5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Acumularea excesivă a acidului uric în organism constituie o tulburare numită hiperuricemie. Hiperuricemia se declanșează atunci când nivelul acestei substanțe în sânge depășește 7 mg/dl. Descoperă câteva ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric!
Acidul uric rezultă în urma descompunerii purinelor obținute din anumite surse alimentare. Purinele pătrund în sânge, iar rinichii le elimină din organism.
Există situații în care procesul de eliminare a purinelor este inhibat—fie pentru că abilitatea organismului de a îndeplini această funcție este redusă, fie pentru că nivelul acidului uric este excesiv. Drept consecință, se declanșează reacții inflamatorii care alterează calitatea vieții.
Pacientul poate experimenta dureri articulare prezintă un risc crescut de gută sau pietre la rinichi.
Vestea bună este faptul că nu ducem lipsa de remedii naturiste. Proprietățile acestor tratamente permit menținerea unui nivel sănătos de acid uric, astfel încât să prevenim apariția complicațiilor.
În articolul de azi îți propunem 5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric.
Ia aminte!
1. Ceaiul de anghinare
Anghinarele conțin acid linoleic, oleic și cafeic. După ce sunt absorbiți în organism, acești acizi facilitează descompunerea și eliminarea purinelor din sânge.
Proprietățile diuretice ale anghinarelor susțin producția urinei, un aspect esențial în ceea ce privește reducerea nivelului de acid uric.
Ingrediente
- 1 anghinară
- 2 căni (500 ml) de apă
Mod de preparare
- Spală anghinarele și taie-le codițele cu un cuțit.
- Îndepărtează frunzele exterioare și pune-le pe cele moi deoparte.
- Toarnă apa într-o oală și pune-o la fiert.
- De îndată ce începe să dea în clocot, adaugă frunzele de anghinare și redu focul. Lasă să fiarbă pentru 5 minute.
- După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, ia infuzia de pe foc și las-o să se răcească. Apoi strecoar-o.
Mod de consum
- Servește o cană de ceai de anghinare pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
- Urmează acest tratament timp de 2 săptămâni consecutive.
2. Ceaiul de armurariu
Ceaiul de armurariu este una dintre cele mai eficiente băuturi în ceea ce privește îmbunătățirea funcțiilor excretoare ale organismului uman.
Antixoidanții din componența acestei infuzii susțin funcțiile ficatului și curăță sângele, prevenind hiperuricemia.
Ingrediente
- 2 linguri (30 g) de muguri de armurariu
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Folosind un mojar cu pistil, pisează mugurii de armurariu.
- Încălzește apa într-o oală. Înainte să înceapă să dea în clocot, adaugă armurariul.
- Redu focul și lasă să infuzeze timp de 5 minute.
- Ia oala de pe foc. Lasă ceaiul să se răcească pentru 10 minute, apoi strecoară-l.
Mod de consum
- Bea ceai de armurariu dimineața. Dacă vrei, poți consuma această băutură și după-amiaza.
- Urmează acest tratament timp de cel puțin 3 săptămâni consecutive.
3. Ceaiul de păpădie, pe lista de ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric
Datorită proprietăților sale detoxifiante și diuretice, păpădia este un ingredient ideal pentru a reduce nivelul de acid uric. Componenții săi îmbunătățesc funcția renală și hepatică, prevenind retenția de apă.
Ingrediente
- 1 linguriță (5 g) de petale de păpădie uscate
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Pune petalele de păpădie într-o cană de apă fierbinte.
- Acoperă cana, lasă să infuzeze 10 minute, apoi strecoară ceaiul.
Mod de consum
- Bea 2 căni de ceai de păpădie în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.
4. Ceaiul de urzică
Urzica este o plantă cu abilitatea de a purifica sângele. Când este consumată sub formă de ceai, ea reduce inflamațiile provocate de retenția de acid uric.
De fapt, componentele urzicii sunt eficiente pentru descompunerea purinelor. În plus, ele stimulează eliminarea cristalelor care se pot forma la nivelul rinichilor.
Ingrediente
- 1 linguriță (5 g) de urzici
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Pune lingurița de urzici într-o cană de apă fierbinte și acoperă.
- Lasă ceaiul să se răcească timp de 10-15 minute, apoi strecoară.
Mod de consum
- Bea o cană de ceai de urzici pe stomacul gol în fiecare zi, timp de cel puțin 2 săptămâni.
