Sucuri care curăță rinichii și îmbunătățesc circulația
Adoptarea unui stil de viață sănătos care să asigure buna funcționare a rinichilor și să stimuleze circulația sângelui trebuie să fie, fără îndoială, o prioritate pentru fiecare dintre noi. Descoperă cele mai bune sucuri care curăță rinichii și îmbunătățesc circulația!
Unele obiceiuri pot fi foarte utile pentru sănătate: renunțarea la fumat, practicarea exercițiilor fizice și alegerea unei diete echilibrate care să nu conțină zahăr rafinat, sare și grăsimi saturate. În plus, este important să mergi la medic pentru consultații periodice.
După cum știi deja, natura ne oferă numeroase produse care sprijină procesele fiziologice, contribuind la buna funcționare a rinichilor și la stimularea circulației sângelui. Fructele și legumele sunt bogate în nutrienți, iar atunci când le consumi în mod regulat, sănătatea ta se poate îmbunătăți considerabil. În articolul de azi te invităm să descoperi cele mai gustoase și mai hrănitoare sucuri care curăță rinichii și îmbunătățesc circulația.
Pregătește-te să iei notițe!
Sucuri care curăță rinichii și îmbunătățesc circulația
Suc de morcovi, lămâie și castravete
Pentru a îmbunătăți circulația, a curăța organismul de toxine și a spori sănătatea rinichilor, ai nevoie de alimente bogate în antioxidanți și de diuretice.
Combinația de castravete, morcovi și zeamă de lămâie echilibrează nivelul de pH din corp și elimină toxinele care ne pot îmbolnăvi. Aceste sucuri care curăță rinichii ajută și la reglarea tensiunii arteriale.
Este bine de știut că, pe lângă curățarea sângelui și eliminarea toxinelor, rinichii au rolul de a filtra excesul de sodiu și de a secreta trei hormoni importanți:
- Eritropoietină: stimulează producția de globule roșii.
- Renină: reglează tensiunea arterială.
- Calcitriol: forma activă a vitaminei D, care fixează calciul în oase.
Îți recomandăm:
Este ușor să te amăgești că rinichii tăi funcționează corect și că ești sănătos/oasă. Dar nu uita că o alimentație precară și expunerea la toxine și la factorii poluanți din mediu pot supraîncărca organismul, fapt ce afectează și rinichii.
Acest suc întărește sistemul imunitar, oferă o doză bogată de antioxidanți și stimulează circulația sanguină. Fii atent/ă la ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 castravete
- Zeama unei lămâi
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare
- Dacă ai probleme renale, trebuie să bei foarte multă apă, dar numai pe cea potrivită.
- La ce ne referim? Cea mai bună apă pentru rinichi este cea cu un conținut scăzut de minerale. Evită apa care conține foarte mult calciu și magneziu.
- Pentru a prepara acest suc, trebuie mai întâi să speli morcovii, să cureți castravetele și să storci zeama de lămâie.
- Adaugă-le pe toate în blender, împreună cu apa și procesează pentru a obține un suc proaspăt și omogen.
- Îți recomandăm să îl consumi în prima parte a zilei.
Suc de lămâie și pepene roșu care stimulează circulația
Acest suc este ideal pentru orele după-amiezii, putând fi servit cu gheață. Este un diuretic puternic, răcoritor și bogat în antioxidanți.
- Pepenele roșu conține mai multă apă decât oricare alt fruct. Are foarte puține calorii, iar conținutul său de licopen ajută la întărirea conexiunilor dintre celulele nervoase.
- Combinația de pepene roșu și zeamă de lămâie hidratează organismul și îmbunătățește circulația. În plus, aceasta stimulează eliminarea toxinelor datorită proprietăților sale diuretice.
Ingrediente
- 1 cană de pepene roșu (220 g)
- Zeama unei lămâi
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare
- Acest suc este foarte ușor de preparat. Nu trebuie decât să adaugi bucățile de pepene, zeama de lămâie și apa în blender.
- Procesează până obții o băutură fină și răcoritoare pentru o după-amiază călduroasă. Dacă ți se pare că este prea amară, îndulcește-o cu puțină miere.
Citește și:
Suc de țelină și ridichi
Ridichile sunt foarte eficiente împotriva infecțiilor urinare. În plus, din acestea se pot prepara sucuri care curăță rinichii foarte sărace în calorii.
Nu-ți face griji în privința iuțelii. Acest gust unic se datorează conținutului de glucozinolate, compuși bogați în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și stimulează eliminarea toxinelor din corp.
Nu ezita să încerci această combinație minunată de ridiche și țelină: este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea rinichilor datorită conținutului său de vitamine, minerale și nutirenți benefici care întăresc sistemul imunitar.
Ingrediente
- 1 tijă de țelină
- 2 ridichi
- 1 cană de apă (200 ml)
Mod de preparare
- În primul rând, spală bine toate legumele, apoi taie-le în bucăți mici.
- Adaugă toate ingredientele în blender și procesează-le până obții un suc fin. Consumă remediul dimineața, de cel puțin trei ori pe săptămână.
Beneficiile sale sunt uimitoare!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Banihani, Saleem. Radish (Raphanus sativus) and Diabetes. Nutrients. 2017. 9. 10.3390/nu9091014.
- González Maqueda I, Casanova Rodríguez C, et al. Enfermedad cardiovascular y función renal. Mecanismos patogénicos. Revista Española de Cardiología. Diciembre 2008. 8 (E): 10e-21e.
- Kidney Research United Kingdom. The kidneys – A basic guide.
- Mannivanan A, Kim J-H, et al. Deciphering the nutraceutical potential of Raphanus sativus – A comprehensive overview. Nutrients. Febrero 2019. 11 (2): 402.
- Meamarbashi, Abbas and Meysam Alipour. “Moderate dose of watercress and red radish does not reduce oxygen consumption during graded exhaustive exercise”. Avicenna Journal of Phytomedicine vol. 4,4 (2014): 267-72.
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Preventing chronic kidney disease. Octubre 2016. U. S. Department of Health and Human Services.
- National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. ¿Qué es la enfermedad en los riñones? Abril 2017. U. S. Department of Health and Human Services.
- National Kidney Foundation. To juice or not to juice. Septiembre 2014.
- Oluwole F.S, Adebayo- Gege G.I, Abaya. J. G ,Atsukwei D. ”Effect of Watermelon (citrullus lanatus) on pulse rate and blood pressure in healthy individuals”. IOSR Journal of Dental and Medical Sciences. Volume 13, Issue 3 Ver. III. (Mar. 2014), 66-69. [Online] Avaiable at: http://www.iosrjournals.org/iosr-jdms/papers/Vol13-issue3/Version-3/N013336669.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.