7 remedii pentru alergia la căldură
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Ai nevoie de câteva remedii pentru alergia la căldură? Căldura poate cauza un tip de reacție alergică numită urticarie. Aceasta reprezintă o reacție negativă la schimbarea bruscă a temperaturii corpului și a aerului, care afectează pielea.
Expunerea îndelungată la soare și la alte surse de căldură poate declanșa episoade alergice. Această problemă survine și în urma exercițiilor cu impact ridicat.
Alergia la căldură se manifestă sub forma eczemelor, a erupțiilor și a înroșirii pielii. Aceste urme vizibile sunt aproape întotdeauna însoțite de senzații incomode de mâncărime și arsură.
Eczemele se pot dezvolta pe obraji, pe gât, sub sâni și pe alte porțiuni de piele sensibile. În anumite cazuri, pacientul poate experimenta febră și probleme gastrice (durere și inflamații).
Deși unele simptome ale alergiei la căldură pot fi ținute sub control cu ajutorul antihistaminicelor și al cortizonului, avem la dispoziție și diverse tratamente naturale care sunt de mare ajutor. În articolul de azi îți propunem cele mai bune 7 remedii pentru alergia la căldură.
1. Drojdia uscată
Aplicarea de drojdie uscată pe piele poate calma senzația de mâncărime și eczema cauzate de alergia la căldură. Proprietățile acestui produs reglează pH-ul, ameliorează inflamațiile și au un efect calmant.
Instrucțiuni
- Umezește puțină drojdie uscată și freacă pielea iritată cu ea.
- Lasă remediul să acționeze 20 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.
- Repetă acest tratament până când simptomele experimentate dispar.
2. Gheața, unul dintre cele mai accesibile remedii pentru alergia la căldură
Unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru a ameliora iritațiile cauzate de alergia la căldură este reprezentat de aplicarea de gheață pe piele. Gheața reduce inflamațiile, îmbunătățește circulația sanguină și reglează temperatura corporală.
Instrucțiuni
- Înfășoară mai multe cuburi de gheață într-o cârpă moale și masează ușor regiunea iritată timp de 5-10 minute.
- Aplică acest tratament de 2-3 ori pe zi.
3. Uleiul de măsline
Multe persoane cunosc utilizările uleiului de măsline pentru îngrijirea pielii. S-a demonstrat că acizii grași esențiali din componența sa pot combate deshidratarea pielii și îmbătrânirea prematură.
Mai puțin cunoscut este faptul că uleiul de măsline este util împotriva alergiilor cutanate, putând regla pH-ul pielii și ameliora senzația de mâncărime.
Instrucțiuni
- Aplică puțin ulei de măsline pe piele și masează ușor.
- Lasă pielea să îl absoarbă. Aplică acest tratament de 2 ori pe zi.
4. Aloe vera
Deloc surprinzător, gelul de aloe vera este foarte util pentru a combate simptomele alergiei la căldură. Acesta ameliorează erupțiile și reduce roșeața cauzată de temperaturile ridicate.
Deoarece este bogat în apă și antioxidanți, gelul de aloe vera susține hidratarea și echilibrează pH-ul pielii.
Ingrediente
- 1 lingură de gel de aloe vera
Instrucțiuni
- Unge porțiunile de piele vizate cu o lingură de gel de aloe vera.
- Așteaptă 20 de minute, apoi clătește cu apă rece.
- Aplică acest tratament de 3 ori pe zi.
5. Ceaiul de mușețel
Ceaiul rece de mușețel acționează asemenea unei loțiuni revigorante care ține sub control iritația și erupțiile cauzate de alergia la căldură.
În plus, această infuzie poate fi consumată pentru a regla temperatura corporală și a combate problemele digestive.
Ingrediente
- 1 lingură de mușețel
- 1 cană de apă
Instrucțiuni
- Adaugă o lingură de mușețel uscat într-o cană de apă fierbinte și lasă să stea 10 minute.
- De îndată ce atinge o temperatură suportabilă, aplică infuzia pe pielea afectată.
- De asemenea, bea 1-2 căni de ceai de mușețel în fiecare zi.
6. Ovăzul
Ovăzul are proprietăți hidratante, regeneratoare și calmante. Îl putem folosi chiar și pentru a trata alergia la căldură. Aplică ovăz direct pe piele pentru a reduce roșeața, a calma mâncărimea și a ameliora erupțiile și eczema.
Instrucțiuni
- Adaugă o cană de ovăz în apa din cada de baie și lasă totul să stea 5 minute. Apoi, intră în cadă.
- Dacă vrei, poți să amesteci ovăzul cu apă de trandafiri. Aplică-l pe pielea afectată cu mișcări blânde de masaj.
- Repetă acest tratament în fiecare zi, până când simptomele dispar.
7. Oțetul de mere
Oțetul de mere este util pentru a regla pH-ul natural al pielii și a preveni reacțiile alergice. Aplicarea directă a acestui produs ameliorează roșeața și mâncărimea.
Instrucțiuni
- Amestecă părți egale de apă și oțet de mere. Toarnă mixtura obținută într-o sticlă cu pulverizator și aplic-o pe regiunea afectată.
- Lasă pielea să o absoarbă în mod natural. Aplică acest tratament de două ori pe zi.
Există numeroase ingrediente 100% naturale care te pot ajuta să spui adio simptomelor incomode. Însă este important să nu aplici simultan toate cele 7 remedii pentru alergia la căldură prezentate în acest articol. În caz contrar, riști să experimentezi reacții adverse.
Optează pentru remediul care te atrage cel mai mult și urmează sfaturile de mai sus pentru a obține rezultatele dorite.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Kayiran MA, Akdeniz N. Diagnosis and treatment of urticaria in primary care. North Clin Istanb. 2019;6(1):93–99. Published 2019 Feb 14. doi:10.14744/nci.2018.75010
- Latreille J, Kesse-Guyot E, Malvy D, et al. Dietary monounsaturated fatty acids intake and risk of skin photoaging. PLoS One. 2012;7(9):e44490. doi:10.1371/journal.pone.0044490
- Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Rep. 2010;3(6):895–901. doi:10.3892/mmr.2010.377
- Feily, A., & Namazi, M. R. (2009). Aloe vera in dermatology: A brief review. Giornale Italiano Di Dermatologia e Venereologia. Edizioni Minerva Medica.
- Lee NR, Lee HJ, Yoon NY, Kim D, Jung M, Choi EH. Application of Topical Acids Improves Atopic Dermatitis in Murine Model by Enhancement of Skin Barrier Functions Regardless of the Origin of Acids. Ann Dermatol. 2016;28(6):690–696. doi:10.5021/ad.2016.28.6.690
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.