi aplică o cremă hidratantă.
4. Ulei de migdale și de avocado
Ești în căutarea unei măști pentru eliminarea cearcănelor pe care să nu fii nevoită să o depozitezi în frigider sau în orice alt loc? Atunci această combinație de uleiuri este opțiunea ideală pentru tine.
Atât uleiul de avocado, cât și cel de migdale sunt foarte convenabile, ușor de aplicat și pot fi lăsate să acționeze toată noaptea.
Ingrediente
- 3 picături de ulei de avocado
- 3 picături de ulei de migdale
Mod de preparare
- Amestecă ingredientele și aplică masca în zona ochilor prin mișcări ușoare de tapotare.
- Ai grijă ca amestecul să nu îți intre în ochi. Masează ușor pielea pentru a facilita absorbția.
- Las-o să acționeze până când uleiul s-a absorbit complet.
- Clătește cu apă caldă și aplică apoi o cremă normală pentru conturul ochilor.
Recomandări privind aplicarea acestor măști pentru eliminarea cearcănelor
După cum bine știm, cearcănele sunt o problemă estetică foarte neplăcută. Acestea te fac să pari obosită și îți strică aspectul machiajului aplicat. Pentru a elimina aceste imperfecțiuni, ține cont de recomandările de mai jos:
1. Folosește măștile cu atenție
Având în vedere că ochii sunt foarte sensibili, este important să ai grijă ca aceste măști pentru eliminarea cearcănelor să nu îți intre în ochi.
În ciuda ingredientelor naturale din compoziția lor, tratamentele de mai sus îți pot afecta vederea. Prin urmare, fii cât se poate de precaută.
2. Profită de ocazie pentru a te odihni
Este bine să prepari masca și să o porți fără grabă. În timp ce o lași să acționeze, poți profita de aceste câteva minute de liniște pentru a te relaxa. Creează atmosfera perfectă cu puțină muzică liniștitoare și trage un pui de somn dacă dorești.
3. Îndepărtează măștile cu atenție
Pielea din jurul ochilor este ușor deteriorată, drept pentru care este bine să o răsfeți cu aceste măști pentru eliminarea cearcănelor.
Metoda ideală pentru îndepărtarea lor este prin masarea delicată cu mișcări circulare cu apă curată. Dacă nu reușești, folosește o bucată de vată pentru a curăța ușor masca.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- What causes the dark circles that sometimes appear under my eyes? (2003). Mayo Clinic Women’s Healthsource, 7(6), 8.
- Freitag, F. M., & Cestari, T. F. (2007, September). What causes dark circles under the eyes? Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00324.x
- Friedmann, D. P., & Goldman, M. P. (2015). Dark Circles. Etiology and Management Options. Clinics in Plastic Surgery. W.B. Saunders. https://doi.org/10.1016/j.cps.2014.08.007
- Keen MA, Hassan I. Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J. 2016;7(4):311–315. doi:10.4103/2229-5178.185494
- McKay, Diane & Blumberg, Jeffrey. (2006). A Review of the bioactivity and potential health benefits of chamomile tea (Matricaria recutita L.). Phytotherapy research : PTR. 20. 519-30. 10.1002/ptr.1900.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.