Ce spune despre tine felul în care mergi
Dacă te-ai gândit vreodată că felul în care mergi oferă numeroase indicii importante despre tine, aveai dreptate.
De multe ori vezi oameni pe stradă care merg în pas grăbit, ceea ce ar putea sugera că au o urgență. Pe de altă parte, poate vezi un adolescent în fața ta care merge cu umerii lăsați și te gândești că are o stimă de sine scăzută.
Totuși, este posibil ca tânărul să butoneze telefonul pe stradă, iar aceasta să fie cauza poziției sale din timpul mersului.
Felul în care mergi poate oferi multe indicii cu privire la cine ești și la ce faci. Mai mult, acesta poate indica și aspecte care țin de organismul tău. De la riscul de a suferi de anumite afecțiuni până la faza ciclului menstrual în care te afli la un moment dat.
Citește și:
Felul în care mergi poate fi un indiciu al anxietății
Dacă ești o persoană agitată, mersul tău este diferit. Revista Cognition a publicat un studiu recent cu privire la nivelurile noastre de anxietate.
Studiul a fost realizat în cadrul Universității din Kent, iar cercetătorii au analizat comportamentul unor persoane legate la ochi.
Participanții la studiu au fost rugați să meargă drept înainte către un obiectiv pe care îl văzuseră înainte. Subiecții au completat și un chestionar din care reieșea dacă aceștia sunt persoane mai relaxate sau mai nervoase.
Studiul a ajuns la o concluzie interesantă. Persoanele mai nervoase au o tendință mai pronunțată de a o lua la stânga față de indivizii relaxați.
Emisfera dreaptă este asociată cu un nivel ridicat al anxietății. Se consideră că activitatea din emisfera dreaptă a creierului este responsabilă pentru această deviere la stânga.
Risc ridicat de demență
Mersul tău poate oferi indicii care arată că te afli în stadiile inițiale ale demenței.
În urma unui studiu recent, cercetătorii de la „Școala de Medicină Albert Einstein” au identificat o afecțiune numită Sindromul de risc cognitiv motor (MCR). Acest sindrom se caracterizează prin anomalii cognitive care sunt asociate cu pierderea memoriei și încetinirea mersului.
În cadrul studiului, cercetătorii au examinat 26,802 de adulți cu vârste peste 60 de ani și au descoperit că 10% dintre aceștia prezintă simptome de MCR. După ce au făcut această constatare, au continuat să-i monitorizeze atât pe adulții normali, cât și pe cei cu MCR.
Participanții care au fost diagnosticați cu MCR sunt de două ori mai predispuși la dezvoltarea demenței în următorii 10 ani decât cei considerați sănătoși.
Felul în care mergi indică faptul că poți atinge un orgasm vaginal
Poftim?! Da, este adevărat. Felul în care mergi oferă numeroase indicii privitoare la viața ta sexuală. O echipă de cercetători din Belgia a descoperit că modul în care o femeie își mișcă corpul în timpul mersului poate indica dacă aceasta a avut recent (sau va avea în viitorul apropiat) un orgasm vaginal.
Studiul a fost publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală. Cercetătorii au examinat istoricul sexual al unui grup de femei sănătoase. Ei au încercat să „ghicească” dacă acestea au atins vreodată orgasmul vaginal sau nu. Sexologii au analizat atitudinea femeilor participante și au reușit să facă presupuneri corecte în privința orgasmelor atinse de acestea în 81, 25% din cazuri.
Cercetătorii consideră că femeile care au avut sau sunt capabile să atingă un orgasm vaginal au o mobilitate mai mare.
Îți recomandăm și:
Ești la ovulație
Unele persoane își pot da seama dacă ești în faza reproducătoare a ciclului menstrual după felul în care mergi. Jurnalul Personality and Individual Differences (Personalitate și diferențe individuale) a publicat un studiu care susține acest lucru.
Bărbații sunt mai atrași de mișcările unei femei, mai ales dacă aceasta dansează sau merge, în perioada cea mai fertilă a lunii. Cercetătorii germani au recrutat 46 de femei și au consemnat dacă acestea se află sau nu la ovulație. Apoi au înregistrat filmulețe cu acele femei mergând pe stradă sau dansând.
Un grup de bărbați a urmărit aceste imagini. Bărbații au descris mișcările femeilor aflate în perioada fertilă ca fiind mai atrăgătoare decât cele ale celorlalte participante. Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile aflate în această fază a ciclului menstrual transmit anumite semnale prin intermediul mișcărilor corpului.
Corpul tău transmite diverse mesaje
După cum poți observa, felul în care mergi spune multe despre ceea se se întâmplă în corpul sau în mintea ta, de la aspecte medicale îngrijorătoare, cum ar fi demența până la lucruri mai puțin grave, care țin de sexualitatea ta.
Nu uita că mersul nu este doar o activitate oarecare. Este un exercițiu care te ajută să-ți îmbunătățești starea de sănătate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Pando-Orellana LA, Vera-García F, Lecumberri-Salazar B. Estudios de electroencefalografía en pacientes con trastorno de ansiedad. Rev Mex Neuroci. 2013;14(6):335-340.
- Weick, M., Allen, J. A., Vasiljevic, M., & Yao, B. (2016). Walking blindfolded unveils unique contributions of behavioural approach and inhibition to lateral spatial bias. Cognition, 147, 106–112. https://doi.org/10.1016/j.cognition.2015.11.006
- Verghese, J., Annweiler, C., Ayers, E., Barzilai, N., Beauchet, O., Bennett, D. A., … Wang, C. (2014). Motoric cognitive risk syndrome: Multicountry prevalence and dementia risk. Neurology, 83(8), 718–726. https://doi.org/10.1212/wnl.0000000000000717
- Nicholas, A., Brody, S., De Sutter, P., & De Carufel, F. (2008). A Woman’s History of Vaginal Orgasm is Discernible from Her Walk. The Journal of Sexual Medicine, 5(9), 2119–2124. https://doi.org/10.1111/j.1743-6109.2008.00942.x
- Fink, B., Hugill, N., & Lange, B. P. (2012). Women’s body movements are a potential cue to ovulation. Personality and Individual Differences, 53(6), 759–763. https://doi.org/10.1016/j.paid.2012.06.005
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.