5. Ceaiul de coada-calului
Proprietățile diuretice ale ceaiului de coada-calului stimulează producția de urină, reducând nivelul acidului uric și cel al altor deșeuri care se pot acumula în organism.
Ingrediente
- 1 lingură (15 g) de coada-calului
- 1 cană (250 ml) de apă
Mod de preparare
- Adaugă lingura de coada-calului într-o cană de apă fierbinte.
- Acoperă cana și lasă să infuzeze timp de 10 minute.
- De îndată ce poate fi băut, strecoară ceaiul.
Mod de consum
- Bea o cană de ceai de coada-calului pe stomacul gol și încă una după-amiaza.
- Servește 2 căni în fiecare zi, timp de 3 săptămâni.
Simptomele hiperirucemiei te deranjează? Prepară unul dintre cele 5 ceaiuri pentru reducerea nivelului de acid uric prezentate în acest articol și începe să ții sub control această problemă în mod natural.
Dacă experimentezi orice complicație, cere opinia unui medic.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ballester, P., Cerdá, B., Arcusa, R., Marhuenda, J., Yamedjeu, K., & Zafrilla, P. (2022). Effect of Ginger on Inflammatory Diseases. Molecules (Basel, Switzerland), 27(21), 7223. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9654013/
- Bokelmann, J. (2022). Horsetail (Equisetum arvense). Medicinal Herbs in Primary Care, 457-461. https://www.researchgate.net/publication/355081935_Horsetail_Equisetum_arvense
- Bhusal, K. K., Magar, S. K., Thapa, R., Lamsal, A., Bhandari, S., Maharjan, R., Shrestha, S., & Shrestha, J. (2022). Nutritional and pharmacological importance of stinging nettle (Urtica dioica L.): A review. Heliyon, 8(6), 09717. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9253158/
- Chen, P. E., Liu, C. Y., Chien, W. H., Chien, C. W., & Tung, T. H. (2019). Effectiveness of Cherries in Reducing Uric Acid and Gout: A Systematic Review. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine : eCAM, 9896757.
- Gan, X., Peng, B., Chen, L., Jiang, Y., Li, T., Li, B., Liu, V. (2023). Identification of Xanthine Oxidase Inhibitors from Celery Seeds Using Affinity Ultrafiltration–Liquid Chromatography–Mass Spectrometry. Molecules, 28(16), 6048 https://www.mdpi.com/1420-3049/28/16/6048
- Iglesias, L., Bruno, A., D’Antuono, I., Linsalata, V., Cardinali, A., & Neilson, A. (2023). In vitro evidences of the globe artichoke antioxidant, cardioprotective and neuroprotective effects. Journal of Functional Foods, 107. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464623002748#b0250
- Juraschek, S. P., McAdams-Demarco, M., Gelber, A. C., Sacks, F. M., Appel, L. J., White, K. J., & Miller, E. R., 3rd (2016). Effects of Lowering Glycemic Index of Dietary Carbohydrate on Plasma Uric Acid Levels: The OmniCarb Randomized Clinical Trial. Arthritis & rheumatology (Hoboken, N.J.), 68(5), 1281–1289. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26636424/
- Ma, Q., et al. (2023). Lactobacillus acidophilus Fermented Dandelion Improves Hyperuricemia and Regulates Gut Microbiota. Fermentation, 9(4), 352. https://www.mdpi.com/2311-5637/9/4/352
- Montalvo, E., et al. (2022). Physiological Effects and Human Health Benefits of Hibiscus sabdariffa: A Review of Clinical Trials. Pharmaceuticals (Basel), 5(4): 464. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9033014/
- Pacheco, T., Beltrame, J., Boaventura, T. (2011) Impact of dietary flaxseed (linum usitatissimum) supplementation on biochemical profile in healthy rats. Nutricion Hospitalaria, 26 (4), 798–802. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22470026/
- Paśko, P., Bartoń, H., Zagrodzki, P., & Gorinstein, S. (2011). Effect of amaranth seeds (Amaranthus cruentus) in the diet on some biochemical parameters and essential trace elements in blood of high fructose-fed rats. Natural Product Research, 25(8), 844–849. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21462078/
- Vladimirov, M., Nikolic, V., Stanojević, L., Nikolić, L. (2019). Common birch (Betula pendula Roth.): Chemical composition and biological activity of isolates. Advanced Technologies 8(1). https://www.researchgate.net/publication/334302555_Common_birch_Betula_pendula_Roth_Chemical_composition_and_biological_activity_of_isolates
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.