Cele mai bune trucuri pentru spălarea hainelor din lână
Cu siguranță știi deja că, dacă nu respecți anumite reguli de bază, spălarea hainelor din lână poate deveni foarte ușor un coșmar.
Pentru a spăla hainele din lână fără a le distruge, trebuie să aplici câteva trucuri.
Citește și:
În articolul de azi, îți împărtășim câteva secrete pentru a menține hainele din lână impecabile. Cu ajutorul lor, nu va fi deloc greu să cureți și să întreții aceste articole.
Provocările întreținerii hainelor din lână
Datorită abilității de a oferi protecție împotriva frigului, lâna constituie o opțiune ideală pentru zilele reci. Acest material îți menține corpul cald, fără a provoca transpirație. Lâna este o fibră naturală delicată și absorbantă, drept pentru care trebuie să înveți cum se întreține în mod corect.
Dacă procesul de curățare este greșit, hainele de lână se pot micșora la spălare, pierzându-și forma.
Dacă vrei să protejezi calitatea, delicatețea și confortul oferit de lână, citește în continuare și nu ezita să pui în aplicare următoarele trucuri.
3 trucuri pentru spălarea hainelor din lână
1. Citește eticheta
În primul rând, indiferent de materialele din care sunt fabricate, este important să studiezi atent etichetele hainelor înainte de a le spăla. Pe etichete vei găsi informații cu privire la modul corect de a le spăla. Etichetele includ, de asemenea, informații despre calitatea materialului.
Când vine vorba de hainele din lână, trebuie să ții cont de aceste indicații deoarece nu toate au nevoie de același tip de îngrijire. Unele trebuie duse la curățătorie, pe când altele trebuie spălate manual. În schimb, anumite haine din lână pot fi spălate în mașină.
2. Folosește corect mașina de spălat
Chiar poți spăla haine de lână în mașină? Răspunsul la această întrebare este da. Trebuie însă să ai grijă ce program selectezi deoarece riști să distrugi articolele.
Unele mașini de spălat automate au programe speciale pentru hainele din lână. Dacă a ta nu-ți oferă o asemenea opțiune, selectează programul pentru „delicate” sau „spălat manual”.
Asigură-te că programul selectat folosește apă rece și rotații cu intensitate scăzută. Apa caldă micșorează hainele din lână. Totodată, te sfătuim să lași articolele din acest material la înmuiat în apă rece timp de o oră înainte de a le spăla. Astfel, le vei proteja împotriva deformării.
Citește mai mult:
Pune articolul de lână într-un sac special înainte de a-l pune în mașina de spălat. Acest pas opțional va împiedica agățarea de alte materiale.
3. Usucă articolele din lână cu grijă
Pentru a usca hainele din lână astfel încât acestea să nu-și piardă forma, trebuie să îndepărtezi apa în exces.
Nu pune niciodată articolele din lână într-un uscător automat, deoarece acest dispozitiv le va distruge. Chiar dacă respecți toate celelalte indicații, căldura produsă de uscătoare micșorează lâna.
Când usuci un articol din lână, întinde-l pe o suprafață plană. Nu-l întinde pe sârmă deoarece greutatea apei reziduale îl va întinde, schimbându-i forma.
Un alt truc util este să înfășori hainele din lână în prosoape pentru a elimina umezeala reziduală înainte de uscare. Pur și simplu pune articolul pe un prosop, înfășoară-l și stoarce cât de mult poți.
Câteva sfaturi finale
Indiferent dacă alegi să speli hainele din lână în mașină sau manual, este indicat să respecți anumite reguli de bază:
- Mai întâi, spală articolele doar dacă este necesar, nu după fiecare purtare. Lâna nu trebuie spălată la fel de des ca alte materiale.
- Întoarce aceste articole pe dos înainte de a le spăla.
- Dacă folosești o mașină de spălat, selectează un program delicat. În cazul în care speli manual, nu freca prea mult hainele.
- Optează mereu pentru un detergent lichid blând.
- Pentru a elimina mirosurile neplăcute, aerisește articolul sau înmoaie-l separat.
- Dacă în ciuda tuturor precauților, hainele se micșorează după spălare, întinde-le ușor cât timp sunt încă ude.
- Dacă ai de-a face cu un articol mai delicat, optează pentru spălarea manuală.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.