4 trucuri simple pentru regenerarea părului
Este posibil să îi redai părului tău aspectul tânăr și sănătos? Bineînțeles! Tot ce trebuie să faci este să folosești câteva trucuri simple pentru regenerarea părului.
După cum știi, trecerea timpului afectează părul. Acesta își pierde treptat strălucirea, devine mai fragil și lipsit de volum. Folosirea produselor chimice îi afectează, de asemenea, sănătatea.
Inamici ai sănătății părului sunt și vopseaua, spumele, uscătorul sau ondulatorul. În acest articol îți prezentăm câteva trucuri simple pentru regenerarea părului. Cu siguranță le vei adora!
1. Trucuri simple pentru regenerarea părului în dietă: alimente bogate în cheratină
Nu poți avea un păr frumos, dacă nu acorzi o importanță deosebită alimentației. Trebuie să adopși o dietă sănătoasă, care să includă toate vitaminele și substanțele nutritive necesare corpului.
Probabil știi că anemia este un inamic al părului, fiind responsabilă de căderea și fragilitatea acestuia. Fierul este esențial pentru transportul oxigenului către foliculi și face părul rezistent și sănătos. În afară de fier, părul nostru are nevoie de aminoacizi, esențiali pentru alimentarea cheratinocitelor.
Cheratinocitele sintetizează cheratina, stratul de protecție care oferă elasticitate și rezistență părului și unghiilor. Este posibil să fi cumpărat la un moment dat un balsam scump, care conținea cheratină. Ce ar fi însă dacă ai suplimenta dieta cu alimente care îți oferă acest aminoacid? Iată câteva opțiuni bune:
- Broccoli
- Varză de Bruxelles
- Spanac
- Carne slabă (pui sau curcan)
- Linte
- Năut
- Pătrunjel
- Lămâi și portocale
- Căpșuni
- Papaya
- Ananas
- Ovăz
- Fructe de mare
2. Mască pentru păr cu ulei de măsline, ouă și miere
Această mască este unul dintre cele mai bune trucuri simple pentru regenerarea părului. Este recomandat să o folosești de cel puțin trei ori pe săptămână. De cele mai multe ori, remediile cele mai simple și mai economice sunt și cele mai eficiente.
Masca este ușor de preparat. Ia două gălbenușuri, bate-le bine, adaugă 20 ml de ulei și 20 ml de miere. Amestecă ingredientele până obții o pastă și aplic-o pe părul ud, lăsând-o să acționeze cel puțin 20 de minute. Acoperă-ți capul cu o cască de duș. Spală-te apoi cu apă caldă. Vei vedea că părul tău va deveni mai strălucitor, mai elastic și mai rezistent.
Îți recomandăm și:
3. Tratament cu unt și oțet de mere
Probabil vei fi surprinsă de acest tratament cu unt și oțet de mere. Pentru ce este bun? Împotriva căderii părului. Acest remediu este atât de simplu și eficient, încât sigur îl vei include între secretele tale de frumusețe.
Untul hrănește foliculul pilos, în timp ce oțetul de mere reduce secreția de sebum, elimină bacteriile și mătreața și activează circulația sângelui.
Cum aplici acest tratament? Simplu. Ia aproximativ 100 g de unt, masează-ți scalpul ud, apoi clătește cu apă caldă. După aceea, diluează 30 ml de oțet de mere cu 250 ml de apă și masează din nou scalpul cu această soluție. Lasă-o să acționeze circa 10 minute, apoi spală-te pe cap.
Te-ar putea interesa și:
4. Maioneză și ulei de cocos
Ai folosit vreodată maioneză pentru a-ți îmbunătăți sănătatea părului? Este minunată! Acest produse hrănește părul și îl face mai rezistent și mai strălucitor. Tratamentul de mai jos trebuie folosit o dată pe săptămână.
Procedeul este foarte simplu. Mai întâi udă-ți părul, apoi aplică circa 40 g de maioneză (cam 2 lingurițe). Întinde-o prin masaj ușor de la rădăcini până la vârfuri și las-o să acționeze 20 de minute.
Pasul următor? Îndepărteaz-o cu apă caldă, apoi aplică 20 ml de ulei de cocos. De ce ulei de cocos? Pentru că acesta îi oferă părului proteinele pe care le pierde în fiecare zi din cauza soarelui și a apei.
Uleiul de cocos este un balsam extraordinar. Lasă-l să acționeze 10 minute, apoi spală-te. Este indicat să aplici remediul de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru regenerarea părului.
Sperăm că ți-a plăcut acest articol despre cele mai bune trucuri simple pentru regenerarea părului în mod natural!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Goldberg, L. J., & Lenzy, Y. (2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2010.03.038
- Gautam, S., Dwivedi, S., Dubey, K., & Joshi, H. (2012). Formulation and evaluation of herbal hair oil. International Journal of Chemical Sciences.
- Viola, P., & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.clindermatol.2008.01.008
- Nogueira, A., & Wosiacki, G. (2012). Apple cider fermentation. In Handbook of Plant-Based Fermented Food and Beverage Technology, Second Edition. https://doi.org/10.1201/b12055
- Bährle-Rapp, M., & Bährle-Rapp, M. (2010). coconut oil. In Springer Lexikon Kosmetik und Körperpflege. https://doi.org/10.1007/978-3-540-71095-0_2281
- Hernández, Analía, S., Aldazabal, L., Kraser, & Belén, R. (2019, July 19). Estudio de sustancias potencialmente peligrosas presentes en tinturas para el cabello. Aportes a la cosmética desde un enfoque CTS. Retrieved from http://sedici.unlp.edu.ar/handle/10915/78573
- Trost, LB, Bergfeld, WF y Calogeras, E. (21 de abril de 2006). El diagnóstico y el tratamiento de la deficiencia de hierro y su posible relación con la pérdida de cabello. Recuperado de https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0190962205047456
- FÁRMACOS Y PRODUCTOS NATURALES ÚTILES EN EL TRATAMIENTO DE LA ALOPECIA Y EL CABELLO DAÑADO. (2018, julio). Recuperado de https://idus.us.es/bitstream/handle/11441/82233/TFG JAVIER.pdf; jsessionid = 6CAB9CEFADFC03ED876DD4E83793820B?
- Preparación de Cosméticos capilares Naturales para el pelo seco. (2010, febrero). Recuperado de https://archivos.csif.es/archivos/andalucia/ensenanza/revistas/csicsif/revista/pdf/Numero_28/MANUELA_CHAVES_1.pdf
- Gian Carlo Tenore, Domenico Caruso, Giuseppe Buonomo, Maria D’Avino, Rita Santamaria, Carlo Irace, Marialuisa Piccolo, Maria Maisto y Ettore Novellino.Revista de alimentos medicinales.Ene 2018.90-103.http://doi.org/10.1089/jmf.2017.0016
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.