5 trucuri ca să te menții sănătoasă la menopauză
Menopauza este un fenomen înțeles adesea greșit. Din cauza prejudecăților, multe femei sunt convinse că, odată ajunse la această etapă, cea mai frumoasă perioadă a vieții lor s-a încheiat. Însă nu duci lipsa de trucuri ca să te menții sănătoasă la menopauză și să continui să fii fericită.
Asemenea începutului adolescenței, menopauza este o reconfigurare a cărei consecințe fizice și psihice nu sunt mereu plăcute.
În zilele noastre însă, menopauza este studiată atent. Femeile au la dispoziție diverse moduri de a ține sub control schimbările experimentate și de a-și proteja bunăstarea și fericirea.
Nu ezita să pui în aplicare următoarele trucuri ca să te menții sănătoasă la menopauză și fii consecventă. Merită să le încerci, nu-i așa?
1. Îngrijirea oaselor
Când ajungi la o anumită vârstă, este firesc ca oasele să înceapă să se deterioreze. Așadar, este bine să incluzi alimente bogate în calciu și minerale în dieta ta zilnică. Acești nutrienți au un efect antioxidant și încetinesc îmbătrânirea oaselor.
Pe lângă a consuma alimentele menționate, adoptă o rutină de exerciții pentru întărirea oaselor. Una dintre cele mai recomandate activități este reprezentată de plimbări. Mersul pe jos te ajută să arzi grăsimea care începe să se acumuleze în exces și să-ți îmbunătățești circulația.
2. 20 de minute la soare în fiecare zi
Expunerea la soare constituie o modalitate excelentă de a-ți satisface necesarul de vitamina D. Una dintre funcțiile acestei substanțe este să faciliteze absorbția calciului. Totodată, lumina solară îmbunătățește dispoziția.
Reține însă că nu este bine să stai la soare în orice moment al zilei. Te sfătuim să optezi pentru primele ore ale dimineții și ultimele ore ale după-amiezii. Razele ultraviolete pot afecta negativ pielea, așadar ia măsuri de precauție.
3. Un consum suficient de apă, pe lista de trucuri ca să te menții sănătoasă la menopauză
Fie că ai experimentat deja aceste simptome, fie că vrei doar să le previi, cu siguranță ai auzit de celebrele bufeuri. Este vorba despre o senzație bruscă și intensă de caldură, deseori însoțită de transpirație excesivă.
Pentru a evita deshidratarea, te sfătuim să bei 8 pahare de apă pe zi. Acest lucru este obligatoriu când ajungi la menopauză.
Aportul zilnic de apă are un impact major asupra frumuseții pielii și bunei funcționări a organismului. În absența hidratării, vei avea mai multe riduri, pielea ta va avea un aspect lipsit de viață, iar organele tale nu își vor putea îndeplini corect funcțiile.
4. Ieșitul în oraș cu prietenele
Am comparat mai sus menopauza cu adolescența. Ambele etape sunt asemenea unui montagne russe emoțional.
Trebuie să-ți rezervi timp pentru tine însăți. Este foarte important să ieși în oraș cu prietenele tale. Conversațiile cu ceilalți au un impact pozitiv asupra creierului.
De asemenea, persoanele în care ai încredere te vor ajuta să te simți în siguranță. Veți râde împreună, dar vă veți împărtăși și problemele. Ca să ai un suflet sănătos, este important să vorbești despre ceea ce te macină.
5. Meditația
Nu în ultimul rând, vrem să te încurajăm să-ți rezervi timp pentru a reflecta. Să meditezi înseamnă să te conectezi cu tine însăți, cu esența ta interioară, cu sinele tău real. Această practică te eliberează de griji.
Meditația te ajută să-ți amintești că trecerea anilor nu are cum să te schimbe în totalitate. Vei avea mereu aceeași „lumină”. În fond, nu ești decât o altă versiune a fetiței din pozele pe care le ai din copilărie. Meditând, vei da la o parte straturile suplimentare și te vei regăsi.
Meditația îți oferă pacea de care ai nevoie la menopauză. Cu ajutorul ei, vei realiza că, deși corpul se schimbă, eul interior rămâne intact. Practic, te vei putea bucura din nou de tine. Schimbările produse de menopauză pot deveni o ocazie pentru a privi înlăuntrul tău. Decide ce vrei, cine ești și ce îți face bine.
Uită de prejudecăți și pune în aplicare cele 5 trucuri ca să te menții sănătoasă la menopauză prezentate în acest articol!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.