Logo image
Logo image

6 exerciții cardio de făcut acasă

3 minute
Pe lângă alergat sau mersul pe bicicletă, există și alte exerciții cardio pe care le poți practica fără să pleci de acasă și care oferă multe beneficii organismului. 
6 exerciții cardio de făcut acasă
Ultima actualizare: 24 noiembrie, 2022

Pentru a-ți proteja sănătatea, este esențial să te menții în formă. Chiar dacă ai norocul de a avea o siluetă de invidiat fără prea mare efort, tot este necesar să faci sport. În acest caz, cea mai bună idee este optezi pentru exerciții cardio de făcut acasă.

De multe ori, asociem antrenamentul fizic cu ore întregi petrecute la sala de fitness. Ne gândim că aceasta este singura modalitate de a arde grăsimi și ideea ne displace enorm.

Exercițiile cardio contribuie la arderea grăsimilor. În plus, acestea mențin inima și plămânii în stare optimă și protejează sănătatea întregului organism.

Nu uita că, înainte de începerea oricărui antrenament, este necesar să faci întinderi pentru încălzirea musculaturii și a articulațiilor pentru a preveni leziunile.

1. Săritul corzii pe lista de exerciții cardio de făcut acasă

Pentru a practica acest exercițiu simplu, singura condiție este să găsești o coardă cu o lungime adecvată înălțimii tale.

Some figure

Săritul corzii este un exercițiu ușor, însă necesită echilibru, forță, coordonarea mișcărilor și, desigur, rezistență. Cu cât practici mai rapid aceste exerciții cardio de făcut acasă, cu atât vei obține rezultate mai bune.

  • În cazul de față, trebuie să sari coarda foarte repede și să îți sincronizezi bine mișcările antebrațelor.
  • Practicat timp de 20 de minute în fiecare zi, săritul corzii arde grăsimile acumulate în corp și tonifică musculatura. 

2. Urcatul scărilor

Some figure

Acesta este unul dintre cele mai simple și mai eficiente exerciții cardio de făcut acasă. Nu ai nevoie decât de multă voință și de o dorință puternică de a te menține în formă.

  • Urcă și coboară rapid scările. 
  • Ține mereu spatele drept (și ai grijă să nu te împiedici!).
  • Practică exercițiul timp de 3 minute, apoi odihnește-te și bea puțină apă.

3. Burpees

Some figure

Trebuie să fii foarte dedicat pentru a face burpees, însă nu este deloc greu. Chiar și practicat acasă, acest exercițiu oferă rezultate foarte bune.

Pornește cronometrul și încearcă să faci cât mai multe repetări la o viteză cât mai mare. 

  • La început, ține spatele drept, apoi apleacă-te, ținând palmele pe podea.
  • Întinde-ți corpul și fă flotări cu brațele, apoi adu repede genunchii la piept.
  • Ridică-te în picioare rapid cu o săritură.

Burpees trebuie executate foarte rapid, fără pauze. Pentru început, fă minim 10 repetări, apoi mărește treptat numărul.

4. Sărituri cu genunchii la piept

Some figure

Genunchii la piept este o activitate care nu poate lipsi de pe lista de exerciții cardio de făcut acasă.

  • Stai cu spatele drept și picioarele depărtate la nivelul umerilor.
  • Fă sărituri cu genunchii îndreptați spre piept.
  • Fă 10 repetări, sărind încet, dar cât de sus poți, odihnește-te un minut și repetă.

5. Sărituri pe loc

Some figure
  • Pentru a executa acest exercițiu, stai pe o suprafață plată și ține spatele drept.
  • Fă apoi o săritură pe loc, depărtând picioarele și ridicând brațele în același timp.
  • Acest exercițiu necesită viteză, agilitate și capacitate de coordonare.
  • Fă cel puțin 20 de repetări.

6. Răsuciri

Pentru a executa acest exercițiu, trebuie să stai în picioare cu spatele drept. Întoarce-te apoi dintr-o parte în alta făcând o săritură mică pentru a te ridica ușor de la sol.

  • Ține mușchii abdominali încordați și spatele complet drept. 
  • Fă exercițiul timp de trei minute, fără oprire. Odihnește-te apoi și bea puțină apă.

După cum poți vedea, aceste exerciții cardio de făcut acasă sunt foarte simple. Poți dedica puțin timp în fiecare zi unui antrenament fizic cu ajutorul căruia să te menții în formă. Nu uita să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă, deoarece este foarte important să te hidratezi.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ficarra, S., Thomas, E., Pillitteri, G., Migliore, D., Gómez-López, M., Palma, A., & Bianco, A. (2022). Changes in quality of life, strength and heart rate variability after 4-weeks of supervised online burpees training during the covid-19 quarantine in healthy young adults: A pilot study. Kinesiology (Zagreb, Croatia)54(1), 116–125. https://doi.org/10.26582/k.54.1.13
  • Guerra, Jaime. Cada movimiento cuenta para mejorar la salud – dice la OMS. (n.d.). Who.int. Retrieved November 24, 2022, from https://www.who.int/es/news/item/25-11-2020-every-move-counts-towards-better-health-says-who
  • Mónaco, Mauricio et al. (2005). Consenso sobre factores de riesgo de enfermedad cardiovascular en pediatría: Sedentarismo. Archivos argentinos de pediatría103(5), 450-463. Recuperado en 24 de noviembre de 2022, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0325-00752005000500013&lng=es&tlng=es.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.