6 trucuri pentru curățarea geamurilor
Geamurile sunt expuse elementelor naturii, drept pentru care se murdăresc ușor și trebuie curățate ocazional. Această sarcină domestică nu este plăcută, dar este necesară. Pentru a-ți ușura munca, îți prezentăm în cele ce urmează 6 trucuri pentru curățarea geamurilor.
Probabil ai mai spălat ferestrele până acum, iar rezultatele au fost dezamăgitoare. Frustrarea provocată este descurajantă, drept pentru care preferi acum să amâni această sarcină dezagreabilă. Însă geamurile murdare oferă un aspect neplăcut casei tale.
Chiar dacă podeaua, mobilierul și toate suprafețele din locuința ta sunt impecabile, dacă ferestrele sunt pline de grăsime, praf și mizerie, totul este în zadar. Scapă de acest ultim aspect problematic cu ajutorul următoarelor trucuri pentru curățarea geamurilor.
Trucuri pentru curățarea geamurilor în mod rapid și eficient
1. Oțet: o soluție care nu dă greș niciodată
Chiar dacă există multe produse de curățare care au același efect, oțetul este una dintre cele mai bune opțiuni. În plus, acesta nu are un miros la fel de puternic ca anumite produse chimice, care pot cauza și reacții alergice în unele cazuri.
Oțetul ajută la curățarea rapidă a murdăriei. În acest fel, nu va trebui să freci sticla, întrucât cârpa sau ziarul va aluneca ușor pe suprafața ei. La final, fereastra va fi curată și strălucitoare.
Nu trebuie decât să amesteci o parte oțet cu trei părți apă fierbinte. Pentru a diminua mirosul de oțet, poți adăuga și puțină zeamă de lămâie. Dacă mirosul este prea deranjant pentru tine, poți prepara soluția cu cinci părți de apă, în loc de trei.
Dacă încă vrei să folosești un produs de curățare din comerț, îți recomandăm să optezi pentru un amestec. În acest fel, soluția va ține mai mult timp. Amestecă trei linguri de oțet alb cu două căni de apă și adaugă o jumătate de linguriță de detergent lichid. Vei vedea că murdăria se va curăța foarte ușor.
2. „Cârpă” pentru curățarea geamurilor
Poți cumpăra astfel de cârpe din magazin, dar dacă intenționezi să economisești bani, există și alte opțiuni. Ziarul este una dintre cele mai simple și eficiente alegeri. Acesta nu lasă urme și oferă luciu ferestrei. În plus, ziarul nu zgârie sticla, ci lasă în urmă un strat foarte subțire, invizibil care previne murdărirea la fel de rapidă a geamului. Bureții pe care îi ai prin casă pot fi, de asemenea, foarte utili în curățarea urmelor de detergent.
Dacă nu ai nici ziar, nici bureți la îndemână, unul dintre cele mai bune trucuri pentru curățarea geamurilor este folosirea filtrelor de hârtie pentru cafetieră. Acestea sunt aproape la fel de versatile ca ziarul și oferă același luciu frumos, fără urme inestetice sau zgârieturi.
3. Zile înnorate
Indiferent de climatul din regiunea în care trăiești, așteaptă o zi înnorată pentru a spăla geamurile. Soarele usucă urât sticla, lăsând urme inestetice pe suprafața sa. În plus, curățarea ferestrelor într-o zi călduroasă poate fi foarte neplăcută.
4. Trucuri pentru curățarea geamurilor foarte murdare
Dacă au trecut mai multe luni de când ai curățat geamurile, probabil sunt foarte murdare. În acest caz, cel mai bine este să folosești un burete poros și să cureți de sus în jos pentru a împiedica scurgerea apei.
Poți folosi o cârpă din microfibră pentru a lustrui sticla după ce se usucă. Ai grijă doar ca aceasta să nu lase scame pe geam.
5. Curățare pe verticală și orizontală
Ai terminat de curățat geamurile pe interior și exterior, dar nu îți place cum arată. Însă acestea sunt murdare pe alocuri și au rămas urme. Le verifici pe ambele părți și nu vezi nimic. Este un coșmar, dar are o soluție.
Când speli geamurile pe ambele părți, curăță-le dintr-o parte în alta pe interior și pe verticală pe exterior. În acest fel, îți va fi mult mai ușor să îți dai seama pe ce parte se află mizeria sau urmele rămase la final.
6. Jaluzele
Și jaluzelele trebuie curățate, însă nu-ți face griji, nu este greu. Pulverizează un spray antiseptic pe ele și șterge-le cu o cârpă care nu lasă urme.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.